Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 135 123451151101 ... LastLast
Results 1 to 20 of 2682
  1. #1
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Lampu DISCUSSION CENTRE/ SUMBER MAKLUMAT DAN PERBINCANGAN AM MESIN JAHIT

    Topik ini adalah khas buat semua peminat bidang jahitan, khususnya yg sedang menggunakan atau yg akan menggunakan mesin jahit (baru tengah belajar).

    Kepada Yang Telahpun Memiliki Mesin Jahit
    Anda boleh reply soalan2 spt berikut:
    1. Cara menggunakan mesin jahit, masukkan benang, pemasangan tapak, jarum dll.
    2. Cara menyelesaikan masalah benang sangkut.
    3. Cara menyelenggara mesin anda (bubuh minyak, sbgnya).
    4. Cadangan menukar beli Mesin Lama kepada yg Baru (pertanyaan model yg sesuai anda miliki).
    5. Pertanyaan umum berkenaan sparepart/ alat-ganti mesin jahit.

    Kepada Yang Hendak Membeli Mesin Jahit Baru
    Anda boleh reply soalan2 spt berikut:
    1. Bagi yg baru hendak membeli mesin jahit, sila bincang Jenama dan Model yang sesuai anda gunakan utk skop kerja anda (jahit baju, langsir, kulit, kasut, dll).
    2. Model mesin jahit yang jatuh dalam budget anda.
    3. Pertanyaan perbezaan kualiti mesin2 di LSN berbanding dgn yg anda lihat di pasaran.
    4. Tempahan online utk membeli mesin jahit yg baru (Penghantaran hingga ke pintu rumah disediakan, cara2 mengendalikan mesin jahit tersebut akan turut diajar).

    Sila kemukakan sebarang soalan berkenaan mesin. Harap LSN dpt menyelesaikan segala keraguan/ pemilihan mesin jahit anda.

    LIVE CHAT WITH US NOW! BERBUAL SECARA LANGSUNG! CLICK THIS MESSAGE!

    Promosi Terbaru Dari LSN


  2. #2

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    hai,

    nak tanya, kalau nak beli mesin jahit dr syarikat you, apa opsyennya ? cash sahaja, installment atau ada opsyen lain?. thanks

  3. #3
    Ahli Baru
    Join Date
    10 Sep 2007
    Posts
    186

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    hai LSN,

    saya memang berminat nak beli mesin jahit ni. so far saya tgh survey model singer and brother.
    just utk guna sendiri jer. yg boleh jahit baju, langsir, cadar or anything yg simple. apa model yg sesuai yer? model LS2160 tu ok ker?

    TQ

  4. #4
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by zana73 View Post
    hai,

    nak tanya, kalau nak beli mesin jahit dr syarikat you, apa opsyennya ? cash sahaja, installment atau ada opsyen lain?. thanks
    Zana73
    Dekat LSN, u ada option utk bayar melalui

    1. CASH
    2. CHEQUE
    3. CREDIT CARD

    Harap maaf, tahun ni LSN belum ada Skim Bayaran Ansuran.

  5. #5
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by dinasue View Post
    hai LSN,

    saya memang berminat nak beli mesin jahit ni. so far saya tgh survey model singer and brother.
    just utk guna sendiri jer. yg boleh jahit baju, langsir, cadar or anything yg simple. apa model yg sesuai yer? model LS2160 tu ok ker?

    TQ
    dinasue

    Mesin LS2160 tu memang ok, tapi kalau nak lebih senang dan mudah gunakan, saya syorkan Model XL2630.
    Kelebihan XL2630 vs LS2160
    1. 25 Pattern
    2. Bunyi lebih senyap
    3. Ada guide utk masukkan benang dlm lubang jarum (tak payah cucuk2)
    4. Boleh buat jahitan sembat (pattern utk jahit sembat sedia ada)
    5. Bobbin muatan atas (toploading, jadi memang pantas)
    6. Sebelum jahit, benang bawah tak payah naikkan atas. Terus jahit sahaja

  6. #6
    Ahli Baru
    Join Date
    10 Sep 2007
    Posts
    186

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    LSN,

    boleh tak kalau gi kedai utk tengok sendiri mesin jahit tu. coz kalau dah tempah and bila dapat tak berkenan plak nanti camna? boleh tukar ke?

    boleh bagi operation hours tak? weekend bukak ke? TQ

  7. #7

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by LSN View Post
    dinasue

    Mesin LS2160 tu memang ok, tapi kalau nak lebih senang dan mudah gunakan, saya syorkan Model XL2630.
    Kelebihan XL2630 vs LS2160
    1. 25 Pattern
    2. Bunyi lebih senyap
    3. Ada guide utk masukkan benang dlm lubang jarum (tak payah cucuk2)
    4. Boleh buat jahitan sembat (pattern utk jahit sembat sedia ada)
    5. Bobbin muatan atas (toploading, jadi memang pantas)
    6. Sebelum jahit, benang bawah tak payah naikkan atas. Terus jahit sahaja
    ***************************************
    Model nie harga dalam brapa yer?

  8. #8
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by maizam View Post
    ***************************************
    Model nie harga dalam brapa yer?
    maizam...
    sekarang ni LSN tengah buat promosi sebnarnya...

    PROMOSI JUALAN MESIN JAHIT 5/2/2009 SEHINGGA 10/4/2009
    Sila Klik BAR KUNING di bawah untuk image yg jelas.

    This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 681x361 and weights 39KB.
    IMAGE IS DELETED BY LSN

    SEMUA MESIN YANG DIBELI DALAM TEMPOH PROMOSI SEBELUM 10/3/09, akan diberi tempoh jaminan 15 bulan. Selepas tarikh tersebut, tempoh jaminan akan ditetapkan ke tempoh standard iaitu 1 tahun.

    IMAGE MESIN-MESIN JAHIT YANG DIPROMOSI DAPAT DILIHAT DI BAWAH.


    Model: Brother LS2160
    8 Corak Jahitan



    Model: Brother XL2220
    11 Corak jahitan



    Model: Brother XL2630
    25 Corak jahitan



    Model: Brother NV10
    16 Corak Jahitan
    Model Semikomputer LCD Screen
    Jahitan Lubang-Butang 1 Langkah



    Model: Brother NV30
    70 Corak Jahitan
    Model Semikomputer LCD Screen
    Jahitan Lubang-Butang 1 Langkah



    Model: Brother NV50
    135 Corak Jahitan
    Model Semikomputer LCD Screen
    Jahitan Lubang-Butang 1 Langkah



    Model: Brother NV700E
    Mesin Sulaman Sahaja
    Touch-Screen Panel B/W
    Boleh Baca Kad Memory Brother



    Model: Brother NV1500
    Mesin Jahit dan Sulaman
    Touch-Screen Panel B/W
    Boleh sambung ke Komputer
    Boleh Baca Kad Memory Brother



    Model: Brother NV4000
    Mesin Jahit dan Sulaman
    Touch-Screen Panel Bewarna
    Boleh sambung ke Komputer
    Boleh Baca Kad Memory Brother



    Software PE-Design
    Boleh diinstall untuk digunakan dgn
    mesin model Brother Sulaman
    Boleh buat Design sulaman sendiri
    Kad Memory disediakan dlm package



    Model: Singer CE250
    Mesin Jahit dan Sulaman
    Boleh sambung ke Komputer
    Tidak perlu Kad Memory
    Sulaman terus melalui komputer



    Model: Brother M3034D
    2 jarum dengan 4 benang
    atau
    1 Jarum dengan 3 benang
    Jahit tepi halus (tepi tudung)
    Bekas kutip sisa potongan kain
    Mudah masuk benang



    Model: ZOJE ZJ8700
    Mesin Jahit Lurus Industri Kelajuan Tinggi
    5500 Jahitan peminit
    Lebar jahitan 5mm
    Lengkap dengan meja dan motor
    Boleh convert utk jahitan tebal (Jeans, dll)



    Model: ZOJE ZJ737
    Mesin Jahit Tepi Industri Kelajuan Tinggi
    7000 Jahitan peminit
    Lengkap dengan meja dan motor
    Boleh convert utk jahit tepi halus
    (aksesori tambahan)

  9. #9
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    dinasue...

    boleh, kalau tak kenan dgn model tu, anda boleh pilih yg lain. Tapi, model2 yg dah disenaraikan di thread promosi sudah cukup bagus dan memang model yg 'hot'.

    LSN buka dari 9.00pagi hingga min 8.00malam..
    Buka 365 hari setahun, tak pernah cuti.

    Quote Originally Posted by dinasue View Post
    LSN,

    boleh tak kalau gi kedai utk tengok sendiri mesin jahit tu. coz kalau dah tempah and bila dapat tak berkenan plak nanti camna? boleh tukar ke?

    boleh bagi operation hours tak? weekend bukak ke? TQ

  10. #10
    Ahli Baru
    Join Date
    07 Dec 2006
    Posts
    320

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    mesin jahit 2nd hand tak der ker??

  11. #11
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by krisz_gurlz View Post
    mesin jahit 2nd hand tak der ker??
    Ade, bermula dari harga $250 ke atas, tapi jaminan 6 bulan sahaja. Lepas tu, perbezaan harga mesin baru dengan lama takdelah jauh sangat.

    Kalau beli mesin Brother LS2160 sebelum 10/2/09, dapatlah beli pada harga special $450..

    rukuj thread Promosi LSN...


    image is deleted by LSN

  12. #12

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Soklan,
    1) Boleh trade-in mesin jahit yg lama tak? mesin jahit yg dah lama tak digunakan/missing parts here & there...
    2) Ada tak model mesin jahit yg all in one - jahit lurus, jahit tepi, jahit lubang butang,sulaman,etc.Kalau ada, berapa harganya.
    3) Ada buat servis repair mesin jahit? datang rumah @ kena hantar mesin ke kedai?

  13. #13
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    0justme,

    1. Anda boleh trade-in mesin jahit lama, tak kira walaupun mesin tersebutn dalam kondisyen jual kpd besi buruk.

    2. Kalau nak beli mesin all in one, saya suggest mesin Singer Futura CE250. Boleh jahit Lurus, Pattern ZigZag, Lubang butang 1 langkah dan Sulaman Berkomputer. Kalau beli mesin ni, LSN boleh menghadiahkan satu mesin jahit tepi mudah alih secara percuma. Harga pasaran mesin ni RM5675. Harga promosi hari ini, sila rujuk thread Promosi Mesin Jahit LSN.

    3. LSN ada sediakan perkhidamatan servis mesin jahit/ basuh basuh ke pintu rumah anda. Anda juga boleh membawa mesin anda ke LSN untuk diservis serta-merta. Sila buat appointment sebelum datang, supaya technician dpt standby.

    Harap keterangan ini dpt membantu. Tq

    Quote Originally Posted by 0justme View Post
    Soklan,
    1) Boleh trade-in mesin jahit yg lama tak? mesin jahit yg dah lama tak digunakan/missing parts here & there...
    2) Ada tak model mesin jahit yg all in one - jahit lurus, jahit tepi, jahit lubang butang,sulaman,etc.Kalau ada, berapa harganya.
    3) Ada buat servis repair mesin jahit? datang rumah @ kena hantar mesin ke kedai?

  14. #14
    Peniaga Supreme @ One Access Mall
    Join Date
    13 Aug 2006
    Posts
    4,264

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    LSN, kak zai ada mesin jahit tepi Singer model 2431, masa beli guna plate untuk jahitan halus. skrang jahitan mcm out sikit dan kak zai tak pandai nak adjust. lagi satu rasanya nak tukar ke jahit tepi biasa..mcm mana ya.
    technician blh dtg rumah tukar plate dan servis ke. mahal ke.
    kak zai tinggal kat sri gombak. tq

  15. #15
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by zairafim View Post
    LSN, kak zai ada mesin jahit tepi Singer model 2431, masa beli guna plate untuk jahitan halus. skrang jahitan mcm out sikit dan kak zai tak pandai nak adjust. lagi satu rasanya nak tukar ke jahit tepi biasa..mcm mana ya.
    technician blh dtg rumah tukar plate dan servis ke. mahal ke.
    kak zai tinggal kat sri gombak. tq
    Kak Zai,

    Sebenarnya kalau nak servis mesin di LSN, ada 2 option.
    1. Hantar sendiri mesin jahit anda ke kedai LSN di Cheras.
    Kos servis : RM35.00 sahaja

    2. LSN akan hantar technician ke pintu rumah anda, untuk sevis mesin jahit tersebut.
    Kos servis: RM45.00 sahaja (Extra RM10 untuk transportation, tidak kira lokasi rumah anda, dengan syarat dalam kawasan Lembah Klang sahaja)

    Harap maklumat di atas dapat membantu.

  16. #16
    Peniaga Supreme @ One Access Mall
    Join Date
    13 Aug 2006
    Posts
    4,264

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    terima kasih ya.
    Taman Sri Gombak kira masih dalam Lembah Klang .
    nanti kak zai confirm bila nak service tu.

  17. #17

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    ala..sayangnya..
    takde cawangan kat jb ke? tengah survey mesin jait gak nih..

  18. #18
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by fazzlin View Post
    ala..sayangnya..
    takde cawangan kat jb ke? tengah survey mesin jait gak nih..
    Fazzlin,

    Boleh saya tanya, anda sedang survey mesin jahit yg macam mana. Jenis biasa, atau industri. Ada apa2 spesifikasi khas mesin yg anda tengah cari. Cth: Jenama Singer, Brother, Juki, no model dan sebagainya.

    Atau anda baru hendak mula menjahit dan tidak pasti untuk membeli mesin yang mana? Sila beri skop kerja anda, saya akan membantu anda memilih mesin yang paling sesuai digunakan.

  19. #19

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    saya cari mesin jahit jenis biasa je...sbb nak jahit langsir n nak belajar jahit baju n macam2...kiranya sy beginner laa. xkesah jenis apa, asalkan simple n murah..sblm ni pun penah guna mesin jahit singer model lama, mak saya punya...kalau canggih sgt takut xtau gunaa...hehe..

  20. #20
    Peniaga Supreme @ Plaza eZSi
    Join Date
    29 Jan 2009
    Posts
    1,289

    Default Re: MESIN JAHIT- Diskusi berkenaan JENAMA, MODEL dan HARGA

    Quote Originally Posted by fazzlin View Post
    saya cari mesin jahit jenis biasa je...sbb nak jahit langsir n nak belajar jahit baju n macam2...kiranya sy beginner laa. xkesah jenis apa, asalkan simple n murah..sblm ni pun penah guna mesin jahit singer model lama, mak saya punya...kalau canggih sgt takut xtau gunaa...hehe..

    fazzlin,

    Saya cadangkan mesin di bawah ini untuk anda. Jenama Brother, Model XL2630. Mesin ni boleh buat jahitan biasa, mempunyai 25 corak jahitan, termasuk pattern jahitan sembat, Jahitan Lubang Butang, Thread-Guide (Benang masuk secara otomatik dalam lubang jarum). Bunyi mesin ni memang senyap. Kalau beli sekarang, dapatlah harga special. Penghantaran boleh diuruskan.

    Model: Brother XL2630

 

 
Page 1 of 135 123451151101 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي