Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 82 123451151 ... LastLast
Results 1 to 20 of 1638
  1. #1
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default BELINA COSMETIC!!JUALAN CLEARSTOCK 25% utk brg terpilih shj.

    BELINA COSMETIC....
    SEINDAH NAMA SEHALUS
    BELAIAN



    Assalamualaikum,

    Alhamdulilah.Satu permulaan yang baru dan indah bagi saya menyertai WMC sebagai peniaga.Sebelum ini saya hanya aktif sebagai forumer dan berniaga secara offline.Harapan saya semoga mendapat tunjuk ajar dr semua pihak termasuklah dr WMC,peniaga-peniaga & juga forumer di luar sana. Kedai AyrineShop dibuka secara rasmi pada 2 July 2007.Di bawah Syarikat Berdaftar- AF Biz Trading (001711620- H)


    Saya Menjual Barangan Belina Berasaskan Susu Kambing New Zealand Dr hujung Rambut Hingga Hujung Kaki Anda. Inilah Rahsia kecantikan Cleopatra yang Menjadi Lagenda..Dan Penguna Setia Sejak 1996 Sehingga Kini.

    Sabun Belina Disahkan Halal oleh FIANZ.The Federation Of Islamic Assosiation Of New Zealand.Ia jugak Diiktiraf oleh JAKIM

    Terima Kasih.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~

    Antara Barangan dan Servis di AyrineShop :
    *Agent BELINA COSMETIC ~Seindah Nama Sehalus Belaiannya~
    *

    Masa Urusaniaga Ayrineshop:

    *Isnin- Jumaat : 8.30 pg - 5.00 ptg ( SMS, email & pm sahaja dilayan)
    *Sabtu & Ahad : Kedai Maya Tutup (kecuali SMS)
    *cuti umum : Tutup (Kecuali SMS)



    Cara Pembayaran: ( updated 1/10/09)

    1. Bank-in melalui bank-bank berikut:

    2. COD (Cash on Delivery)-Terhad di kawasan Sekitar Kuala Lumpur seperti : Jln Ampang, Jln Sultan Ismail, Jln Bukit Bintang. KL Sentral, Bangsar Brickfields. Setiap penghantaran akan di caj sebanyak RM 7.00. ( Terhad pada waktu berkerja dari Isnin - Jumaat : 9 pagi hingga 4 ptg shj )

    3. Laluan Penghantaran tanpa Caj-( Free sbb tokei sendiri htr ye..)
    Stesen Monorel Titiwangsa dkt Flat pekeliling, Tawakal, Setapak,Jalan Gombak shj..(maaf.. bukan semua area gombak ea)
    (Hari Sabtu dgn temujanji awal sehari sblm sahaja akan dilayan sbb stok kadang habis....)


    Detail acc. no seperti berikut :

    NORAZALIZA AHMAD

    cimb no : 1237 - 000500 - 2527

    atau

    MUHAMMADFIRZI BIN ALIAS

    Mbb acc : 1642 5831 9272

    Jadual Hari Penghantaran Barang (pos laju):

    -Mulai 1/10/09 waktu penghantaran diubah hanya pada setiap : Hari Rabu & Jumaat sahaja.
    (Dipinda sehari sebelum atau selepas jika ia jatuh bersamaan cuti umum, juga dipinda jika terdapat byk order dlm tempoh masa terdekat atau atas sebab2 tertentu yg tidak dpt dielakkan oleh pihak saya seperti hujan..banjir..kemalangan..kesesakan etc)

    -Kadar Poslaju Mulai adalah RM 5.67 utk 0.500kg pertama. Sabah & Sarawak RM 8.70
    (Akan dipinda mengikut kadar semasa oleh pihak Pos Malaysia)


    Lain-lain berkenaan :

    Setelah membuat kajian dr web peniagaan online seperti lelong.com dan ebay.com..rata2 peniaga tidak bertanggungjawap atas kehilangan,kerosakan barangan yang telah dikirim melalui pos. Penghantaran adalah atas kehendak dan kerelaan pembeli sendiri..Barangan akan dipastikan dalam keadaan baik sebelum diposkan..


    Contact Number :
    H/P @ SMS : 019-2071404
    -SMS sahaja (mulai November 2009 hanya untuk urusan jual beli,penghantaran sahaja. Untuk masalah lain sila hubungi Talian Hotline Belina tertera dibawah)

    Laman web : http://ayrineshop.blogspot.com
    Email : azzaahmad@yahoo.com


    ================================================== ================

    TALIAN HOTLINE BELINA COSMETIK :

    Setelah berbincang dengan pihak Belina Cosmetik mengenai setengah pelanggan yg kerap menelefon & sms pengedar tak tentu masa terutama selepas pukul 9 malam. Pengedar juga mengadu bil telefon mereka melambung tinggi hampir setiap bulan.

    Jadi Talian Hotline diadakan untuk pelanggan yang ingin bertanya lebih lanjut tentang produk-produk belina serta masalah2 berbangkit mengenai produk kerana mereka lebih arif.

    Talian adalah seperti berikut :

    016-2629300
    016-2621461

    Talian dibuka dari isnin hingga jumaat dr 10.30 pagi sehingga 5.30 petang. Sabtu dr 10.30 pagi sehingga 3 petang. Ahad ditutup.


    Terima kasih.



    ** Jika ada mereka yg mahu kn pendapat peribadi mengenai produk ini sila lakukn di forum ni dan anda dialu-alukan kerana pada masa yg sama kita bole share masalah dgn org lain. Jika sms org lain tak nampak & tak bolelah nk sharekn...

    "Share is care"
    Last edited by O9ShoppingParadise; 24th December 2010 at 12:08 PM. Reason: change the promo

  2. #2
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Ibu Jari Keatas Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    KATALOG TERBARU DARI BELINA COSMETIC.. SILA KLIK GAMBAR UTK LEBIH JELAS..

    ' AMARAN :KATALOG NI BUKAN UTK DICIPLAK..SILA GUNA HASIL USAHA SENDIRI'














    Sabun Kecantikan Untuk Kulit berminyak:

    Beauty Soap for Oily Skin:

    1. CHARMANE Beauty Soap (125g & 75g)



    (Pewangi atau tiada pewangi)
    Berbintik Hitam (pigmentasi); Berpunat Hitam; Berpunat Putih dan Kulit yang tidak bermaya.
    (Perfumed or non-perfume)
    Pigmentation due to excessive exposure to sunlight; Blach Head; White Head; Dull and lack lustrous.
    125g- RM28.00
    75g- RM20.50


    2. OLD MASTER (125g & 75g)



    125g- RM27.00
    75g- RM 20.30


    3.CLASSIC Soap on Rope (with hankerchief) 185g
    Hadangan pada liang putih; badan yang berjerawat; bau badan; kulit yang gelap di bahagian terlindung.
    Blockage of skin pores due to dirt and impurities; pimples on body; body odour.
    185g-RM36.80

    4. SARA MOON Beauty Soap-125g



    (Pewangi atau tiada pewangi)
    Berjerawat halus; muka berpasir dan kesat.
    (Perfumed or non-perfume)
    Pimples; Rough and dull surface.
    125g-RM29.50

    5. FLOWER FAIRIES Beauty Soap



    A. Soap In Box 40g -RM13.60
    B. 3 Soaps In Box : 3 X 35g-RM 39.00



    6. Belina Beauty Soap (with Irgasan) 100g
    Berjerawat parah; Kulit berjerawat yang agak sensitif,Membubuh Bakteria
    Acne; Sensitive problem skin. Mengandungi Triclosan utk bakteria.
    -RM29.50




    7 QUIET MOMENTS Beauty Soap 125g
    Baru pulih dari jerawat; Bekas jerawat.
    Pimples mark.






    RM28.00

    Sabun Kecantikan untuk kulit kering:
    Beauty Soap for dry skin:



    NEW ZEALAND Goatsmilk Soap (125g)
    35 tahun ke atas; Berbintik hitam (pigmentasi).
    Pigmentasion for skin above 35 years old.
    125g -RM 29.50
    75g-RM 21.00



    ELEGANCE Beauty Soap
    (Pewangi atau tiada pewangi) Terlalu terdedah kepada penghawa dingin.
    (Perfumed or non-perfume) Dry skin from excessive exposure to air conditioning system.
    125g-RM 27.00


    Sabun Kecantikan untuk kulit Seimbang:
    Beauty Soap for normal skin:


    1. ENGLISH ROSE Beauty Soap (110g)
    RM 26.00

    2. BELLE De NUIT 3 Beauty Soap in Box (125g)
    Untuk mencerah dan mengebukan; Mengembalikan warna asal kulit; Terdedah pada cahaya matahari.
    Excessive exposure to sunlight; Pigmentation.
    RM 27.00



    Sabun Kecantikan untuk kulit Kombinasi:
    Beauty Soap for combination skin:



    COTTAGE GARDEN Beauty Soap (125g)
    (Pewangi atau tiada pewangi) Berminyak di zon 'T'; Kering dibahagian pipi dan leher juga disekeliling mata.
    (Perfumed or non-perfume) Oily in ' T ' zone area and dry in other parts including neck area.
    RM 27.00


    Sabun Kecantikan untuk kulit Sensitif:
    Beauty Soap for Sensitive Skin:




    MUSK GLYCERINE Beauty Soap (120g)
    Kulit sensitif dan kering; Bertompok putih (Panau); Masalah kegatalan.
    Dry and sensitive skin; White spots; Skin itch.
    RM 28.00



    ================================================

    SET PERCUBAAN BELINA COSMETIC



    1.Set Percubaan Jerawat - RM 56.00
    Mengandungi :
    -Sabun Flower fairies 45g
    -Sabun Medicated Ingarsan 100g
    -Toner Herbal Mill Valley (Oily)-30ml
    -Cleanser Balance Mill Valley-30ml




    2.Set Percubaan Kulit Biasa Old master - RM 39.00
    Mengandungi :
    -Sabun Old Master 75g
    -Cleanser Mill Valley-30ml
    -Toner Mill Valley-30ml
    -Moisteriser Mill Valley-30ml









    3.Set Percubaan Kulit Kering/ Jeragat New Zealand Goat milk - RM 40.00
    Mengandungi :
    -Sabun New Zealand Goat Milk 75g
    -Cleanser Mill Valley-30ml
    -Toner Mill Valley-30ml
    -Moisteriser Mill Valley-30ml




    4.Set Percubaan Pencerahan 7 Hari Eygptian Beauty - RM 69.00
    Mengandungi :
    -Sabun Eygptian Beauty 75g
    -Moisteriser 10g
    -Lightening cream 10g




    5.Set Percubaan Kulit Berminyak / Jeragat charmaine- RM 39.00
    Mengandungi :
    -Sabun Charmaine 75g
    -Cleanser Mill Valley (Oily)-30ml
    -Toner Mill Valley (Oily)-30ml
    -Moisteriser Mill Valley (Oily)-30ml



    Belina Soap Box : RM 3.50 (free with purchase Above RM 100.00)




    KINI DI PASARAN!! ...
    Pil Susu Kambing..







  3. #3
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    AMARAN!!
    TESTIMONIAL Ayrineshop TELAH DICIPLAK sila pm atau hubungi saya dgn segera jika menemui testimonial yg serupa dimana2 kedai.

    TESTIMONI PENGUNA BELINA COSMETIC



    Apa Kata Warga WMC Tentang BELINA COSMETIC NEW ZEALAND

    Antara kata mereka yg telah mengunakan Belina.


    Quote Originally Posted by faranizam
    kita pun baru start pakai belina..
    Quote Originally Posted by faranizam
    (kwn dok promot lah ni..)
    old master ngan egyptian beauty tu..

    so far suka la sbb sabun dia lembut..
    tp kureng gemar ngan bau dia..
    (tp my fren kata wangi..masing2 nye deria bau lah kot..)
    tq

    Quote Originally Posted by Dora|in
    QUIET MOMENTS Beauty Soap 125g
    Quote Originally Posted by Dora|in
    Baru pulih dari jerawat; Bekas jerawat.
    Pimples mark.
    Testimoni Dora --> suka sabun nih. Pernah pakai masa zaman universiti dulu utk hilangkan parut2 jerawat. Berkesan!

    Dora|in NR
    Quote Originally Posted by rozie_Q
    ayrine,
    Quote Originally Posted by rozie_Q

    dulu masa kat u ada pakai sabun belina nie..tak ingat mana satu..wangi sangat..pa tu stop sebab susah nak dapat,,
    ..
    Quote Originally Posted by shikin
    ayrine,
    Quote Originally Posted by shikin

    saya dah terima set 1 tu dah cuba. setakat ni. saya mmg puas hati. kulit pun rasa lembut sikit. klu nak jad ahli mcmn ye. cuma sabun dia yang tak tahan sikit. tlg inform ye. rasa mcm serasi dah ni.
    Quote Originally Posted by muslimah
    Kak sabun dah sampai.. saya beli ya..
    Quote Originally Posted by muslimah

    Nak tanya, sabun ni any time ka boleh pakai atau
    ada masa2 tertentu saja contoh mcm mlm saja ka
    atau siang saja ka pakai? Untuk pengetahuan akak
    saya dah pon try tadi sabun ni, memang whitehead keluar
    byk sgt depan hidung,
    Quote Originally Posted by Maswani
    setahu saya produk belina nie takde bahan2 chemical yg boleh menyebabkan pengelupasan n menipiskan kulit muka....
    Quote Originally Posted by Maswani

    saya sendiri pakai...memang bagus...hehhe



    Quote Originally Posted by ogy_dca
    salam..pagi semua...
    Quote Originally Posted by ogy_dca

    bestlah pakai sabun belina ni..gee baru pakai seminggu lebih...so takleh nk komen byk2...but so far..ok..

    utk badan gee pakai english rose - belumlah jadi menggebu2 tp lembut je kulit lepas pakai..bau ok je..pastu kulit makin sekata warnanya...

    utk kulit pakai set old master - kulit jadi kurang minyak..nk apply bedak pun senang..pastu yg suka sgt jerawat dan whitehead dah semakin kurang..

    tggu sampai set ni habis baru boleh bagi komen banyak2...lgpun baru je lagi guna...hopefully mmg serasilah kulit ni dgn produk belina nih..
    [/quote]

    Quote Originally Posted by Ann68
    Salam ayrine
    Quote Originally Posted by Ann68

    My testimonial pakai set dry skin hari tu, marvellous, kulit lebih lembut & kulit muka tampak bersih dan cerah ...

    Quote Originally Posted by ogy_dca
    lama tak masuk kedai ayrine...mcmana nk membeli...sabun yg ari tu byk lg..hehe...tp suka pakai sabun utk parut tu - quite moment...mula2 mmg mcm tak nampak perubahan apa2...tp sekrang parut2 hitam dah pudar skit...whitehead pun kurang le..sukanya..



    Quote Originally Posted by hantamal
    sya dh 2 bln lebey dah pakai produk belina....
    Quote Originally Posted by hantamal
    n sgt puas ati wlau pun kesan dia lmbt....
    ok la tu kn....
    asal kan kulit dah x rosak n merah2 macam dulu....
    Quote Originally Posted by bayu
    Assalamualaikum...
    Quote Originally Posted by bayu

    bayu dah hampir 2 bulan pakai sabun belina CHARMANE dan baru-baru ni beli set Jeragat untuk kulit berminyak. Nampak berkesan dan jeragat beransur hilang. Kawan-kawan pun dah mula tanya pakai sabun apa cuci muka sebab dah nampak bersih. Seronoknya... Terima kasih Ayrinee


    Quote Originally Posted by nia_azreen
    Hye,nia nak kongsi jgk pengalaman pki produk bellina ni...
    Quote Originally Posted by nia_azreen
    b4 ni,da mcm2 produk yg nia gune utk ilangkan jerawat ni..
    rase da give up sgt2..tp pas gune belina sblm raye aji ari tu,nia rase sgt perubahan die..
    nia pki set jerawat,mule2 pki tu,bnyk sgt jerawat halus kuar,risau gak,tp nia teruskan jgk pas dgr nasihat kak ayrine..n now,alhamdulillah.........even kesan die agak lmbt,tp nia puas ati sg2 jerawat yg besar tu x tumbuh dah mcm dulu..yg tggl skrg ni,hanye parut2 die...so,jom r ramai2 kite gune produk belina ni coz ianya xde bhn kimia mcm produk lain...selamat sgt...
    Quote Originally Posted by hsha19

    so far saya dah beli dan habiskan 2 ketul OM size 125gm dan baru order 2 ketul lagi ..
    lepas pakai kat muka jgn terus bilas... biarkan atas muka utk 5 minit camtu... pastu gosok pelan2 ...nanti keluar serbuk2 putih cam daki (mungkin kulit mati saya kut)
    lepas tu baru bilas ...kulit muka rasa lembut dan licin jek ops:
    Quote Originally Posted by pakupayung

    :wink: ..besh kan pki QM ni..mmg rasa ada perubahan..aritu g wat facial pong akak tuh puji kulit da licin..tinggal parut jerawat jerk..dulu parut nye lg ketara..skang da makin pudar sket :mrgreen:
    Quote Originally Posted by paper_weight
    hai...kita dah try sabun belina ni...dah jadik repeated customer pon.Pasni mesti pakai sampai bebila... So far ok je azirawati..Masa pakai sekali ngn toner ngn mosturiser tuh,muka naik bijik2 skit ..tapi kita stop.Pakai sabun je.Alhamdulillah jerawat2 kecik tuh surut.Parut pun kira cepat ilang.Muka rasa besih je.Yang penting pakai sabun nih takde la muka pedih ngn mengelupas.Kat badan pon pakai gak.Pas bilas leh sental2 daki2 kat badan.Memang bestlah..husband kita pon ade guna gak sabun ni.Kita bagi dia pakai sabun Charmaine tu.Muka dia jerawat beso ngn blackhead banyak banget kat bahagian pipi ngn idung.Kita gi outstation 5 hari ari tu..Bila balik nengok muka dia macam besih sket,jerawat pon surut :shock: ..Tanya dia pakai ke sabun kita kasik.Dia kata pakai tiap2 ari..So, tak rugi beli..Heheh.. Bukan pomot tau tapi based on experience...Mekasih to Kak Liza!!

    Quote Originally Posted by wanizazwan
    Kak, jerawat saya yang halus2 dan gatal2 kat dahi tu da kurang sikit kegatalannya..skrg ia bertambah kecut...gembiranya rasa hati..terima kasih belina...hehe...kalo parut dan jerawat sumer dah hilang ..nak pakai yang untuk putih pulak..hehebelina memang best



    Quote Originally Posted by hantamal
    saya nihh kira nya masih setia ngan belina nihhh.....just tukar2 sabun dia jaaaa....
    Quote Originally Posted by hantamal
    dah 5 bulan pakai.....kdg2 tergugat gak hati tengok produk2 lain.....
    tp bila memikirkan muka saya x penah jd selicin skrg ni.....saya pun kekal ngan belina.....
    skrg saya pakai sara moon plak.....
    jrwt halus2 kat rahang saya nih dh ilang n licin.....yeyyyy!!!
    dahi pun makin licin ja huhuhuhuh....
    smlm bf saya tegur ckp saya makin puteh n muka dah x dak jrwt ahakkk kembang idong jap :lol:
    dulu pakai quiet moment....mmg baguz n parut pudar....tp saya ni suka sangat beli sabun belina nih....so beli jenis2 lain pulak....tu yg saja2 tukaq pakai sara moon tuhh....after ni nak beli charmaine plak ahahahahahahaha!!!!
    n 4 old master.....saya still suka pakai n sekali beli smpai 3-4 sabun sekali huhuhuhuhuh.....


    Quote Originally Posted by narnie
    saya ni baru jer guna OM,
    Quote Originally Posted by narnie
    suka sangat bau dia..
    bilik air jadi wangi jer...
    memula tu risau gak takut hubby tak suka bau kambing nih... :lol:
    tapi ternyata silap... tak henti-henti dia menghidu bau badan kita....
    ops: ops: sah la tuh dia suka ops:

    Quote Originally Posted by shanash
    lame x jenguk kedai akak....sha punye sabun lambat la kak habis.....kak, sha nak post testimoni cket..since sha pakai charmaine aritu, parut jerawat agak berkurangan..warna kulit hampir sekata.... :dance: :dance: :dance: thats all for now...



    Quote Originally Posted by mizz_enaz

    ni ct nak kasi testimonial sikit...

    kemarin 1st time guna sabun irgasan tu...lepas cuci muka rasa kulit muka bersih n tegang..pastu ct ikut nasihat kak ayrinee...masa nak tido..cuci muka..pastu jangan sapu krim malam..sebab kulit tak boleh nak bernafas..so..malam semalam ct just cuci muka ajer..pastu tido...tak sapu apa2 krim..bila bangun pagi tadi..alhamdulillah..muka kurang berminyak sikit..jerawat dah kecut sikit..takderlah jerawat hilang terus..tapi takderlah bengkak mcm kemarin..merah2..at least ada la perubahan..tu baru cuci muka 2x ajer...(lepas balik keja & masa nak tido)..hihihi..nanti dah seminggu guna Belina..ct update lagi kat sini.. :angle:

    [quote="dhia_tini"]
    Askum n selamat petang,

    kak ayrine,
    tini dh start gune set charmine tu.
    so far, alhamdulillah...
    1st day guna kulit muka ada rase pedih2 bila sapu Moisture Balance...
    kulit rase tegang..
    hari ni dh masuk hari ke-5, rase pedih tu ada kurang ckit..
    bintik2 putih agak kurang di hiding n yg kt pipi dh hilang,
    pori2 muke pn bersih..


    Quote Originally Posted by mizz_enaz
    hello kak..
    Quote Originally Posted by mizz_enaz

    nak update sikit...dah seminggu lbh ct pakai set jerawat..jerawat yang besar2 tu dah kering..masa 2,3 hari pertama guna sabun irgasan dengan FF tu..dia masak kan semua jerawat ct...pastu esoknyer...jerawat tu jadi kecut...tapi sabun FF tu mmg best la..cuci muka sebelum tido...esoknyer bangun muka tak berminyak...cuma yg ct meluat tgk parut penuh kat muka ni :frust: ..ingat lepas ni nak beli sabun QM pulak..untuk hilangkan parut...tapi b4 tu..nak settlekan jerawat dulu..biar hilang semua..nasib la lepas pakai bedak..semua parut2 tu tak nampak sangat..hihihi..:dance:

    soalan untuk akak : Boleh ker kiter guna banyak jenis sabun dalam sehari..contohnyer..lepas ni ct nak guna sabun QM..pada masa yg sama..ct still nak cuci muka dengan sabun irgasan..& sebelah malam dengan sabun FF pulak..so..sabun QM ni ct nak guna time biler...:think:


    Quote Originally Posted by ija_radzi
    kak, best lah guna sabun tu, apa nama dia... charmine ek?
    Quote Originally Posted by ija_radzi

    lps cuci, muka rasa bersih sgt. pastu bau dia pun sedap. first time ija kuar umah muka tak bermyk. klu tak tu kan.... tk sampai stgh jam kat pipi ngan dahi dah berkilat.

    sonok btl. tu baru tiga kali cuci tuh, fuh mmg power set nih. tapi satu je lah.... lps pki 'balance' tu muka rasa sket panas pastu pedih2 tapi sket jer. mmg normal ke tu...

    apa2 hal pun sabun belina mmg "BEST" :whalla:

    nnt ija update lagik. pas nih pasal white n black head plak yer. mekasih akak ku "chomel". :dance:

    (Testimoni Terkini )
    Quote Originally Posted by dhia_tini
    salam..
    Quote Originally Posted by dhia_tini

    tini update news ckit...
    tini dh 1 week gune set 1-sabun Charmine

    skrg dh tkde whitehead, n kulit pn nampak segar ckit
    cume ada pengelupasan kt certain area muka..
    tp tk ketara sgt ler, cume masa nk sapu bedak muka bru terperasan ada tompok2 kecik...
    kak ayrine kate, tu normal sb nk bersihkan kulit2 kusam

    tk sbr rasenye nk hilangkan parut2 jerawat ni.. ray:

    nti tini update the latest info yer... :wink:

    tq kak ayrine..sb sanggup lyn pertanyaan tini kengkadang tk smpt pm, sms pn kak ayrine layan gak.. :dance: :dance: :dance:


    Quote Originally Posted by mizz_enaz
    dah lama tak masuk forum ni..
    Quote Originally Posted by mizz_enaz

    hai kak..pe kabar..

    muka enaz dah ok....happy2... :dance:

    hari tu mula2 pakai belina muka makin berjerawat...stop sekejap..ingatkan tak sesuai..rupanya sebab makan seafood banyak sangat..muka naik jerawat merah2..dah seminggu lebih tinggal seafood..pakai belina mcm biasa..muka dah elok balik..
    Testimoni Terkini!! ( 19/10/08)
    Quote Originally Posted by hayden View Post
    askum kak..wani ni..he3..nak bg testimonial ni..2 hari pakai OM mmg dah rasa kesannyer..paling ketara tgn gebuz n lembut sgt..tak payah pakai lotion pun xper..scar pun dah fade sket2..paling bagus..tak payah mandi susu..pakai jek sabun belina ni hari2..kira berbaloi la dgn ape yang kita bayar..kulit pun sentiasa moisture...sebab certain sabun ni mengeringkan kulit kita..nnti dah habis,saya order lagi ek..thanks kak ayrine..


    Quote Originally Posted by mamaaqeekaliff View Post

    Salam Ayrine...

    Saja nak bagi testimoni skek... saya dah start pakai sabun OM since last friday. result??...hmmm... suka sangat dgn sabun nih. lepas guna, kulit rasa lembut sangat and kulit tak rasa cekang. unlike any other pencuci muka yg saya pernah guna yg buat kulit rasa tegang semacam. saya guna bukan setakat untuk cuci muka tp sabun satu badan...besh!! kulit mmg rasa lembut n halus sesangat... dah abis nanti saya order lagi eh?...
    Testimoni Terkini!! ( 4/12/08)
    Quote Originally Posted by makNjang View Post
    ok, dah 4 hari try belina, tp beli sabun irgasan je, so far, puas hati, jerawat dah tak tumbuh besar2 n merah2 b4 guna sabun belina. pas tu, nanah kat jerawat pon dah kurang, tak mcm dulu, kalau jerawat batu,sgt lar besar n brnanah ye... dan sgt sakit jugak...
    Alhamdulillah, pas guna sabun irgasan dpt rasa perubahan yg baik kat kulit la... tak la jerawat ilang suma, tp rasa kulit lebey bersih, pas ni nak order set jerawat kat akak ayrine pulak
    Testimoni Tahun 2009


    Quote Originally Posted by rinabeez View Post
    dh 2 mggu i pakai sabun old master ngn charmaine..ni nak kasik testimonial sket..
    ...

    charmaine - ni i pakai utk muka..mmg best la..pore makin kecik..pastu muka x berminyak..pastu lagik..bintik2 hitam n putih esp kat area2 hidung makin kurang...marvelles la...

    old master- ni pakai utk badan...best best..sabun yg very mild..kulit i ni jenis sensetif...kalo salah pakai sabon kulit jadik kering ngn gatal2..pakai sabon ni sngat la ok.. ..sgt suka..parut2 lama makin pudar....ehehehehe..dah promote kat memember...sumer pon sangat suka...


    Quote Originally Posted by kenjigirl09 View Post
    hi ahkak ayrien..sy beli sabun akak tahun lepas tapi tahun ni baru pakai.. memula pakai tu mmg tak berkenan rasa tak selesa pehtu jerawat tumbuh kat dahi..tapi skang ni dah ok la..kulit tak berminyak sangat macam dulu dan kulit pun rasa lembut..suker lah huhu

    Quote Originally Posted by shazie1211
    hai kak..
    ari tu azie beli set charmaine tu kan, so jerawat kat muka dah ok skrg nih.. tinggal parut jer.. lama2 ilang tak parut tu kalau guna charmaine je atau lps ni tukar sabun lain? kalau xpakai toner n moisterizer xper ker? kalau nak cerahkan kulit camner ek.. hehehe...sori la.. byk soklan nih...


    Quote Originally Posted by namelessk8888 View Post

    akak,saye nak bg testi ni..
    hehe..
    setelah seminggu pkai sabun:

    Old master: muke sy jd bersih skit..warna pon da sekata ..kalu dlu ade part gelap skit,ade yg cerah,tp tgk skrg cam da bersih..


    Flower fairies: BF saye pkai ni..tau x?jerawat die da xde....padehal,da hampir 1 thn saye duk belikan die mcm2 produk tp x hilang gak jrwt...tp pkai sabun FF ni,alhamdulillah semingu je,merah2 jerawat da xde..cume tinggal bekas2 jerawat je...pasni kne beli QM pulak..

    New Zealand Goat's milk - sabtu ni baru nak bg kat mak sy..so,nnti pas die da try,sy tulis testi dari die lak k..heeee..


    mmg puas ati..
    insyaAllah pasni saye nak order lebih skit utk akak dan adik saye..

    heee..

    tq kak

    Testimoni Terkini Bulan March!! (18/3/09)

    ----- Original Message -----
    From: Siti Abd Rahim
    To: noraza@mtbiz.com.my
    Sent: Wednesday, March 18, 2009 12:52 PM
    Subject: pertanyaan tentang belina


    Salam

    Untuk pengetahuan saya menggunakan Belina Beauty Soap (with Irgasan) selama 3 bulan dan kesannya sungguh baik kerana jerawat parah di muka saya telah kecut dan kini hanya tinggal kesan parut yang banyak dipipi. saya menghadapi masalah hormon menyebabkan jerawat besar dan bernanah tumbuh melata di pipi.kini saya berminat untuk menggunakan QUIET MOMENTS Beauty Soap untuk mengatasi masalah parut yang banyak di muka.



    Thank You & Best Regards


    Siti Mariam Bt Abdul Rahim
    Gamuda Water Sdn Bhd
    Sungai Selangor Water Treatment Plant
    Bukit Badong,Phase 3
    45600 Batang Berjuntai Selangor


    Testimoni Terkini Bulan March!!! (23/3/09)
    Quote Originally Posted by Sofi J View Post
    salam kak..bgs lah sabun ni kak...ni lah sabun yang tak mengeringkan muka...then mmg bersih...sofi dah guna charmaine, old master and flower fairies..sofi bagi 5 bintang...alhamdulillah..skin sofi semakin ada kemajuan yang ketara walaupun guna baru sebulan..dah bertahun cari...baru jumpa sabun yang sesuai...bila guna semua benda2 kotor tu mmg kluar...bersih...kalau ada jerawat pun, tak jadi jerawat tu nak aktif, pores makin kecik, muka langsung tak de minyak, senang mekap...then bau sabun2 ni mmg best..sofi nak repeat order ni kak....

    Testimoni Terkini Bulan March !!!( 23/3/09)
    Quote Originally Posted by alexxa View Post
    hai kak...

    sy dah pakai charmane dlm 1 bulan..so far sgt bagus..kulit muka tak kering..jeragat da makin kurang..nak continue pakai sabun ni jelah sampai bile2..

    sy reccommend pd adik sy pakai belina...muke die banyak parut jerawat, berjeragat n berjerawat..tp sy tak tau yg mane sesuai untuk dier..akak bleh suggest?
    Testimonial Terkini Bulan Mei!!

    Quote Originally Posted by rinabeez View Post
    tumpang lalu...heeheh
    lama x drop komen ni..heheehe.....
    ni testi setelah kira2 4 bulan lebih pakai..
    sy pakai muka yg CHARMANE Beauty Soap and OLD MASTER untuk sabun mandi..
    sgt best...kulit makin gebuzz.....xyah pakai losyen bagai sbb mmg kulit jadik moist gittew..bagus untuk org yg mcm sy ni.. mmg mls nak menyapu losyen..keekekek..

    menjimatkan tp sy order kat akak selalu bukan sbb sy pakai sorang cpt abes tp sbb ada org pow..hehehe..frenz pon ckp best..

    abes nnti jer trus sy order lagik yekk kak.....kekekeke


    Quote Originally Posted by oceanuzz View Post
    salam..kak ayrine..dh seminggu lebih dh pkai charmaine & english rose..kawan n suami dh perasan perubahan muka..kulit nampak sekata dan blackhead ada kurang..beshhh nye kak ayrine..kwn sy nak order tggu gaji bln ni ..

    Quote Originally Posted by makNjang View Post
    hi kak ayrine, hehe remember me lg tak kak, sy penah order 2 ketul sabun charmaine, 1 ketul quite moment ngan 1 set acne set ngan akak skrg ni, dah dkt 2 ketul sabun charmaine sy perabih hehe

    hehe nih nak bg testi sket la kat kedai akak ni skrg sy pakai sabun charmaine, tak pakai lg sabun irgasan, so far dah dkt 4 bln sy pakai sabun charmaine, komen sy ok sgt mmg btl la kak ayrine ckp saper2 yg sunburn n kulit muka x sekata, elok pakai charmaine, my exprience, alhamdulillah, kulit muka jd sekata n x sunburn even sy jalan tgh panas nak p kuliah takde payung (malas nak pakai ) kulit sy yg sgt2 oily pon jd less oily kulit pon jd cerah, tp ni no doubt la kan sbb susu kmbing mmg mencerahkn kulit

    hehe tu je la testi yg sy blh bg... nway, sori ek kak ayrine, sbb sy salu order guna sms... n tq kak ayrine sbb setia melayan orderku

    Testimonial Terkini Bulan Jun 2009!!!

    Quote Originally Posted by imanina View Post
    salam hi..pernah beli sabun charmaine dr u..and mmg puas ati..ramai tegur pakai apa...ehehe..and dorg mcm tak baper caye i just use ur soap....thanks..but nak tanya...selain charmaine...bole ta u suggest brg lain..macam toner ke..cleansing milk utk completekan lagi skincare regime belina ni..ingat nak order lagi the charmaine soap..plus benda2 lain..dah nak abis..FYI..i nak jimat..i kerat sabun tuh..ehehehe
    Testimonial Terkini Bulan Julai 2009!!!


    ----- Original Message -----
    From: Norlia Ismail
    To: Norazaliza (Ayrineshop)
    Sent: Wednesday, July 15, 2009 4:25 PM
    Subject: RE: Enquiry - Set Pencerahan Egyptian


    W'salam ayrine..

    akak rasa selesa panggil ayrine, cantik nama tu..akak nak tukar ke set egyptian tu sbb kulit muka akak dah ok ..alhamdulillah adik2 kat opis akak ramai yg puji, siap tanye akak pakai skincare ape...bila akak gtau ramai yg terkejut sbb - rega set ni murah2...n sygnya x de pengedar kat kuching ni..so nanti ayrine gtau brp kos pos ye, next week gaji 23/7 akak bayo...

    btw...akak sihat je cuma so busy lately...moga ayrine sekeluarga sihat hendaknya ..

    Norly


    Testimonial Terkini Bulan Julai 2009!!!

    Quote Originally Posted by sucomel View Post
    salam semua...sy nk komen ni..hehe..

    sy dh pakai OM kat sminggu ni..so..kulit lembap sgt2..bhgn yg gelap2 & kering dah ok semula..kakak2 dh tgur kulit dh lembap x mcm dlu..kering dan kasar jer..skrg diorg pun jeles..hehhe..

    kulit su skrg dh lembut cerah skit dr dlu..alhamdulillah..kalu x pakai loseyn berbotol2 pun x cerah cam gini..makan masa plak tu..berbulan2..tp dgn OM ni..dlm ms 5 hr jer dh nmpk prbhan...

    dlu kulit su kuning langsat..tp dsbbkan sllu jer tkena pnas..jd sawo matang kat lengan ngan muka..skrg dh nk jd sama rata warna kulit..

    nnt nk try yg English Rose plak..kasi gebu lagi..hehe..

    trm kasih akak kita...nnt kita contact lg kalu nk sabun OM @ sabun yg lain2 tu..
    Testimonial Terkini Bulan Sept 2009!!!

    Quote Originally Posted by nurul79 View Post
    salam..kak ayrine..dah nak hampir sebln pakai belina set jerawat,apapun skrg dah ok sikit,jerawat dah kurang n mengecut. sekarang ni tinggallah parut2 yang mencacatkan muka sy ni. mcm mana yer akak boleh pakai sabun lain lak x utk hilangkan parut,open pores dan black dan white head ni
    Testimonial Terkini Bulan Bulan October 2009!!

    Quote Originally Posted by sya86 View Post
    salam akak...

    nak share sikit nie... masuk arini dah semminggu pakai set charmaine tu..

    sukanyerr...! jerawat yang ada dah kecut... jerawat2 pasir pun dah banyak sangat kurang kat muka ni...
    rasa licin & halus je bila sentuh2 time takde keje tu kan.. hehehe....
    lagi 1 suka jugak dengan bau dia.. wangiii sangat2.. sampai kdg2 sy saje saje je amek sabun tu bau.. hehee..
    thanks akak yg suggest sabun nie..
    happy sgt...

    **sy syg sgt ngan sabun belina ni sampai sticker perempuan kat sabun tu tak tanggal buang pun..huhuu....

    Testimonial Terkini Bulan Bulan November 2009!!

    Quote Originally Posted by eidaice View Post
    Salam ariyne.....

    Ingat akak tak....
    just nk kasi testimoni....selps hampir 2 minggu lebih penggunaan Belina Set charmine....alhamdulillah.....white head, black head dah kurang sangat-sangat, liang-liang pori pun..dah tk jelas, kulit muka licin..bila pegang tu rasa licin jer.

    Kulit pun dah ok..tidak berminyak sangat, terutama waktu bangun tidur, biasa memang muka berminyak..tapi sekarang dah tak berminyak. Sekrg kalau tak pakai bedak pun muka nampak bersih dan best la...

    Quote Originally Posted by dewi_79 View Post
    Salam kak Azza,
    Dila dah seminggu lebih pakai sabun ni. So far ok, x de masalah black head & white head dah berkurangan & jerawat pun dah mengecut..... Muka dah kurang oily mcm selalu... Klu x asikla nak tpup bedak... Hehehehe
    Quote Originally Posted by miss H View Post
    salam kak...
    dah 2 mggu guna set charmaine..
    alhamdulillah, proses healing dah kurang.
    jerawat dah x naik dah.
    jerawat lame pon dah kecut.
    skrg nak bg hilang parut.
    bape lama QM boleh hilangkan parut?

    -------------------------------------------------------------------
    Testimonial melalui Email ,YM & SMS :

    Ann69
    -Ramai yg puji kulit akak sejak pakai Set Kering NZ Goat Milk..kulit makin baik setelah cuba set pencerahan 7 hari Egyptian Beauty..kulit mulus bagaikn memakai bedak walaupn sebanr ye tidak..

    Wawa2u
    -Sesuai sgt sabun ni dgn kulit saya..lepas ni nk pakai set besar pula..

    (di olah semula mengikut kesesuaian)

    Testimonial Terkini !!!
    Quote Originally Posted by shaila View Post
    kak rin...
    sy dah hmpir sminggu pkai sabun chermaine...so far oil control mmg power...jerawat pun jadi kering....tapi kulit agak kering....dan penglupasan halus ada skit...kulit kering ni temporary je kan???tapi sabun ni mmg best tak pdih...
    Quote Originally Posted by oshingrl View Post
    salam.. da lme x singgah kdai akak...nk share skit...
    sye da pakai charmaine,QM,ngn OM dkat sminggu...nmpak nye ade perubahan...muke da xberminyak,w/head n b/head pun da kurang...parut jerawat pun da pudar skit...suke sgt..tp mse mule2 pakai muke kering skit la..pastu skrg ni da ok da..OM saye pakai kt badan..pas mandi badan rse lmbut jer..xyah pakai lotion lg..wangi lak tu..besh2...hehe..

    tq,akak..nnt klu sbun da bis sye order lg yer...


    TESTIMONIAL JANUARI / FEBRUARI 2010

    Pn Azizah -Shah Alam


    Telah mengunakan :
    ~ Sabun Cottage Garden
    ~ Old master
    Quote Originally Posted by Legend View Post
    salam,ni dh msuk bulan kedua akk pakai produk Belina,so far so good.
    Muka dah kurang berminyak,n jeragat kt hidung pun dah kurang...suka sangat.dan yg paling best muka pun bersih n senang nak pakai bedak...kalau tak pakai pape pun ok..natural beauty orang kata...
    Jom pakat2 beli produk Belina,tak RUGI wei...
    Produk yg akk pakai ialah Cottage garden dan OM (kulit badaaan pun bersih dan cantik)
    Cik Lina Az Zahra - PPUM KL
    Telah Mengunakan:
    ~Flower Fairies
    Quote Originally Posted by nana 154 View Post
    salam kak,
    best sesangat gune sabun belina ni,
    hehe,,cepat jugak la effect die,,
    akhirnye,,hilang jgk prob sy,,
    thankss~
    Cik Hana- Ulu Klang KL
    Telah mengunakan :
    ~ Charmaine
    ~ Flower Fairies
    Quote Originally Posted by hana09 View Post
    salam kak,
    sebelum ni sy pakai ff mmg bagus sgt..
    jerawat hampir sume hilang dh..
    sabun ni pon best..rasa bersih je kulit lps guna..
    cume akhir2 ni kulit rasa pedih skit lepas guna..
    rasanya sbb kulit sy ni nipis sbb penah pakai produk pengelupasan lain..
    Cik Anum - Kota Kinabalu,Sabah
    Telah mengunakan :
    ~Set Jerawat
    ~Toner herbal
    ~Cleanser Milk
    ~Eye remover
    Quote Originally Posted by anumchelc View Post
    Anum pun br pakai....so far ok lah...jerwat kecik2 kat muka anum dh clear...tp yg paling anum suka pakai die nyer celansing milk...mmg ok sgt...akak try lah...mmg clear makeup...ni anum nk try lak eye cleanser...
    Cik Azlinda- Pasir Gudang, Johor
    Telah mengunakan:
    ~ Charmaine
    ~Flower Fairies
    Quote Originally Posted by oshingrl View Post
    salam,hai akak...
    nk share skit selame pakai belina nih..
    2bulan lpas sye gne charmaine ngn QM..testi tu pun msih ade kt page 1..hehe
    so far ok la..mmg puas hati..
    tp lately ni byak lak jerawat ble time period..
    sye stop sekejap pakai charmaine, then pakai FF...
    sgt teruja ble pakai FF nih..seminggu pakai FF nih da nmpk perubahan..
    wlaupun mse mula2 pakai kulit kering n mengelupas skit kt area jerawat..
    tp sye still gne FF nih sbb teringatkan post akak yg sebelum nih maybe kering tu disbbkan prses tindakbalas tuk meneutralkan smula kulit..
    (klu xslap lah,klu slap sory yerk)..
    msuk hr ke4 n smpai skrg pakai FF nih..kulit pun da ok..
    xkring n xmngelupas lg...sgt2 puas hati...
    suke sgt2 sbb da back to normal..sbb sblum nih mmg xde mslh jerawat..

    tq,kak ayrine....tgu tuk next oder yerk..hehe..btambah sorg lg regular customer akak...
    Pn Azliza - Cyberjaya, Selangor.
    Telah mengunakan :
    ~Set Jerawat
    ~Elastin Firming Gel - Night collagen With Multi vitamin
    ~ Clay Masque
    Quote Originally Posted by puchi
    ass..kak...
    dah 2 minggu pakai set jerawat belina.mmg best.memula tu dia kasi masak semua jerawat.mana yg nak tumbuh tp x jadi tu dia keluar dan menjadi masak gak.itu yg best...xde mcm dulu segan2x plak nak keluar jerawat tu.skrg ni jerawat yg besar tu dah clear.tinggal yg cenonet je yg tinggal...tambah plak hr tu akak bg saya bg saya sample colagen tu.wahhhh bangun pg semangat tu soft and smooth je kulit muka....punya le semangat takut gel colagen tu habis saya order lg...heheee...best kannnn kannnn.....ni nak cuba clay mask plak...lps habis set jerawat ni "time for remove the pimples scar".....blh le cantik semula lps ni.....jgn jeolous ye kak...halus mulus gitu....chaiyooo...chaiyooo..hidup belina....
    nah kak saya bg munge...bestkan...belina...seindah nama dan baunya menambat hati sesiapa yg ingin mencubanya...
    Note: Testimonial ini adalah Hak mutlak AF Trading. Sebarang usaha ciplak adalah dilarang dengan keras!!!!!

    Testimoni Pelanggan Ini Adalah Hakmilik AyrineShop @ AF Biz Trading. Sebarang Penciplakkan Adalah Satu Kesalahan. Ayrineshop juga mengucapkan ribuan terima kasih atas testimoni ikhlas pelanggan Belina Cosmetic New Zealand.

  4. #4
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Alhamdulilah bersyukur kepada Allah saya kini kembali selepas 2 bulan bersalin anak kedua.

    Alhamdulilah juga dgn penjagaan kulit dari produk Belina Cosmetic New Zealand , kulit saya sentiasa segar dan gebu walaupun pada usia 30 tahun dan baru melahirkan anak kedua secara c-zer.

    Semoga saya dapat membantu mereka yang buntukan kecantikan semulajadi.

    Terima kasih.
    Dari saya @ Ayrineshop .


    *I'm a genuine user of Belina product since 1996 & dealer since 2000.

  5. #5
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Senarai Status Penghantaran Dan Transaksi Jual Beli Terkini di Ayrineshop.

    1. wani - Seremban - RM 32.20 -deliver
    2. aziq06- Johor bharu - RM 32.20-monday -20/10 delivery
    3. Imanina - Selayang - RM 54.50 - 21/10 delivery
    4. mamaageekaliff - RM 25.50 - 5/11 delivery-
    5. nui7879 - jln ipoh - RM44.20 - 5/11 - delivery
    6. gurlie_gurl -Johor Bharu - RM 24.70 -6/11 - delivery
    7. mrs 11_moon -Ampang- RM24.70 - 6/11- delivery
    8. Ros - Brickfield - RM 54.20 - 6/11 - delivery- COD
    9. Norish - Senai - RM 33.00 - 6/11 - delivery
    10. Mia- penang - RM 111.80 - 7/11 - delivery
    11. Aino - Hulu Selangor -RM 33.20 7/11- delivery
    12. nausarah - kemaman - RM 54.30 - 12/11 - delivery
    13. Winaariffin - Shah Alam - RM 34.70- 12/11 -delivery
    14. jittadajit77 - Kemaman - RM 22.30 - 12/11- delivery
    15. qisha - Bangsar - RM 50.90 - 12/11 - delivery
    16. Kuchai - PWTC -RM51.00 - 14/11 - Delivery
    17. tulipbazaar - RM 25.00 - 18/11-delivery
    18. wawajungsang - RM62.00 - 19/11- delivery
    19. Risminih - sandakan - RM 84.20 - 24/11 - delivery
    20. Canne - Melaka - RM 65.00 - 25/11- delivery
    21. Dirzah - IKIM jln duta - RM 41.10 -25/11- delivery
    22. Tulipbazzar - Kuantan - RM 42.00 - 25/11 - delivery
    23. hasry - sandakan - RM 122.70 - 26/11 (* postpone due hujan lebat smlm ke hr ini 27/11)
    24. sharifah - Teluk intan - RM 46.60 - 27/11 - delivery
    25. Mak Njang - Sg Petani - RM 32.55 - TBA
    26. Rafiza - Putrajaya - RM 62.00 - 27/11 -delivery
    27. Amoimelayu - KL - RM 34.00 - 27/11 delivery
    28. Tini - Labuan -RM 202.20 -27/11 - Delivery
    29. Ayu - putrajaya - 4/12- delivery
    30. Anggunrias - Shah Alam -1/12- delivery
    31. jittajit - Kemaman -28/11 - delivery
    32. Jackel - Kota Kinabalu - RM 131.00 -9/12 -Delivery
    33. Izannur - Kluang- RM 55.55 - 9/12-delivery
    34. nilam
    35.Wawajungsang - Ampang -RM 56.40 - 18/12 -delivery
    36. soefah - RM 45.00 - 18/12 -delivery
    37. Mlinda - RM 72.00 - 17/12 - COD
    38. nora - RM 34.00 - Seremban Jaya - 21/12 -delivery
    39. Chubby - RM 30.00 - Beluran, sabah - 21/12 -pos dom.
    40. Hamidah - RM 67.75 - Ampang - 21/12 - delivery
    41. dalahana - RM 26.30 - Alor setar - 21/12 - delivery
    42. ann68 - RM 45.00 - Kuching - 26/12 - delivery
    --------------------------2009-----------------
    44. braindamage - Miri- RM 120.00 - 2/1/09 - delivery
    45. Azlina -Nilai -RM 45.00 - 2/1/09 - delivery
    46. Masitah -Teluk Intan - RM 34.00 - 2/1/09 - delivery
    47. Ku Azilah - Penang - RM 60.00 -2/1/09- Delivery
    48. Stephanie - Kota kinabalu - RM 36.00-2/1/09 - delivery
    49. Rinabeez - Semarak - RM146.50 - 5/1/09 COD
    50. farra_yasmeen - RM 34.00- 5/1/0- delivery
    51. Wtulip- RM 76.00 - 5/1/09 - delivery
    52. mrswan - RM 48.905/1/09- delivery
    53. ayfah -sg besi RM 45.00 - 7/1/09 -delivery
    54.

    - shazi - delivery semula - 4/2/09
    - emma - delivery semula - 4/2/09
    -braindamage -Miri- delivery -4/2/09
    - Shida- menara celcom -COD - 6/2/09
    - Kak Siti - DBKL - COD - 6/2/09
    -noraini- Tmn Melawati - 10/2/09
    -mimi - Marang - 10/2/09
    -Kak Ita-AAM -COD- 11/2/09
    -kak Siti - DBKL -COD- 11/2/09
    -hushpuppies - Putrajaya - 11/02/09- poslaju
    -la-la - Kuala Perlis -16/2/09
    -SofiJ - Kuching -16/2/09
    -fib_03- cyberjaya - 17/2/09
    -bluebear- UKM - 17/2/09
    -rwdh - Sg. buloh - 17/2/09
    -Emma- 25/2
    - Faizannie - PJ -24/2
    - Canne Paul - Melaka- 24/2
    -kak Ita - AAM Semarak -COD 25/2
    -effara - Labu seremban - 26/2
    -fara - Parit Buntar - 26/2
    -sofiJ- Kuching -26/2
    -Shazie- Melaka -26/2
    -Nurul - Kuantan -26/2

    -wawa- ampang point 3/3
    -rdwh - Sungai buluh 3/3
    -e2kamu- RM 26.30 -shah alam 3/3
    -braindamage- RM 68.00 - bintulu 3/3
    -alpard -Rm 26.30- Bangi 3/3
    -canne- melaka 3/3
    -lunia - Rm 46.00 - Marang 3/3
    -Nurul - Rm35.50 - Kuantan -3/3
    -Mr. Zikril - puchong-3/3
    -emma79-
    -effara
    -fztnton
    -teka-teki
    -myleez

    -shiira -10/3
    -ifm-10/3
    -pelise23 -11/3
    -lady'D-11/3

  6. #6
    Ahli Baru
    Join Date
    27 Mar 2008
    Posts
    93

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    salam..nak tanya..kalau nak oder charmaine 75g ngn quiet moments 75g baper yer..and dedua ni ada x yg non perfumed..?

  7. #7
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    ************************************************** *********************

    JADILAH PEMEGANG "X-CARD",
    EKSKLUSIF DI PLAZA ONLINE SHOPPING PARADISE(O9SP)
    .





    TERMA & SYARAT
    1) Keahlian dibuka kepada Ahli Forum wanitamelayu.com
    2) Nilai belian minimum RM50.00 (tidak termasuk caj pos).
    ---PROMOSI BULAN MAC, Belian minimum hanya RM30.00 Sahaja(tidak termasuk caj pos)

    ATAU,
    Jika anda belum bercadang membeli apa-apa produk tetapi berminat menjadi ahli,
    bayaran keahlian adalah sebanyak RM30.00 SAHAJA.Sila PM O9ShoppingParadise.

    3) Bersetuju menerima sebarang maklumat dalam PM atau email mengenai aktiviti Plaza,promosi dsbgnya.
    4) Nilai point X-Card tidak boleh ditukarkan dengan wang tunai.
    5) ** Sebarang pindaan adalah tertakluk kepada budi bicara pemilik plaza O9SP,bersesuaian dengan peredaran masa,format WMC dsbgnya.


    KELEBIHAN PEMEGANG X-CARD
    ~ Setiap nilai belian RM2 = 1point (nilai sen/perpuluhan tidak di ambil kira).
    ~ Dapat menyertai aktiviti plaza dari masa ke semasa dengan percuma.
    ~ Penebusan point terkumpul dengan hadiah-hadiah menarik.
    ~ Potongan harga istimewa untuk produk-produk terpilih.
    ~ Pelbagai lagi keistimewaan ahli akan ditambah dari masa ke semasa...


    MAKLUMAT YANG DIPERLUKAN SEMASA PENDAFTARAN
    1) Username:
    2) Nama Penuh:
    3) Alamat:
    4) No. Telefon:
    5) Tarikh Lahir:
    6) Email:
    7) Bukti Transaksi:

    MAKLUMAT REKOD BELIAN & KIRAAN POINT
    1) Username:
    2) Jumlah belian: RM
    3) Daripada premis milik peniaga:
    4) Nombor X-Card:
    5) Bukti Transaksi:


    "SELAMAT MEMBELI-BELAH!"

    ************************************************** *********************

  8. #8

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    askum kak..wani ni..he3..nak bg testimonial ni..2 hari pakai OM mmg dah rasa kesannyer..paling ketara tgn gebuz n lembut sgt..tak payah pakai lotion pun xper..scar pun dah fade sket2..paling bagus..tak payah mandi susu..pakai jek sabun belina ni hari2..kira berbaloi la dgn ape yang kita bayar..kulit pun sentiasa moisture...sebab certain sabun ni mengeringkan kulit kita..nnti dah habis,saya order lagi ek..thanks kak ayrine..

  9. #9
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Quote Originally Posted by hayden View Post
    askum kak..wani ni..he3..nak bg testimonial ni..2 hari pakai OM mmg dah rasa kesannyer..paling ketara tgn gebuz n lembut sgt..tak payah pakai lotion pun xper..scar pun dah fade sket2..paling bagus..tak payah mandi susu..pakai jek sabun belina ni hari2..kira berbaloi la dgn ape yang kita bayar..kulit pun sentiasa moisture...sebab certain sabun ni mengeringkan kulit kita..nnti dah habis,saya order lagi ek..thanks kak ayrine..
    mekasih sayang..for the testimoni ..

  10. #10
    Ahli Baru
    Join Date
    27 Mar 2008
    Posts
    93

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Salam...u've got pm....

  11. #11
    Peniaga @ D'Airiz Plaza
    Join Date
    14 Dec 2007
    Posts
    23,032

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    apa sabun yg sesuai utk kulit yg asalnya kuning langsat...dan akibat selalu sangat berjemur ....kulit saya makin gelap...plz pm saya yer??? mekasih

  12. #12
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Quote Originally Posted by kenjigirl09 View Post
    fuiyoo...cantik nya awak!! awak pakai apa ni?sabun je ke?
    sy ni skang pakai pencuci susu kambing shurah dgn olay je..so far kulit tak la teruk sgt tapi kekadang nampak kusam sangat dgn pori2 besar gedabak! kalu belina ni apa yg sesuai utk sy pakai ye? kurennggg la dgn pori2 besar ni...

    salam,mekasih.. ye saya pakai sabun belina jer..tak caya bole dtg rumah chk dlm bilik air cuma da sabun belina jer..pori besar sbb mengeluaran minyak berlebihan..saya advise awak pakai charmaine..insyallah awak akan alami perubahannya..sabun shurah mmg ada susu kambing dlmnya tp kuantiti blum cukup utk masalah awak..tp belina 100% susu asli kambing..jd hari2 wajah awak akan dimewahkan dgn belaian kebaikan susu kambing..

  13. #13
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Quote Originally Posted by deana_911 View Post
    apa sabun yg sesuai utk kulit yg asalnya kuning langsat...dan akibat selalu sangat berjemur ....kulit saya makin gelap...plz pm saya yer??? mekasih
    chk pm ye..mekasih

  14. #14
    Ahli Baru
    Join Date
    30 Jul 2008
    Posts
    24

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    nak tanya sabun yg mana satu sesuai utk kita
    kulit muka kita kan....berminyak kat kawasan T-zone pas tu tang dahi tue kan ada biji2 jerawat kecik & whitehead skali....kalo tgk dari jauh x nampak
    kalo dari dekat mmg nampak....

  15. #15
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Quote Originally Posted by klongdidi View Post
    nak tanya sabun yg mana satu sesuai utk kita
    kulit muka kita kan....berminyak kat kawasan T-zone pas tu tang dahi tue kan ada biji2 jerawat kecik & whitehead skali....kalo tgk dari jauh x nampak
    kalo dari dekat mmg nampak....
    akak suggest kan charmaine..ni mmg sesuai sgt utk mereka yg berminyak, white or black head.. ada dua size kecik 75g-rm 20.50, besar 125g-RM 28.00. dulu masa akak belajar mmg byk white specialy kt hidung akak pakai charmaine alhamdulilah jgn kata whitehead jer yg hilang..jerawat pn takde..

  16. #16

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Salam...

    kita nak order sabun Old Master yg 75g. brp kos termasuk pos?...

    tq...

  17. #17
    Peniaga Mini @ My Gold Extreme Mall
    Join Date
    02 Jul 2007
    Posts
    3,501

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Quote Originally Posted by mamaaqeekaliff View Post
    Salam...

    kita nak order sabun Old Master yg 75g. brp kos termasuk pos?...

    tq...

    salam,

    Old master 75g RM 20.30 + pos RM 5.20 . Total RM 25.50

  18. #18
    Ahli Baru
    Join Date
    25 Apr 2007
    Posts
    118

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    dapat dah sabun tu..copat bonar! tima kasih byk2..saya beli ye kak

  19. #19
    Ahli Baru
    Join Date
    22 Feb 2006
    Posts
    155

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    Salam..

    Saya sdg mencari produk utk kulit muka. sebelum nie muka tak ada masalah sgt, tp bila dah umur masuk umur 30an ni, kulit muka dah ada garis2 halus + pigmentasi. Boleh advice tak sabun mana yg sesuai? Kulit saya jenis combinasi + open pore sekitar hidung.
    Set percubaan tu agak2 tahan berapa lama?

    Thanks..

  20. #20
    Ahli Baru
    Join Date
    11 Jun 2008
    Posts
    58

    Default Re: BELINA...BELINA..ALL ABOUT BELINA COSMETIC

    wow..mcm interesting je..bley suggest x untuk sye..my face oily kt t-zone dgn dkt tepi hidung..tp pipi normal..yg kt tepi hudung,kawasan bawah mata tu ade pores..xla byk tp annoying la..pastu sabun ni 100% organic ke?bley bagi ingredient list x?thx..

 

 
Page 1 of 82 123451151 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •