Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 20 of 83
  1. #1
    Owner TheShoppingPoint
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    118

    Ibu Jari Keatas Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..



    Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pelanggan budiman...

    Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Anda sudah, belum atau tercari-cari ruang untuk mengembangkan @ memulakan perniagaan ? Ingin BERNIAGA online? Ruang niaga ada di sini....

    Selari dengan wawasan mengurangkan kos menyewa di sini terdapat 3 jenis premis niaga untuk disewa.

    ================================================== =========
    Premis Supreme
    • RM300 sewa setahun.
    • 5 kategori produk dan iklan berada di sub-forum.
    • Tiada Had Foto.
    • Ada Signature.

    Premis Galeri
    • RM90 untuk tempoh 3 bulan.
    • 3 kategori produk dan iklan sticky.
    • Tiada Had Foto.

    Premis Mini
    • RM30 untuk tempoh 3 bulan
    • 1 kategori produk.
    • Tiada had foto.

    Syarat-syarat lain:

    Sekiranya anda peniaga baru mendaftar, anda dikehendaki membayar Deposit Jaminan = RM100.00 kepada Pemilik Plaza The Shopping Point. Deposit Jaminan, dipulangkan semula kepada anda setelah anda TIDAK berminat untuk meneruskan urusniaga di WMC ini. Tempoh bayaran balik Deposit Jaminan ialah sebulan setelah pihak pengurusan atau Pemilik Plaza TIDAK menerima apa jua komplen dari pembeli. Jika terdapat komplen dari pembeli dengan mengemukakan butiran atau transaksi belian barang dan pihak pengurusan WMC atau Pemilik Plaza mendapati ianya munasabah, maka jumlah kerugian akan ditolak dari wang Deposit Jaminan. Bakinya akan dipulangkan kepada anda.

    Pihak Pengurusan WMC akan aktifkan status anda kepada PENIAGA setelah mendapat pengesahan dari Pemilik Plaza apabila disahkan bayaran transaksi sewa iklan telah dilaksanakan. Apabila status ditukar kepada PENIAGA, anda boleh posting topik iklan.


    Jika anda berminat, sila Private Messages atau email kepada TheShoppingPoint atau inahaiqal.

    Anda juga boleh e-mail atau YM inahaiqal@yahoo.com atau lebih senang lagi SMS 013-6301506. Saya akan menghubungi anda semula.

    Maklumat berikut diperlukan untuk setkan kedai anda:

    1. username di wmc:
    2. nama :
    3. no kad pengenalan
    4. alamat rumah/pejabat;

    5. no. hp/telefon utk dihubungi:
    6. email address:
    7. sila nyatakan premis pilihan : mini, galeri @ supreme
    8. segmen kedai :
    9. Nama kedai (jika premis supreme)
    10. keterangan kedai (jika premis supreme, ini merujuk kepada summary kedai kita jual apa)


    Selamat Membeli belah dan selamat berurusniaga di The Shopping Point.
    Last edited by inahaiqal; 1st March 2010 at 03:56 PM.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=43780&type=sigpic&dateline=1233052832

  2. #2

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    salam.

    saya baru join dan berminat mempromosi product saya... so how do i go about it??? saya minat nak ambik pakej RM90.00 as i have 3 products to sell.
    looking forward to hearing from u soon.

    thanks and wassalam

  3. #3

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Salam..

    Saya nak buka kedai foto.. Minta info..

  4. #4
    Owner The Shopping Point
    Join Date
    14 Nov 2006
    Posts
    3,231

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Berikut adalah langkah langkah yang perlu dilakukan jika anda berminat untuk menyewa premis perniagaan online di Wanita Melayu.com


    1. Anda mestilah user berdaftar di WMC. Lagi banyak posting, lagi senang nak buka kedai

    2. Kenal pasti anda hendak mengambil pakej mini, galleri atau supreme

    3. Transfer bayaran sebanyak RM130, RM190 atau RM400 ke akaun Maybank 1624 4100 8395 HAZLINA ABD KADIR. Jumlah ini telah termasuk bayaran deposit RM100.

    4. PM bukti dan details pembayaran kepada Inahaiqal. Sertakan juga informasi berikut berserta bayaran .

    NAMA KEDAI :
    KETERANGAN KEDAI :
    SEGMEN JUALAN KEDAI :

    1. username di wmc:
    2. nama :
    3. alamat rumah/pejabat;
    4. no. hp/telefon utk dihubungi:
    5. email address:
    6. sila nyatakan premis pilihan : mini, galeri @ supreme

    5. Saya akan minta moderator atau Krew untuk membuka kedai anda. Tempoh ini bergantung kepada masa di ambil oleh mereka utk set up kedai anda. Selalunya hanya sehari.

    6. PM diterima dari moderator or Krew kepada saya, saya forward pada peniaga baru dan anda boleh mulakan perniagaan.

    7. Setiap 3 bulan renew lesen dan payment, kecuali pakej supreme, setahun sekali.
    Last edited by inahaiqal; 15th December 2009 at 10:18 AM.

    http://dcottagecrafts.blogspot.com
    RUANGNIAGA DI WMC UNTUK DISEWA

  5. #5

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    akak macam mana pengesahan saya?

  6. #6

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    salam... saya ingin mendaftar .. tp pakej mana yg sesuai utk saya,,
    saya ada menjual telekung & kain ela... pls bantu saya secepat yg mngkin...tQ

  7. #7
    Owner TheShoppingPoint
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    118

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    ~ untuk makluman bagi peniaga mini setelah status anda bertukar kepada Peniaga The Shopping Point , seterusnya peniaga mini tersebut boleh buka 1 thread sahaja di mana2 kategori produk pilihannya tanpa perlu nama kedai/description kedai

    (
    nama kedai/description kedai hanya untuk Supreme dan Galeri je)

    Quote Originally Posted by inahaiqal View Post
    Berikut adalah langkah langkah yang perlu dilakukan jika anda berminat untuk menyewa premis perniagaan online di Wanita Melayu.com


    1. Anda mestilah user berdaftar di WMC. Lagi banyak posting, lagi senang nak buka kedai

    2. Kenal pasti anda hendak mengambil pakej mini, galleri atau supreme

    3. Transfer bayaran sebanyak RM130, RM190 atau RM400 ke akaun Maybank 1624 4100 8395 HAZLINA ABD KADIR. Jumlah ini telah termasuk bayaran deposit RM100.

    4. PM bukti dan details pembayaran kepada Inahaiqal. Sertakan juga informasi berikut berserta bayaran .

    NAMA KEDAI :
    KETERANGAN KEDAI :
    SEGMEN JUALAN KEDAI :

    1. username di wmc:
    2. nama :
    3. alamat rumah/pejabat;
    4. no. hp/telefon utk dihubungi:
    5. email address:
    6. sila nyatakan premis pilihan : mini, galeri @ supreme


    5. Saya akan minta moderator atau Krew untuk membuka kedai anda. Tempoh ini bergantung kepada masa di ambil oleh mereka utk set up kedai anda. Selalunya hanya sehari.

    6. PM diterima dari moderator or Krew kepada saya, saya forward pada peniaga baru dan anda boleh mulakan perniagaan.

    7. Setiap 3 bulan renew lesen dan payment, kecuali pakej supreme, setahun sekali.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=43780&type=sigpic&dateline=1233052832

  8. #8
    Owner TheShoppingPoint
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    118

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Quote Originally Posted by pu35488 View Post
    akak macam mana pengesahan saya?
    Dah ada pengesahan tu... status dah tukar kepada peniaga dah..
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=43780&type=sigpic&dateline=1233052832

  9. #9
    Owner TheShoppingPoint
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    118

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Quote Originally Posted by diana radzi View Post
    salam... saya ingin mendaftar .. tp pakej mana yg sesuai utk saya,,
    saya ada menjual telekung & kain ela... pls bantu saya secepat yg mngkin...tQ
    Ok Diana,

    Dah reply kat PM.. tunggu tukar status kepada peniaga ya..
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=43780&type=sigpic&dateline=1233052832

  10. #10
    Owner The Shopping Point
    Join Date
    14 Nov 2006
    Posts
    3,231

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Selamat datang kepada Yat, Atie, Diana, Winnie...

    http://dcottagecrafts.blogspot.com
    RUANGNIAGA DI WMC UNTUK DISEWA

  11. #11

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    hai, kalau menyewa sewa niaga pakaj supreme maksudnya boleh post berlainan barang ke? Contoh nak jual soap bar, pakaian dan tudung boleh tak? Atau semua kena satu kategori produk je?

  12. #12
    Owner TheShoppingPoint
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    118

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Quote Originally Posted by Betta View Post
    hai, kalau menyewa sewa niaga pakaj supreme maksudnya boleh post berlainan barang ke? Contoh nak jual soap bar, pakaian dan tudung boleh tak? Atau semua kena satu kategori produk je?
    Hai Betta, kalau barang yang pelbagai, kita letak kat segmen Macam-macam Ada.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=43780&type=sigpic&dateline=1233052832

  13. #13

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Saya berminat nak berniaga dan ada menjual produk HPA (MLM) kalau saya pilih premis mini ok tak?

    Ini dah 3 kedai saya tanya...yg 2 tu tak dpt jawapan lagi..harap2 yang ni ada jawapan dari sana.

    Tq

  14. #14

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Salam,

    ina, saya pun berminat nak bukak kedai kat sini ...
    camne eh? saya PM ina yer? or SMS....


  15. #15

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Salam

    Apa maksud iklan di sub-forum dan iklan sticky? saya tak pasti apa beza iklan dan thread ruang berniaga...boleh tunjukkan contoh iklan tu mcm mana? sama ke dgn thread berniaga?

    harap dpt tunjukkan beza iklan di sticky dan iklan di sub-forum sbb saya tak jumpa pun

  16. #16
    Owner TheShoppingPoint
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    118

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Quote Originally Posted by eifa_asri View Post
    Salam

    Apa maksud iklan di sub-forum dan iklan sticky? saya tak pasti apa beza iklan dan thread ruang berniaga...boleh tunjukkan contoh iklan tu mcm mana? sama ke dgn thread berniaga?

    harap dpt tunjukkan beza iklan di sticky dan iklan di sub-forum sbb saya tak jumpa pun
    Cuba tgk pada muka ini.. Ada satu row terselit ruang Iklan, cth nak sewa teksi tu..

    Tadi Ina dah reply kt PM jugak.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=43780&type=sigpic&dateline=1233052832

  17. #17
    Ahli Lama
    Join Date
    16 Nov 2007
    Posts
    12

    Senyum Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    salam..
    saya juga berminat untuk berniaga kt sini.
    boleh terangkan apa maksud : keterangan kedai &
    segmen jualan kedai ?

  18. #18
    Owner TheShoppingPoint
    Join Date
    23 Jul 2008
    Posts
    118

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Quote Originally Posted by ross75 View Post
    salam..
    saya juga berminat untuk berniaga kt sini.
    boleh terangkan apa maksud : keterangan kedai &
    segmen jualan kedai ?
    Salam Ross,

    keterangan kedai merujuk kepada description kedai anda - Cth Kedai menjual branded kids items dari US.

    Segmen Jualan - Segmen Anakku.
    http://www.wanitamelayu.com/forum/image.php?u=43780&type=sigpic&dateline=1233052832

  19. #19

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    check pm ye kak

  20. #20
    Owner The Shopping Point
    Join Date
    14 Nov 2006
    Posts
    3,231

    Default Re: Ingin BERNIAGA online? Mudah dan jimat.... Ruang niaga ada di sini..

    Quote Originally Posted by Haliena View Post
    check pm ye kak

    Ok Haliena..

    http://dcottagecrafts.blogspot.com
    RUANGNIAGA DI WMC UNTUK DISEWA

 

 
Page 1 of 5 12345 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي