Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 225 123451151101 ... LastLast
Results 1 to 20 of 4495
  1. #1
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default KEDAI LAMPIN ANIS: SALES RAYA!! PANTS M56/L48, EUROPE L/XL, MOLFIX







    Diterajui IBUANIS ENTERPRISE, perniagaan sah yang berdaftar;




    Kedai Lampin Anis menjual diaper / lampin bayi dan dewasa pakai buang yang diimport dari pelbagai negara seperti Germany (europe), USA, Taiwan dan Korea. Diaper ini terbahagi kepada 2 grade (Grade A dan B) jenis Magic Tape dan juga PE tape.

    Kami tidak menjual grade C.



    Bagaimana ciri2 diapers tersebut:

    1. 100% Clothlike-jenis kain seperti mamipoko/huggies di pasaran (lembut)
    2. Magic Tape- tape yang boleh dipasang berulang kali (spt tape Mamypoko/Huggies)
    3. PE tape- tape jenis plastik (stok Giggles sahaja)
    4. Leakguard-membantu mengelak bocoran di bahagian tepi/peha.
    5. Tape elastik (stok europe) dimana tape boleh ditarik dan adjust bertindak seperti tali pinggan
    6. Wistbend (Maman)
    7. Boleh pakai siang dan malam. kadar resapan yang tinggi membolehkan diaper ini dipakai waktu malam..tidak perlu membeli jenama berbeza.
    Europe min 8 jam dan mak 15 jam pemakaian (sekeping semalam)
    Maman sekpg 5-7 jam. Sesuai tuk siang hari.


    Rujukan penentuan saiz diapers:


    Cutting europe grd A adalah sangat besar;
    S (3-5kg), M (6-9kg), L ( 9-18kg), XL (14-25kg), XXL (16-30kg).
    Cutting europe grd B (sama cam huggies)
    Cutting Maman- besar cam mpoko.
    S (3-6kg), M (6-11kg). L (12-16kg) XL (14-18kg)
    Cutting giggles (M) 6-12kg.
    pants L (6-9kg) XL (9-12kg), XXL (12-20kg)




    Size diapers bergantung kepada berat kanak-kanak :

    Saiz S = untuk kanak-kanak seberat 3kg - 6kg
    Saiz M = untuk kanak-kanak seberat 6kg - 9kg
    Saiz L = untuk kanak-kanak seberat 9kg - 12kg
    Saiz XL = untuk kanak-kanak seberat 14kg ke atas



    (* saiz yang dimaksudkan merujuk kepada standard saiz kanak-kanak Malaysia sahaja - bukan di peringkat antarabangsa)

    Penentuan size diapers tidak bergantung pada umur kanak-kanak. Sekiranya kanak-kanak tersebut berusia 1 tahun dengan berat 9kg, dia perlu dipakaikan dengan saiz L. Jika kanak-kanak tersebut berusia 1 tahun dengan berat hanya 7kg, saiz diaper yang sesuai untuknya adalah saiz M. Timbanglah berat anak anda dan dapatkan saiz diapers yang bersesuaian demi keselesaannya.

    Bagi kanak-kanak dengan berat melebihi 15kg, saiz diapers yang bersesuaian adalah XXL. Walau bagaimanapun, kebanyakan kanak-kanak Malaysia (dengan berat 15kg ke atas) telah boleh dilatih untuk ke bilik air dan ia amat digalakkan memandangkan pemakaian diapers yang terlalu lama adalah tidak efektif untuk perkembangan dan pembesaran kanak-kanak.

    Rujuk dealer anda tuk kesesuaian diaper dan saiz diaper.
    Kerana setiap diaper adalah berbeza cutting dan besarnya.
    Last edited by anis2006; 30th August 2010 at 09:23 AM.

  2. #2
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    KINI SECARA RASMINYA KEDAI LAMPIN ANIS TELAH DIBUKA DI SHOPLOT SEKSYEN 5 TAMBAHAN, BANDAR BARU BANGI (SEBELAH KEDAI DOBI).


    DIRECTION: LALU JLN REKO (IF DR UKM) JUMPA HENTIAN KAJANG THEN PLAZA PERABOT (BANGI ONE STOP CENTRE)
    MASUK KIRI TEPI PLAZA PERABOT KE DLM 1KM++. TERUS SAMPAI JUMPA SHOPLOT BELAH KANAN.


    KALAU DR KAJANG/BBBANGI MASUK JLN REKO, JUMPA SHELL KANAN, BARU PLAZA PERABOT BANGI ONE STOP CENTRE.
    BUAT U-TURN KAT TRAFFIC LIGHT DEPAN PLAZA PERABOT, THEN MASUK KIRI TEPI PERABOT KE DLM 1KM++.







    KEPADA CUSTOMER/DEALER BOLEH TERUS DTG KE SANA. KEDAI NI SEBAGAI STOR PENYIMPANAN DIAPER.


    WEEKDAY OPEN: 5:00 PM-9:00 PM
    WEEKEND (SATURDAY/SUNDAY) 10 AM.


    WAKTU LAIN MCM BIASA LEH AMIK KAT RUMAH..JUST GIVE ME A CALL...(UMAH DEKAT JE DGN KEDAI)

    ANIS=012-2029481
    Last edited by anis2006; 10th July 2009 at 01:06 AM.

  3. #3
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Salam dan selamat pagi....



    KEDAI LAMPIN ANIS di SEKSYEN 5 TAMBAHAN, BANDAR BARU BANGI SEDANG MENGADAKAN JUALAN SEMPENA ULANGTAHUN KELAHIRAN ANIS NABILAH. JUALAN INI AKAN BERAKHIR END JULAI 2010.




    MAMAN 80 keping

    NB RM34 pembelian 2 pek= RM65
    S RM35 (abiss)
    M RM36 pembelian 2 pek = RM70, 3 pek = RM103
    L RM38 pembelian 2 pek =RM74, 3 pek=RM110.
    XL RM42 pembelian 2 pek= RM82, 3 pek RM120

    EUROPE GRD B
    (NB100/ S90/ L70/ XL 60)
    1 pek NOW RM38, 2 pek RM75

    EUROPE GRD A
    (M56/ L50/ XL44) NOW RM36
    XXL30 NOW RM35
    (NB 56, S48) RM32




    update as at 1 Julai 2010.
    Last edited by anis2006; 1st July 2010 at 09:56 AM.

  4. #4
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    DI KEDAI LAMPIN ANIS KAMI HANYA JUAL DIAPER YANG MENDAPAT SAMBUTAN MENGGALAKKAN DARIPADA PENGGUNA, TERBUKTI MEMBERI KEPUASAN DARI SEGI PEMAKAIAN, SERAPAN DAN YANG PENTING IANYA MENJIMATKAN BELANJA BULANAN KELUARGA.

    1-EUROPE

    * DI IMPORT DARI NEGARA GERMANY.
    * QUALITY SETANDING MAMYPOKO.
    * SERAPAN MIN PEMAKAIAN 8 JAM DAN MAK 15 JAM.
    * TERDAPAT 2 JENIS GRADE (A DAN B)
    * MAGIC TAPE (TAPE BOLEH DIGUNA BERULANGKALI)
    * CLOTHLIKE (KAIN LEMBUT, TEBAL)
    * LEAKGUARD- MENGELAK KEBOCORAN DIBHG TEPI/PEHA.
    * TAPE ELASTIK- TAPE BOLEH DITARIK DAN BERTINDAK SEPERTI TALI PINGGANG- KETATKAN DI BHG PINGGANG

    EUROPE GRADE A (TOUJOURS/MOLTEX/BABYSMILE)

    - ORIGINAL PEK DARI GERMANY.
    - QUALITY DIJAMIN 100%
    - QUALITY SETANDING MAMYPOKO DGN HARGA YG LEBIH MURAH.
    - LEPAS QC.



    GRD A (TOUJOURS SZ M56 /L50 /XL44 ) RM38/PEK









    GRD A NB 28k RM20


    GRD A (MOLTEX SZ NB56 RM32/ S48 RM32/ S52 RM35)


    GRD A (BABYSMILE SZ XXL 30 RM35)

    EUROPE GRADE B.

    - GRADE B DTG DLM BALES.
    - MELALUI PROSES COMPRESS SEBELUM MASUK KONTENA.
    - KAINNYA SEDIKIT BERKEDUT COMPARE DGN KAIN GRD A TETAPI SERAPAN TETAP SAMA MCM SERAPAN GRD A.
    - PELBAGAI CORAK/GAMBAR
    - PROSES REPACK DI KILANG M'SIA.




    GRD B (S90/ M80/ L70/ XL60/ XXL50) RM39/PEK


    CONTOH DESIGN/GAMBAR YG ADA (GRD B)






    Last edited by anis2006; 9th July 2009 at 04:26 PM.

  5. #5
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    2- MAMAN


    * DI IMPORT DARI NEGARA KOREA.
    * QUALITY SETANDING HUGGIES
    * CUTTING LEBIH BESAR (MCM CUTTING MPOKO).
    * SERAPAN MIN PEMAKAIAN 6-8 JAM (BERGANTUNG PD ANAK)
    * GRADE B
    * MAGIC TAPE (TAPE BOLEH DIGUNA BERULANGKALI)
    * CLOTHLIKE (KAIN LEMBUT)
    * LEAKGUARD- MENGELAK KEBOCORAN DIBHG TEPI/PEHA.
    * WISTBEND/ ADA YANG TIADA WBEND.
    * SAIZ AVAILABLE NB,S,M,L,XL.
    * STOK MAMAN YANG MASUK TIDAK TENTU SAIZ AVAILABLE. JADI PELANGGAN HARAP MEMAHAMI DAN BOOKING LEBIH AWAL DGN DEALER MASING2.

    SEMUA SAIZ DIPEK 80KPG/PEK.


    SENARAI HARGA MAMAN WBEND:
    harga baru start Okt 2009 (new supplier)


    NB RM34
    S RM35
    M RM36
    L RM38
    XL RM42






    MAMAN BIG STICH (ADA WBEND)- SZ NB/S/M/L/XL




    SILA RUJUK DEALER ANDA BAGI MENDAPATKAN SAIZ MAMAN YG AVAILABLE.

    p/s dina pinjam gmbr...

    KOLEKSI MAMAN:







    3- KEPADA PEMINAT-PEMINAT MAMAN, KINI ANDA BOLEH MENDAPATKAN MAMAN GRADE A (L ONLY) DENGAN HARGA HEBAT..!!!!



    RM21 (40 KEPING), RM40 (80 KEPING)


    ORIGINAL PEK. 100% GOOD QUALITY.
    1 PEK 40 KEPING = RM21.

    80 KEPING RM40. INI BERMAKNA ANDA HANYA MENAMBAH RM2 UNTUK MENDAPAT QUALITY GRADE A, BERBANDING DGN GRD B 80KPG RM38.
    Last edited by anis2006; 1st July 2010 at 09:44 AM.

  6. #6
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Grade Diaper

    Apa itu Grade A?

    Grade A adalah diaper yang diimport siap pek dari negara pengeluar/asal.
    Ianya telah melepasi QC kilang berkenaan, 100% berkeadaan baik.
    Grade A dijual di negara pengeluar/asal di pasaran terbuka (supermarket, kedai)
    Contoh Toujours dari Europe dan Giggles dari negara Taiwan.


    Apa itu Grade B?

    Grade B adalah diaper yang tidak memenuhi QC kilang pengeluar dan tidak boleh dipek untuk dijual negara tersebut. Biasanya apabila proses print diaper di kilang terganggu (contoh mesin jem) terdapat diaper yang rosak dalam production line diaper tersebut. Kilang akan reject whole line. Ianya kemudian dijual kepada agen yang membeli grade B ini untuk dijual ke luar negara. Agen akan mengumpul grade B dari kilang berlainan. Apabila agen mendapat order dari pengimport ia kan menimbang diaper grade B ini dan dimampatkan (compress) sebelum dimuatkan di dalam kontena.
    Grade B adalah diaper yang diimport dalam ‘bales’ yang telah di ‘compress”.
    Sebab itu grade B yang sampai terdapat pelbagai jenis gambar, rupa dan kaler diaper.
    Apa yang datang dalam kontena tersebut, itulah stok yang kami jual.

    Apabila grade B sampai di kilang pengimport di Malaysia, kerja-kerja memproses diaper dilakukan secara manual oleh pekerja di kilang;

    - MEMILIH dan MENGASINGKAN
    (memilih hanya diaper yang cukup syarat untuk dipek)

    - MEMBUNGKUS/PEK
    (diaper yang telah dipilih diakan dipek dlm palstik biasa)


    Diaper grade B terdiri dari:


    Maman diimport dari negara Korea (sebulan sekali kontena sampai)
    Europe diimport dari negara Europah spt Belgium
    Wiggles diimport dari Australia


    Pengguna tidak perlu bimbang keputusan stok kerana Dealer akan menyimpan stok untuk pelanggan mereka.

    Grade B bukan bermakna ianya tidak berkualiti, malah kualiti diaper tersebut lebih baik berbanding dengan diaper-diaper murah yang dijual di pasaraya/ kedai2. Ia mampu membuat anda tersenyum berpuashati melihat anak anda begitu selesa tanpa kebasahan. Dan anda tidak perlu bangun waktu malam hanya untuk menyalin diaper anak anda. Kini ibubapa mampu tidur dengan lebih lena…apalagi simanja.!!

    Apakah perbezaan diaper di Kedai Lampin Anis dengan diaper yang dijual di kedai2 lampin murah/bundle yang kini banyak terdapat di sekitar KL/selangor?


    1- Kami di Kedai Lampin Anis, hanya membeli diaper yang telah siap dipek di kilang. Segala proses memilih dan pek dilakukan di kilang. Kilang memberi JAMINAN untuk menerima dan mengantikan segala diaper yang reject sekiranya pengguna menjumpainya di dalam pek yang mereka beli.

    2-Antara pelbagai jenis diaper yang ada, Kami HANYA MENJUAL DIAPER YANG TERBUKTI BAGUS DARI SEGI KUALITI RESAPAN DAN yang mempunyai permintaan yang tinggi kerana pengguna telah mencuba dan terbukti bagus.

    Sedangkan di kedai lampin bundle..mereka membeli diaper secara kilo (bales) dan proses memilih dan membungkus dilakukan sendiri di kedai mereka. Mereka terpaksa menanggung risiko menerima % tinggi diaper yang reject di dalam bales yang mereka beli. Diaper reject ini adakalanya terpaksa mereka campur di dalam pek untuk dijual bagi mengurangkan kos.
    Mereka juga mencari pengimport yang menjual grade B dengan harga murah tetapi kualitinya tidak setanding Europe/Maman/Ichiban.


    Pelanggan diharap supaya memahami grade diaper yang kami jual sebelum mengambil keputusan membeli. Dan kenalpasti setiap dealer mereka berurusan bagi mengelakkan salah mendapat maklumat mengenai diaper atau salah mendapat stok.

    Sekiranya ada mengharap QUALITI STANDARD diaper di pasaran belila GRADE A. Dan sekiranya anda boleh menerima kekurangan tetapi mahukan SERAPAN dan PENJIMATAN belilah GRADE B

    Bagi pelanggan baru yang pertama kali ingin mencuba diaper ini, sekiranya was-was tentang keserasian dan serapannya kami nasihatkan supaya mencuba "TRAIL PACK" yang ada dijual.


    NOTE: pada new customer sila dapatkan pek percubaan dahulu.
    Dan harap dapat memahami diaper grd yang dijual. (Refer page 1).

    Segala pembelian tidak boleh dipulangbalik kecuali atas sebab2 tertentu. Harga akan ditolak RM1 dr setiap pek dan kos pemulangan adalah tanggungjawab pembeli.

    Sekiranya anda menjumpai diaper rosak/rejek di dalam pek Grade B seperti contoh tape sebelah tiada atau leakguard problem- kes seperti ini boleh dipulang. Kumpul keping yang rosak dan pulang semula dan kami akan ganti kepingan lain. (bukan pulang 1 beg)
    Last edited by anis2006; 29th December 2009 at 09:25 PM.

  7. #7
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    TESTIMONI PELANGGAN KAMI:

    Testimoni kedai lampin anis- pengguna ichiban:

    Nie testimoni utk ICB A+..

    Quote Originally Posted by anis2006
    saya nak share 2 testimoni pengguna ICHIBAN A+.
    Quote Originally Posted by anis2006
    (terima kasih pada yang sudi bagi sokongan)

    Pertama:

    Saya nak share testimoni seorg pengguna ichiban A+...yang dah jatuh cinta dgn ichiban..bila saya tanya kenapa boleh jatuh cinta..ini jawapan ikhlas dr beliau:

    Testimoni Ichiban A+

    mcmner tak jatuh cinta dgn ichiban tu kak anis....... selama nie berbagai-bagai jenis diapers dah gunakan pada anak dara saya..... boleh dikatakan sumer diapers kat pasaran dah cuba.... tapi anak dara tu hanya sesuai dgn mamypoko coz serapan bagus... diaper2 lain hampeh... asyik bocor jer pastu bontot naik rashes....

    dan start dari situ, anggap hanya diapers mahal seperti mamypoko jer yang bagus.... dan anggap diapers murah dan tak berjenama (mintak maaf yek kak) nie tak bagus......

    tapi bila dah cuba pakaikan ichiban A+ pada anak dara tu, mmg saya terkejut sgt coz w/pun anak dara tu dah kencing byk, tapi tak bocor... dan yang best, bontot anak dara saya yang penuh rashes gara2 cuba pakaikan sealer a hilang sikit demi skit bila di pakaikan ichiban A+..... dan, saya pernah amik sekeping ichiban A+ yang belum pakai dan buat testimoni ( membazirkan je) tuangkan air satu botol susu anak dara, tapi masih lagik kering..... hubby pun terkejut..... bila dah jumpa ichiban A+, baru tahu, tak semestinya diapers murah dan tak popular nie tak bagus..... sbb tu hubby suh beli lagi diaper nie w/pun utk pakai siang.. at least dpt save skit budget coz selama nie anak dara saya pakai mamypoko siang dan malam...... tokei balak pun bankrap......

    ini adalah pengakuan ikhlas dari saya dan hubby setelah pakaikan ichiban utk anak dara, ichiban A+ memang best.... tak sabo nak cuba ichiban overnight plak... kalu lagi bagus dari ichiban A+, dah dpt jimat byk ongkos diaper anak dara saya........ siang pakai ichiban A+, malam plak pakai ichiban overnight ( ingatkan pad jer ada utk overnight, rupanya diaper pun ada.. :lol: ops: )......
    kedua:

    Quote Originally Posted by w
    Assalammualaikum...
    Quote Originally Posted by w

    Ni testimoni dr saya... first of all, terima kasih pada semua forumer kat cni especially Anis yang memperkenalkan saya dengan Ichiban A+..

    Anak saya mendapat ruam lebih dari seminggu dan ruamnya semakin hari semakin teruk dan merebak sehingga ke celah2 peha.. :cry:

    Setiap malam anak saya menangis n tidak lena tido dan asyik mengangkangkan kaki kerana pedih akibat ruam yg teruk. Teruknya ruam anak saya sehingga kulitnya menggelupas berwarna merah dan ternampak isi kulitnya. Memang menyedihkan. Telah beberapa kali saya pergi ke klinik utk mendapatkan rawatan tetapi hasilnya sama. Ruamnya hanya pulih seketika dan kemudian, datang semula dengan lebih teruk lagi. Pelbagai ubat-ubatan dari klinik telah saya cuba, dan akhirnya saya cuba Minyak Gamat. Hasilnya memuaskan tetapi bila di pakaikan semula dengan diapers Huggies, ruamnya naik semula.

    Saya sering membaca maklumat-maklumat tentang diapers di sini dan terbaca tentang Ichiban A+.. dan setelah mendapat maklumat yang lengkap tentang produk Ichiban A+ ni, saya pun mencubanya. Mengagumkan.. :shock: lepas je saya ambil Ichiban A+ dari rumah Anis (terima kasih anak perempuan Anis yang comel dan keletah tu.. )saya terus mencubanya. Seperti biasa, saya masih guna minyak gamat utk di sapu di kawasan yg terkena ruam. Tak sampai 2 jam saya memakaikannya dengan Ichiban A+, ruam lampinnya telah bertukar dari warna merah ke warna pink. Walhal sebelum ini ketika memakai Huggies warna ruamnya juga sama.. tidak berubah. Malam tu, saya teruskan menggunakan Ichiban A+, dari jam 12 malam sehingga jam 4.30 pagi, anak saya memakai Ichiban A+ tu, satu tempoh yang lama.. saya sendiri sudah naik cuak takut ruamnya naik semula kerana lambat tukar diapers.. Apabila saya menyalin diapers anak saya, saya dapati warna ruam tu sudah bertukar menjadi warna kulit.. dan kawasan yang terkena ruam juga semakin mengecil. Tiada lagi di celah-celah peha.. Diapers tu juga tidak kelihatan basah.. (bila di cium ada bau kencing... :lol: )tp macam kering.. mmg seronok sangat sbb anak saya sendiri mmg tido lena.. tak penah dia tido lena cam tu..

    Dan hari ini, adalah hari kedua saya menggunkan Ichiban A+, ruam anak saya semakin pulih.. dan sekarang dia pun dah boleh bermain dengan riang.. boleh duduk dengan selesa... dan merangkak tanpa risau ada kebocoran..

    Terima kasih Anis dan Ichiban A+.. :wink:



    Testimoni lagi:

    Quote Originally Posted by melorr
    Kak anis..
    Quote Originally Posted by melorr

    Alhamdulillah baru fes time try Ichiban..pau² Yasmin tade prob hehehe..
    b4 ni pakai Mamypoko NB ngn S.. try gk tukar brand lain tapi tak jln..pau² die naik rashes. Pau² high maintenance kata papanyer. Stok dh tinggal half tu.. melor dh sms order. Thanks a lot... kalo tade kedai diapers kak anis ni alamat bengkok la melor dok borong mamypoko kat carefour :lol:

    Quote Originally Posted by liea
    mggu lepas liea beli europe & ichiban dr kak Aiza....
    Quote Originally Posted by liea
    ichiban mmg penah try sebelum ni....la ni liea nk citer pasal europe...

    2mggu sblm tu stok diaper kt umah dh abis & kak aiza pun bz... so liea beli drypers pek kecik. bila pakai drypers ni anak liea sibuk belakang pinggang dia gatal2 & merah...dan pakai tidur mlm pg esok sure banjir...
    padahal x penuh pun...dia licking depan & tepi2....
    bila dh abis liea beli pampers comfort yg ni lain plak problemnye....
    mandi petang pakai...dlm kul 11 kena ganti sbb cepat penuh...kalau x ganti banjir kilat gak....

    bila liea dh beli europe & ichiban, mandi ptg tu liea terus pakaikan europe sbb ichiban dh try & dh lulus..... bila bgn pg sok tu x bocor pun...kalau dh penuh pun x basah....mmg liea suka sgt....
    so far liea dh cuba maman, usa, mamipoko pants, ichiban & last ni europe.....mmg puas hati.... tp maman kena tgk maman apa gak sbb ada satu2 yg mcm nipis pun bocor gak.... yg lelain mmg first class....
    thanks ina sbb introduce diapers2 ni.....
    lagi...

    Quote Originally Posted by errynn
    europe kali nie memang baguslah...
    Quote Originally Posted by errynn
    sebab yg before this tue jelinyer siap pecah2 and anak rynn pakai pun bocor
    tp yg kali nie nyer memang bagus first classlah
    baby pakai dari petang sampai pagi pun tak bocor....
    jenis yg tebal dan kemas gak...
    cuma kalau anak rynn berak jerk rynn risau sebab kalau lambat tukar mudah terjadi ruam sebab anak rynn kulit sensitif...

    tp europe nie pada rynn compare ngan ichiban dr segi pemakain lebih lama nie europe lebih betterlah maybe sebab ia lebih tebal. Sebab kalau ichiban A+ anak rynn kene tukar 2 kali dalam satu malam sebab nanti bocor even nak g shopping pun kene pakaikan mamypoko sebab kalau ichiban tgh sedap bershopping nanti bocor (ni kes mama dia shopping tak ingat dunia)... ada sekali tgh shopping rasa panas jerk rupanya dah banjir kilat hahahaha

    tp pakaikan europe puas hatilah memang tahan lamalah....... harga pun menjimatkan poket anda hehehe

    Quote Originally Posted by zura

    ASSALAMMUALAIKUM ANIS...

    Firstly..nak ucapkan tima kasih sbb u memperkenalkan diaper ichiban dan europe pada i sikit masa dulu..pada mulanya i seakan was-was utk menggunakan diaper ni utk my new born baby...al maklumlah..x pernah jumpa brand tu kat mana -mana shopping centre atau dimana -mana kedai...
    Sebelum ni i gunakan diaper yg agak berjenama...dan sering juga bertukar dari satu brand ke brand yg lain utk mencapai kepuasan hati dan utk keselesaan baby...tapi x juga jumpa yg sesuai.... lastly...i surf internet...dan masuk website WMC...dan kat situ lah bermulanya i berkira-kira nak menggunakan diaper yg u sarankan...so i tekad dan terus order melalui agent dijohor...mmg agak surprise dari segi qualitynya...kerana kebiasaannya i meggunakan diaper yang berbeza utk siang dan malam...tetapi..apabila i menggunakan europe atau ichiban i x perlu lagi menukar diaper anak i sekiranya baby i x (berak) dan terus menggunakan sekeping diaper (europe atau ichiban) sehingga pagi....tima kasih bebanyak anis.....
    Quote Originally Posted by atizura View Post

    nk kasi testimonial... dah 2 mlm jie pakaikan anak pampers europe tu. mmg kering sekeringnya. selalunya jie pakaikan drypers, tp kalau tak tukarkn tgh mlm, mmg gerenti basah baju2 dia habis dgn tilam sekali. lencun! tapi dh pakai europe ni, pagi2 bangun raba seluar dia mmg kering, takde bocor pun. anak jie siap ckp, 'pampers apa ni bu? tak kencing pun'... hehehe dia ingatkan tak kencing, padahal dia kencing mak aihhh ngalahkan ibu dia. Punyalah byk!! bukak pampers tu mmg rasa berat, tapi daya serapan dia kuat. mmg A++!!! I LIKEEEEEE.....

    Quote Originally Posted by nashilda View Post

    ida pun nak kongsi pngalaman pakaikan bby dgn europe ni. Aritu beli europe ni kat umah kak Anis..amek sendiri.pastu setiap mlm la ida pakaikan bby ngan europe.mmg best!dia mmg kencing banyak..bila pegang bhgian depan tu,mmg byk kencingnya.tapi bila kita tukarkan,mak aii..kering!tak rasa pon ade basah2 kat kulit dia! mmg grand la!
    tapi kak Anis,ida rasa nak pakai size M saja lah pasni.sbb size L tu mcm besar gak..lagipon boleh adjust kan..so,berbaloi cket..size M kan 80 keping..hihihi..anak riang,ibu jimat blanje..

    Tq akak anis,coz kenalkan ida ngan europe ni..


    ramai pengguna kami yang berpuashati, bukan setakat cakap kosong ianya terbukti mampu membantu ibubapa dlm menjimatkan wang dan menjaga kesihatan anak(no rashes)..beli diaper kami shares testimoni dan anda maybe dipilih utk nx 'tandamata penghargaan' dr Kedai Lampin Anis.
    Last edited by anis2006; 20th July 2009 at 04:50 PM.

  8. #8
    Peniaga D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    29 Aug 2008
    Posts
    1,253

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    WELCOME!!!!!!!!!!WELCOME!!!!!!!!!!!!WELCOME!!!!!!! !!!!!

  9. #9

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    welcome to kedai lampin anis....come...come...jemput masuk..sila..sila...

  10. #10
    Peniaga D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    29 Aug 2008
    Posts
    1,253

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Kak, pasal mangkuktingkat tu ye....
    pernah dengar kan, try masuk website dia www.mangkuktingkat.com
    every mth dia akan kasi menu kat kita, so kita dah tahu lah tiap2 hari lauk ape....murah pun murah...jimat

  11. #11
    Peniaga Supreme @ Plaza D'Boom
    Join Date
    16 Jan 2006
    Posts
    5,473

    Gelihati Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Quote Originally Posted by mazayiz View Post
    Kak, pasal mangkuktingkat tu ye....
    pernah dengar kan, try masuk website dia www.mangkuktingkat.com
    every mth dia akan kasi menu kat kita, so kita dah tahu lah tiap2 hari lauk ape....murah pun murah...jimat
    owner mangkuk tingkat ni kita kenal sbb pernah sebumbung bekerja dulu
    Shaklee|Diaper|AlasStrikaAjaib|SusenPad|Luxor|SetB ersalin
    Ardina2u 0193733976 WA:0102264635

  12. #12
    Peniaga Supreme @ Plaza D'Boom
    Join Date
    16 Jan 2006
    Posts
    5,473

    Gelihati Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    pon! pon!

    kita dtg naik lori daaaa.... alhamdulillah 2-3hari ramai call... TQ. Muah2x
    Shaklee|Diaper|AlasStrikaAjaib|SusenPad|Luxor|SetB ersalin
    Ardina2u 0193733976 WA:0102264635

  13. #13
    Peniaga Supreme @ Plaza D'Boom
    Join Date
    16 Jan 2006
    Posts
    5,473

    Gelihati Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Mari beli di Kg Pandan, KL & dpt goodies while stok last!

    Maman & Europe & Swiss@Wiggles & Ichiban in e house!!!! TQ



    Dptkan harga AGEN bg pembelian min 10pek di lokasi utama (KG Pandan),
    All Brand & All size is here!! :dance:

    Agen yg berminat nak amik di lokasi bukan di Kg Pandan min ode 10pek - ade upah bw rm10
    Lokasi tambahan: (inform awal sbb nk arrange dgn despatch)
    1) Opis hb - Belakang Seng Heng berdepn Komuter Serdang
    2) Equine/Serdang/Bukit Jalil
    3) Putrajaya Precint 2 - saya (FOC)
    4) Cyberjaya
    5) Shah Alam sect 17/18 - after opis hour/weekends

    Please ode earlier if nk diaper lokasi bukan di Kg Pandan.



    Available

    Trial Pek - 10kpg each size
    Ichiban A+= 12kpg (M=rm6, L=rm7)
    Maman non wb = (M,L=rm5, XL=rm6)
    Maman wb = (NB,S=rm5, M,L=rm6, XL=rm7)
    Europe = (NB,S=rm5, M=rm6, L=rm7, XL=rm8, XXL=rm9)
    Swiss@Wiggles = (S,M,L=rm5, XL=rm6)

    Pants M,L,XL 20kpg= Europe rm20
    Diaper Dewasa 10kpg= (M,L = rm16)
    Diaper Pants Dewasa 10kpg= (L = rm26)

    Tidak termasuk kos pos@ hantar by hand.

    At the moment (08-jul-09) : trial pek not available due to no stock for this diaper only
    Maman non wb = m,xl
    Maman wb = s


    Gred B

    :idea: UNIDRY - S80(rm32)
    :idea: MAMAN - L70 oren(rmxx) -1pek only*
    :idea: MAMAN wb- NB80(rm33), M80(rm36), L80(rm38)
    :idea: Adik MAMAN wb- L80(rm35)
    :idea: Swiss@Wiggles wb - S80(rm33), M80(rm35), L80(rm37), XL80(rm40)
    :idea: EUROPE - (rm44) nb100, (rm39) S90,M80,L70,XL60,XXL50
    :idea: Pull up Pants Europe- M40(rm34), L40(rm35), XL40(rm36)
    :idea: Pull up Pants USA- L,XL
    :idea: DIAPER DEWASA 10KPG -M10/L10(rm16)


    Gred A

    :idea: ICHIBAN GRED A - M60(rm29),L60(rm32)
    :idea: Swiss A@Wiggles wb- (rm34) S80 (1pek shj)
    :idea: DIAPER PANTS DEWASA 10KPG -L10(rm26)



    p/s: peminat maman sila serbu cepat sbb kali ni byk design yg comel2

    nb - bigstich
    m - bigstich, stich hijau
    l - stich hijau, dsgn baru (matahari biru, hijau, etc)



    :idea: CALL/SMS/PM : ardina 019-37 339 76
    :arrow: Diskaun bg yg amik kat umah 2pek..dkt ngan Tesco Ampang, Masjid Ar-Rahimah, Restoran Rose 911 Kg Pandan
    :arrow: Free delivery min 2pek of 80kpg, bg area liputan.

    Refer Map/Peta http://www.freewebs.com/ardina2u/
    Another web: http://www.geocities.com/luxor_lanina/
    website Updated 8 Julai 09


    Macam2 ada..
    Diaper biasa, pants dan dewasa, pantiliner and pad herba, alas seterika ajaib.

    p/s: mari beli 10pek utk harga agen bg mereka yg berdekatan Kg Pandan..
    Agen (updated on 08 Jul 09)

    Pantai Timur
    :arrow: New agen Kuala Terengganu - Siti 019 9844343, 012 9502298

    Selatan
    :arrow: New agen JB - Adilah 017-6791010
    :arrow: New agen Merlimau, Melaka - Intan 017-6160053
    :arrow: New agen (Seremban 2, Rasah, Senawang, Labu, Rahang @ Sremban Town) negeri Sembilan / Melaka - Linda 019-3284328 @ 019-2029002

    Selangor/KL
    :arrow: New agen Shah Alam Sect 17,18 @ Putrajaya P2 (call ardina nnt saya pass kat) - Emy
    :arrow: New agen Shah Alam Sect 9 - Mala 012-2815806
    :arrow: New agen Bukit Mahkota, Kajang - Fajar 017-5710071
    :arrow: New agen Putrajaya P3 & P4 & P9 - Mala 012-2815806

    :arrow: New agen Putrajaya P1 - nana 014-6244544
    :arrow: New agen Putrajaya P1 (Parcel C) & P9 (call ardina nnt saya pass kat) - syikin
    :arrow: New agen Cyberjaya (call ardina nnt saya pass kat) - syaida
    :arrow: New agen Cyberjaya @ Putra Height Subang - Masliza 019-2886742

    :arrow: New agen Opis hb - Belakang Seng Heng berdepn Komuter Serdang (call ardina nnt saya pass kat)- Azlan

    :arrow: New agen Puncak Jalil, Equine, MIMOS Bukit Jalil - Intan 017-6160053

    :arrow: New agen Pandan Jaya - Teh 019-2251258
    :arrow: New agen Keramat - Aslinda 012-2815060

    :arrow: New agen UKAY Perdana - Fiza 012-6391124
    :arrow: New agen Gombak - Adilah 017-6791010, Ana 012-6353045, nurul 019-2811089
    :arrow: New agen UIA Gombak (Kedai) - Salbiah 016-3103381
    :arrow: New agen Tmn Melati, Mutiara Damansara, Kota Damansara, Sri Hartamas, TTDI - Rozie 012-6918578
    :arrow: New agen Damansara Damai - YM : alina77, 017-3187242

    :arrow: New agen Kota Damansara & sekitar -(call ardina nnt saya pass kat)- Fiza
    :arrow: New agen Jalan tun razak, Desa Petaling dan Taman Melati -
    Atika 012-2150441, Afisa 012-3286042


    Utara
    :arrow: New agen Bagan Serai, Perak - motasha 013-4313353

    p/s/s: saya sudah mula bekerja di Putrajaya P2.
    Yg nak amik kat rumah sila inform sehari sblm & sila amik diaper anda selepas pukul 4pm. TQ.
    Shaklee|Diaper|AlasStrikaAjaib|SusenPad|Luxor|SetB ersalin
    Ardina2u 0193733976 WA:0102264635

  14. #14
    Peniaga D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    29 Aug 2008
    Posts
    1,253

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Quote Originally Posted by ardina View Post
    owner mangkuk tingkat ni kita kenal sbb pernah sebumbung bekerja dulu
    Ye ke dina, kalau nak tahu dulu ada story tau masa maz pegnet bb boy tu bulan pose, maz dah bayar dah semua...maz 1ay pose tu t.hari tetiba admin magkut tingakat call maz , cakap pembekal area maz tetiba tarik diri tak leh nak hantar makanan....sedih sangat masa tu...dah lah peut tu besar...paling syahdu anak2 maz lah..dah ready ah nak makan lauk2 tu buka pose sedap2......tensen je dierang...

  15. #15
    Peniaga D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    29 Aug 2008
    Posts
    1,253

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    JOM RAMAI2 BELI DIAPER IMPORTED MURAH!!!!!!!


    MAMAN , EUROPE-A , EUROPE-B ,WIGGLESS & PANTS

    MAMAN (WB) - Setiap Pek 80kpg
    NB - RM 33
    M - RM 36
    L - RM 38
    ( Big Stich & Hijau Stich )

    EUROPE - A (Harga setiap pek RM 38 )
    M 56 kpg
    XL 44 kpg
    * serapan sehebat Mamypoko *

    EUROPE - B ( Harga setiap pek RM 39-kecuali NB )
    NB 100kpg - RM 44
    S 90kpg
    M 80kpg
    L 70kpg
    XL 60kpg
    XXL 50kpg

    WIGGLESS ( Setiap pek isi 80kpg )
    S - RM 33
    M - RM 35
    XL - RM 40
    EUROPE PANTS
    XL - RM 35

    KAWASAN LIPUTAN
    Seluruh kawasan BANTING, JENJAROM, TELOK PANGLIMA GARANG, MASJID KLIA...
    BKT CHANGGANG, KOLEJ MARA BANTING, DENGKIL
    BUKIT KEMUNING, KG JAWA
    GIANT USJ

    Hubungi saya
    Call / sms := MAZ : 016-233 8200 / 019 - 378 7504
    e-mail / YM : mj_1490@yahoo.com.my
    Skype : Mazli6


    JOM SINGGAH KAT SINI JUGA

  16. #16
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Quote Originally Posted by mazayiz View Post
    Kak, pasal mangkuktingkat tu ye....
    pernah dengar kan, try masuk website dia www.mangkuktingkat.com
    every mth dia akan kasi menu kat kita, so kita dah tahu lah tiap2 hari lauk ape....murah pun murah...jimat
    Thanks bagi website link..
    hsbn soh cari..sbb nak order tuk anak2 dia siang hari..
    kesian kat budak2 tu..siang tak tahu makan apa...kalau akak xsempat masak.
    last year masa bulan posa ramai dok masuk website ni..
    dah pernah jenguk2..

    dina..
    satu opis??

  17. #17
    Peniaga D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    29 Aug 2008
    Posts
    1,253

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Quote Originally Posted by anis2006 View Post
    Thanks bagi website link..
    hsbn soh cari..sbb nak order tuk anak2 dia siang hari..
    kesian kat budak2 tu..siang tak tahu makan apa...kalau akak xsempat masak.
    last year masa bulan posa ramai dok masuk website ni..
    dah pernah jenguk2..

    dina..
    satu opis??

    Betul2 tu kak, kesain kak bebudak kat umah.....tp jgn nenek tu yg melantak udah ler....he..he...dia kan boleh makan nasi + garam kan....

  18. #18
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Quote Originally Posted by ardina View Post
    pon! pon!

    kita dtg naik lori daaaa.... alhamdulillah 2-3hari ramai call... TQ. Muah2x
    haha..sib ko tak naik ketapi..
    sbb punyalah ramai agen sekarang....alhamdullilah..n tahniah..
    tempias iklan kat suratkhabar ada gak tu..sbb mana area sana aku pass je..

  19. #19
    Peniaga Supreme @ D'Blaze Plaza Mall
    Join Date
    03 Jan 2006
    Posts
    9,148

    Default Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Quote Originally Posted by mazayiz View Post
    Betul2 tu kak, kesain kak bebudak kat umah.....tp jgn nenek tu yg melantak udah ler....he..he...dia kan boleh makan nasi + garam kan....
    nenek tu kami dah nak antar balik...buat abis boras jo..
    tp tulah ni tgh mencari penganti..
    kat rumah kalau imran tido dia sanggup tunggu je depan buai..
    xde hati langsung nak buat kerja lain..masak ke tuk budak2 or tuk makan sendiri.. kemas dapur..susun pampers...
    bila kita ckp banyak2 dia tak faham dan tak buat..
    mlm td akak sound dia..jangan gomol imran lepas sy mandikan ptg.
    sbb suami saya geli nak cium anak dia bila bibik gomol2..
    akak pun geli oo..balik imran bau semacam je..
    pantang dia pegang..asik dicium n gomol pp imran..

  20. #20
    Peniaga Supreme @ Plaza D'Boom
    Join Date
    16 Jan 2006
    Posts
    5,473

    Gelihati Re: KEDAI LAMPIN ANIS: DIAPER IMPORT MURAH DAN BERKUALITI (SALES EUROPE!!!)/ MAMAN/WIGGLES/ PAD/ADULT

    Quote Originally Posted by anis2006 View Post
    Thanks bagi website link..
    hsbn soh cari..sbb nak order tuk anak2 dia siang hari..
    kesian kat budak2 tu..siang tak tahu makan apa...kalau akak xsempat masak.
    last year masa bulan posa ramai dok masuk website ni..
    dah pernah jenguk2..

    dina..
    satu opis??
    mereka ni non profit agency
    kawan aku ni kira organise secara charity
    most yg masak adalah ibu2 tunggal
    jadi from jualan tu diorang dpt la byr gaji pada ibu2 tunggal & separuh lagi utk tampung perbelanjaan rumah anak2 yatim...



    tp dulu la seopis...
    Shaklee|Diaper|AlasStrikaAjaib|SusenPad|Luxor|SetB ersalin
    Ardina2u 0193733976 WA:0102264635

 

 
Page 1 of 225 123451151101 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •