Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 53
  1. #1
    Pemilik Plaza Teratai2Ekin Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    5,705

    Default RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - Rx Coffee, Rx lite. gandingan mantap utk slim!

    Ingin mencuba sesuatu yang baru? RX-Lite - Minuman Diet Perasa Coco! Revolusi Baru Pelangsingan Badan Yang menyihatkan.Kecapi berat badan ideal anda hari ini dengan produk terbaru formulasidoktor perubatan & 'Cancer Survivor' yang tersohor di Malaysia iaitu Dato Dr. Noordin Darus.



    Harga :
    1 kotak - RM138.00 (30 sachet)
    2 kotak - RM248.00

    Pek Percubaan :
    10 sachet + shaker - RM50.00
    20 sachet + shaker - RM95.00

    Kos Penghantaran / Poslaju :-
    Sekitar Kuala Lumpur - RM5.00
    Semenanjung - RM6.00
    Sabah / Sarawak - RM10.00


    Ingin menjadi Pengedar?
    Hanya bayar RM210.00 untuk keahlian dan anda layak 2 kotak RxLite dengan harga RM 198 sahaja !

    Kos Penghantaran / Poslaju :-
    Sekitar Kuala Lumpur - RM5.00
    Semenanjung - RM8.00
    Sabah / Sarawak - RM15.00



    RxLite
    merupakan inovasi terbaru formulasi doktor perubatan & 'Cancer Survivor' yang tersohor di Malaysia iaitu Dato Dr. Noordin Darus. Beliau yang merupakan seorang pakar diet & pemakanan yang terunggul suatu ketika dahulu merupakan seorang pelatih kepada atlit-atlit tanah air dan merupakan bekas Pengarah Perubatan Majlis Sukan Negara. Beliau lebih dikenali dengan penggilan 'Doktor Sukan'. Program pelangsingan beliau iaitu 'Slim For Life' merupakan suatu program yang terkenal dan diikuti oleh pelbagai institusi kerajaan, firma-firma dan badan-badan tertentu. Beliau sering muncul di kaca TV dalam program 'Mari Bersenam' di TV1 setiap pagi jam 8am sekitar tahun 80an dahulu. Kini, dengan kepakaran yang ada, beliau telah mencipta formulasi Rx-Lite untuk setiap orang yang bercita-cita untuk mendapatkan berat badan & bentuk tubuh yang ideal dengan cara yang menyihatkan. Ia mengandungi bahan-bahan aktif semulajadi yang membantu anda membakar lemak dan menghilangkan berat badan berlebihan.



    Soalan-soalan lazim:
    1. Bagaimana rasanya?
    Tidak seperti minuman pelangsingan yang lain, RxLite mempunyai rasa koko semulajadi dan tanpa pengawet. Kalau hendak dibuat perbandingan, rasa dan teksturnya tidak ubah seperti Milo kurang manis.


    2. Bagaimana cara penyediaannya?

    RxLite datang dalam bentuk sachet pracampur, jadi anda hanya perlu bancuh ke dalam 150 ml (cawan kecil) air panas atau sejuk (jika sejuk, gunakan RxLite Shaker yang datang percuma dengan setiap pembelian Pakej Copycat RxLite).RxLite juga boleh dibancuh bersama susu, soya malah boleh dibuat "shake" buah-buahan seperti pisang untuk rasa yang lebih mengenyangkan.



    3. Bagaimana ia berfungsi?
    RxLite mengandungi bahan-bahan utama iaitu Carcinoga Cambogia, L-Carnitine - dua bahan yang telah terbukti secara saintifik membantu membakar lemak. Selain itu, ia diproses dengan medium Rx-Water yang menjadikannya berAura. Ia diadun dengan Koko asli (Flavoids) yang bersifat anti kanser melebihi teh. Dengan mengambil Rx-Lite sebelum sarapan & makan tengah hari, ia akan memberikan anda tenaga extra serta rasa kenyang yang asli. 2 bahan utama tadi akan mula bertindak membakar lemak berlebihan dari badan anda dan anda akan rasa badan lebih ringan tanpa ada kesan sampingan yang merbahaya. Sebaliknya anda rasa bertenaga dan sihat. Namun pun begitu, Dr. Noordin menyarankan agar kita mengurangkan 'portion' pengambilan karbohidrat seperti nasi semasa mengamalkan Rx-Lite. Sebaliknya, menambahkan 'portion' lauk-pauk kita termasuk sayur & buah-buahan. Anda akan dapat rasakan perbezaannya serta berpeluang mendapat berat badan yang ideal.



    4. Berapakah sukatan yang diperlukan?


    Bagi mereka yang ingin mengurangkan berat badan, adalah dinasihatkan anda mengambil minima 2x sehari dan maksima 3x sehari. Gantikan sarapan, makan tengah hari dan minum petang anda dengan RxLite. Jika tidak tahan lapar, minum sebotol air bersih dan menyihatkan seperti RxWater atau ambil buah-buahan.



    5. Siapa yang tidak boleh mengambil RxLite?
    RxLite tidak sesuai bagi:

    1. kanak-kanak di bawah 12 tahun,
    2. ibu mengandung,
    3. mereka yang mempunyai sejarah sawan
    4. mereka yang mempunyai masalah jantung yang kronik
    5. Ibu yang menyusu tidak digalakkan mengambil RxLite walaupun kandungan L-Carnitine tidak banyak sehingga memudaratkan. Ini kerana setiap individu mempunyai tahap penapisan yang berbeza-beza. Bagi kebanyakan ibu menyusu, kandungan kimia tidak akan sampai ke susunya, tetapi terdapat kes-kes di mana badan ibu gagal menapis dan mudah menyerap ke dalam susu.

    R
    Syikin72 Beauty World

  2. #2
    Pemilik Plaza Teratai2Ekin Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    5,705

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Ingin menjadi Pengedar?
    Hanya bayar RM210.00, anda akan mendapat :
    1) Keahlian
    2) 2 kotak RxLite (setiap kotak mengandungi 30 sachet)



    Kos Penghantaran / Poslaju :-
    Sekitar Kuala Lumpur - RM5.00
    Semenanjung - RM8.00
    Sabah / Sarawak - RM15.00







    LANGKAH 1 :-




    Setiap kali buat pesanan, sila emailkan ke syikin72@gmail.com / syikin72@yahoo.com butiran berikut :-

    Senarai nama Produk :
    Kuantiti :
    Lokasi anda :


    PASTIKAN EMAIL ANDA BERTAJUK & TIDAK BERUNSUR SPAM, JIKA TIDAK, DIKHUATIRI AKAN TERUS KENA DELETE

    Sila jangan buat sebarang bayaran selagi saya tidak mengesahkan jumlah yang sepatutnya anda lakukan transaksi untuk mengelakkan salah faham. Harap maklum dan terima kasih.


    SILA JANGAN SMS SEBARANG SOAL JAWAB / PESANAN!






    TAMBAHAN : PESANAN KE LUAR NEGARA

    Pihak www.kedai2ekin.com mengambil pesanan dari Luar Negara. Walau bagaimanapun, kos penghantaran ditanggung sepenuhnya oleh pelanggan. Anda boleh memilih cara penghantaran dengan Poslaju atau Pos Udara dan jumlah kos penghantaran bergantung pada berat produk dan Cara Pos yang anda pilih. Sila email untuk sebarang persoalan.



    Sila Pastikan juga Produk yang anda beli boleh masuk ke negara tersebut. Ada beberapa produk yang tidak diterima masuk ke negara tertentu, contohnya, Red Guara Cafe, Kolesgen DCL, Susu IGC Biodex, Expresso XY tidak boleh masuk ke Australia kerana mengandungi tenusu. Begitu juga Produk berbentuk cecair seperti Bidadari tidak boleh masuk ke US.











    LANGKAH 2 :-

    PENGHANTARAN `BY HANDí SEKITAR KL




    Setiap kali membuat pesanan, sila berikan butir di bawah.


    Nama Penuh :
    Alamat Lengkap (pastikan ad orang yang akan menerima pesanan anda) :
    No. Telephone / Handphone :
    Senarai Lengkap Pesanan Anda. :




    Kegagalan anda memberikan info lengkap menyebabkan penghantaran anda akan tertangguh.

    Sekiranya bayaran telah dibuat secara online, sila berikan bukti transaksi kepada despatch semasa penghantaran dibuat. Despatch telah diarahkan untuk tidak menyerahkan pesanan anda jika bukti pembayaran diberikan kepada beliau.


    Maybank 5122 4005 2263 - Norashikin Mat Jana
    CIMB 1228 0065 3095 21 - Norashikin Mat Jana







    LANGKAH 2 :-

    PENGHANTARAN POS



    Penghantaran akan dibuat selepas bayaran di terima sahaja. Setiap kali buat pesanan, sila berikan butir di bawah. Sekiranya bayaran belum dilakukan, TIDAK PERLU memberikan butiran di bawah.





    Sila nyatakan ke Bank / No. Akaun, Jumlah yang anda telah lakukan transaksi.


    i) Maybank 5122 4005 2263 - Norashikin Mat Jana

    ii) CIMB 1228 0065 3095 21 - Norashikin Mat Jana




    Nama Penuh :
    Alamat Lengkap (pastikan ada orang yang akan menerima pesanan anda) :
    No. Telephone / Handphone :
    Senarai Lengkap Pesanan Anda. :



    Kegagalan anda memberikan info lengkap menyebabkan penghantaran anda akan tertangguh.


    Jika bank in hari ini sebelum 4 petang, pesanan akan dipostkan hari ini juga, Insya Allah esok (sekiranya hari berkerja) u akan terima pesanan.
    Syikin72 Beauty World

  3. #3
    Pemilik Plaza Teratai2Ekin Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    5,705

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!




    Syikin72 Beauty World

  4. #4
    Pemilik Plaza Teratai2Ekin Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    5,705

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Cara Pengambilan :-

    RxLite
    datang dalam bentuk sachet pracampur, jadi anda hanya perlu bancuh ke dalam 150 ml (cawan kecil) air panas atau sejuk (jika sejuk, gunakan RxLite Shaker yang datang percuma dengan setiap pembelian Pakej Copycat RxLite).

    RxLite
    juga boleh dibancuh bersama susu, soya malah boleh dibuat "shake" buah-buahan seperti pisang untuk rasa yang lebih mengenyangkan.




    Syikin72 Beauty World

  5. #5
    Ahli Sensasi
    Join Date
    06 Aug 2007
    Posts
    6,517

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    wah...kak ekin dh bukak kedai kat sini lakk....
    kak, sy ni bmi dah lebih 22.9, kena minum rx lite ni 3 x sehari la....
    maknanya 1 kotak leh thn 10 hari je...
    boleh turun brp kg dlm 10 hari tu???

  6. #6
    Pemilik Plaza Teratai2Ekin Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    5,705

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Quote Originally Posted by fuchsia View Post
    wah...kak ekin dh bukak kedai kat sini lakk....
    kak, sy ni bmi dah lebih 22.9, kena minum rx lite ni 3 x sehari la....
    maknanya 1 kotak leh thn 10 hari je...
    boleh turun brp kg dlm 10 hari tu???

    salam dik

    bergantung pada pemakanan kita juga.. kena kawal kalori intake.. lagi cun kalau dapat exercise..

    pengalaman sendiri, bila ambil RXLIte ni, memang rasa sebu je perut.. tak rasa lapar pun..
    Syikin72 Beauty World

  7. #7
    Ahli Lama
    Join Date
    05 Jan 2010
    Posts
    474

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    berminat..hmm so harga RM210 plus dengan RM 5 pos laju? next time beli dapat harga apa ye? harga ni untuk 2 kotakkan? sebulan

    saya ni berat 55-56kg..tinggi 158..nak turunkan dalam 5-6 kg lagi..berapa pengambilan nya...2 kali cukup?

  8. #8

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Saya pun dh mula amalkan RxLite ni...Komen saya setakat ni...MMG BOLEH KONTROL NAPSU MKN Dan the best part..SEDAAAPPPP

  9. #9
    Ahli Lama
    Join Date
    05 Jan 2010
    Posts
    474

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    harap akak dah terima sms dan email saya..dengan keahlian

  10. #10
    Peniaga Supreme @ Jom Shopping
    Join Date
    17 Feb 2007
    Posts
    1,257

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    berminat sgt nak try, sbb nak tambahkan berat badan... tapi nak tau dulu, apa kesan pada baby bagi ibu menyusu yer? sbb saya masih nyusukan baby...

  11. #11
    Pemilik Plaza Teratai2Ekin Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    5,705

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!




    Booth RX-Lite di Lobby Maju Junction, Kuala Lumpur..

    sila hubungi Mrs Teratai ~ 0122393783..

    anda boleh dapatkan pek percubaan dan juga mendaftar sebagai ahli di sana !!!!
    Syikin72 Beauty World

  12. #12
    Pemilik Plaza Teratai2Ekin Mall
    Join Date
    25 Aug 2005
    Posts
    5,705

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Quote Originally Posted by cyra View Post
    berminat sgt nak try, sbb nak tambahkan berat badan... tapi nak tau dulu, apa kesan pada baby bagi ibu menyusu yer? sbb saya masih nyusukan baby...

    salam

    nak tambahkan berat badan tak sesuai le yang.. ni utk kuruskan badan.. baby dah berapa bulan?

    kut terlupa nak masuk sini, jom ym ye.. ym id kita : syikin72
    Syikin72 Beauty World

  13. #13
    Ahli Baru
    Join Date
    04 Dec 2007
    Posts
    402

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    kak ikin...kalau dah jadi ahli nnati...beli berapa pulak RM sekotak

  14. #14
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    26 Apr 2007
    Posts
    11,018

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    haaaa mari try formula baru utk selim melim!! rasa sedappp...

  15. #15
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    26 Apr 2007
    Posts
    11,018

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Quote Originally Posted by NAOMIE2703 View Post
    kak ikin...kalau dah jadi ahli nnati...beli berapa pulak RM sekotak

    kak wan tolong jwp ye..kak ikin bz gitu. harga ahli sekotak cuma RM99 je. tp kena lah masuk ahli dulu...

  16. #16

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Quote Originally Posted by Wannn View Post
    haaaa mari try formula baru utk selim melim!! rasa sedappp...
    amboi downline...promo kaw2...nih yg buat aku x sennag duduk nih!

  17. #17
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    26 Apr 2007
    Posts
    11,018

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Quote Originally Posted by norjohis View Post
    amboi downline...promo kaw2...nih yg buat aku x sennag duduk nih!
    rugi ko tak try...itu kak hawa bukak lak kat FB aku tu..cpt sambut!!!

  18. #18
    Peniaga Supreme @ Jom Shopping
    Join Date
    17 Feb 2007
    Posts
    1,257

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    Quote Originally Posted by syikin72 View Post
    salam

    nak tambahkan berat badan tak sesuai le yang.. ni utk kuruskan badan.. baby dah berapa bulan?

    kut terlupa nak masuk sini, jom ym ye.. ym id kita : syikin72
    ok kak syikin, dah add dah kat ym..

    takpa kak, nak try je... sbb katanya nih meal replacement drink kan? Dulu2 mmg dok amik meal replacement powder/drink/food untuk tambahkan berat badan... kiranya on top of meal biasa tuh, akan amik MRF nih jugak... mmg menjadik... tapi stop sbb tak larat nak minum... pekat sgt dan sgt muak.. huhuh

    kalau tak pekat dan tak muak pon, tak sedap pulak... dan mahal pulak lagik...

    tgk rx-lite nih nampak cam affordable je, kena plak katanya rasa cam milo... hehehe... tuh yg excited tuh...

    kalau tak memudaratkan baby (17 bulan), ingat nak jadik ahli terus...

  19. #19
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    26 Apr 2007
    Posts
    11,018

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    mari kita bersarapan dgn rx lite..




  20. #20
    Peniaga Supreme @ A1A Mall
    Join Date
    26 Apr 2007
    Posts
    11,018

    Default Re: RX-LITE - Formula Dr Nordin Darus..Revolusi Baru Pelangsingan - rasa coco sedap you!

    cepat dptkan produk terbaru yg tgh hangat di pasaran nih!!!
    jom RX LITE!!!


    harga utk sekotak = 30 sachet cuma RM138 sahaja!!!

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
شات صيف كام وه كول سعودي انحراف سعودي كول شات كتابي انمي اون لاين شات غزل مدونة انمي انمي مترجم العاب فلاش مركز رفع شات صوتي شات خليجي جرحي