Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the Wanita Melayu Online.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Page 19 of 30 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast
Results 361 to 380 of 596
  1. #361
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND


    COCOA COLLAGEN POWER PLUS

    Khasiat CCPP bagi anak dara:-
    *Whole Body bertambah kemas/menarik/reshape
    *Yang peha besar --> CCPP reshape size peha bertambah menarik
    ... *Kulit cerah dari dalam
    *Kulit mulus, gebu
    *Jerawat less
    *Parut jerawat insyaallah hilang
    *Less jeragat
    *Tenaga/ tak letih/ tak mengantuk
    *Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah
    *Tumit pecah2 bertambah licin
    *Less rambut gugur
    *Naik seri pengantin ...
    *Body menggeleber lepas kurus ... push up balik
    *Masalah resdung berkurangan .. leh sebat macam2...
    *Hormon stabil
    *Perjalanan darah lancar
    *If high water retention .. leh turun kg
    *Seimbang berat badan
    *Mengenyangkan
    *Kencing lawas
    *Lebam bawah mata less
    *Muka glowing ..
    *Hilang lenguh2 sendi
    *Lancar penghadaman
    *Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut
    *Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara
    *Melambatkan Proses Penuaan


    Khasiat CCPP bagi yg dah berkahwin:-Menjadi SUPER POWER ...
    *Mengetatkan vagina
    *Yang monopous insyaallah ada pelincir
    *Yang bermasalah dr segi pelincir insyaallah solve problem
    *Hubungan suami isteri lebih intim ...(luar biasa .... Pempaham la segan lak)
    *Yang dah bersalin, pinggul kembali kecik. Kemas .. tulang pinggul rapat.
    Biasa dh bersalin pinggul akan lebar.
    *Tambah air susu bg yg menyusu
    *Bantu mengecutkan rahim
    *Repair rahim yang bermasalah. (utk cyst, fibroid jgn bergantung pd CCPP.
    Please dptkan rawatan doktor)
    *Membantu mudah lekat (mengandung if dh smp rezeki insyaallah)
    *Memperbetulkan kitaran haid yg lebih teratur
    *Whole Body bertambah kemas/menarik/reshape
    *Yang peha besar --> CCPP reshape size peha bertambah menarik
    *Kulit cerah dari dalam
    *Kulit mulus, gebu
    *Jerawat less
    *Parut jerawat insyaallah hilang
    *Less jeragat
    *Tenaga/ tak letih/ tak mengantuk
    *Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah
    *Tumit pecah2 bertambah licin
    *Less rambut gugur
    *Body menggeleber lepas kurus ... push up balik
    *Masalah resdung berkurangan .. leh sebat macam2...
    *Hormon stabil
    *Perjalanan darah lancar
    *If high water retention .. leh turun kg
    *Seimbang berat badan
    *Mengenyangkan
    *Kencing lawas
    *Lebam bawah mata less
    *muka glowing ..
    *Hilang lenguh2 sendi
    *Lancar penghadaman
    *Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut
    *Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara
    *Melambatkan Proses Penuaan

    *** Semua wanita berumur dari 20 tahun ke atas boleh mengamalkan pengambilan
    Cocoa Collagen Power Plus ini kecuali wanita mengandung tidak digalakkan.

    Harga Pasaran: RM60 satu set/3kotak..stok sebulan
    Harga Saya: cuma rm45 include pos semenanjung..
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  2. #362
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    KURUS DGN CEPAT DGN GREEN COFFEE 800 (GC 800)

    NAK BAGI SEMUA ORG DAPAT MERASA..DISKAUN HAMPIR 50%!!!!
    KINI HANYA RM40 SEKOTAK DGN POS!!!



    FENOMENA BARU UTK KURUSKAN BADAN DGN CEPAT DAN MUDAH!!


    Leptin Green Coffee 800 (HARGA RM40 SHJ TMASUK POS!!!)

    ... Detail: 18 sachets Leptin green coffee 800 dibungkus dalam kotak dan setiap pack 5grams,
    90grams berat bersih setiap kotak, (bekalan untuk 18 hari)


    Fungsi:
    1. Untuk obesiti, lemak post partum, dan orang-orang yang ingin sentiasa fit.
    2. Mengurangkan saiz pada perut, pinggang, paha, dan punggung
    3. Penguna rasa selesa setiap hari apabila proses membakar lemak badan dilaksanakan.


    ARAHAN:
    Minum sebungkus sehari di pagi hari dengan 100ml air panas, minum setengah jam sebelum sarapan pagi
    (bancuh sebagai kopi instan biasa). Tambah susu atau gula yang dikehendaki. Disyorkan minum 2 hingga 3 liter air sehari. Untuk digunakan oleh orang-orang berusia antara 18 tahun dan 60 tahun




    PENTING :
    Tidak sesuai untuk orang di bawah 16 tahun, mereka yang menderita sakit jantung, tekanan darah tinggi atau diabetes. Tidak disyorkan untuk ibu mengandung atau menyusu bayi. Jika ada kepekaan terhadap produk ini atau sedang mengambil ubat apa pun, sila berunding dengan pakar kesihatan anda.
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah penyakit.




    Bahan:
    70 mg kalsium
    250 mg kromium (sebagai chromium glycinate dinicotinate)
    700 mg Herbal Proprietary Blend:
    Daun teh hijau ekstrak standard (180 mg polifenol antioksidan, 90 mg epigallocatechin gallate (EGCG), 50 mg alami kafein, Asia Panax Ginseng root standard.)



    Apa Bukti Ianya Berkesan
    Keputusan Penyelidikan Perubatan Pada bulan November 1999 American Journal of Clinical Nutrition
    menerbitkan hasil kajian di Universiti Geneva di Switzerland. Ada penyelidik mendapati bahawa orang yang
    diberi kombinasi kafein dan teh hijau ekstrak membakar kalori lebih banyak dari yang diberikan hanya kafein.




    URAIAN
    Formula Green coffee 800 adalah "drug free" suplemen diet yang di developekan dari campuran ekstrak herba. Apabila digunakan dengan rencana diet sihat, Green coffee 800 peredaman nafsu makan dan merangsang tubuh anda untuk membakar kalori dan lemak. Green coffee mengandungi high anti-oksidan yang diperlukan untuk menyebabkan thermogenesis yang meningkatkan metabolisme lemak. Kromium dan meningkatkan vanadium karbohidrat membakar dan tahap metabolisme, dan Panax. Ginseng membantu untuk mengekalkan tahap tenaga saat diet. bahan lain, heartleaf memulakan proses pembakaran lemak sementara menyekat nafsu makan.
    Daun Teh Hijau ekstrak adalah antioksidan utama yang meningkatkan kesedaran mental dan membantu mengurangkan nafsu makan, juga dapat menurunkan kadar kolesterol dan mengurangkan jumlah kolesterol berbahaya.



    EGCG epigallocatechin gallate-adalah antioksidan semula jadi yang paling unggul Vit C dan Vit E.
    ia dapat memberikan kesan kesihatan dengan melindungi sel-sel kita dari kerosakan oksidatif akibat radikal bebas.
    Sejumlah penyakit kronik telah dikaitkan dengan kerosakan radikal bebas, termasuk kanser,
    arteriosclerosis, penyakit jantung dan penuaan.



    Harga Pengenalan utk 10 kotak pertama shj..RM70 termasuk pos! Lakukan pesanan anda sekarang!

    TESTI YG DITERIMA DARI CUSTOMER LEPTIN GREEN COFFEE:

    - SALAM ZURA..NAK ORDER KOPI LEPTIN 2 KOTAK LAGI..SO FAR AKAK DAH HABIS SEKOTAK..PENURUNAN BERAT BELUM ADA TAPI MMG KURANG MAKAN..JADI XLALU BILA TGK MAKANAN..SERASI DGN AKK..SO AKK NK 2 KOTAK LG YE..

    -PUAN AS-

    - PUAN, SEJAK AMALKAN KOPI NI..BADAN SAYA DAH KURG LETIH..SELERA MAKAN PN TERKAWAL..BERAT DAH TURUN 2KG SEJAK AMALKAN KOPI NI..SY NK ORDER 3KOTAK LAGI..

    -EN JAMAL-

    PROMOSI!!!!

    BELIAN SEKOTAK = RM40 TERMSUK POS!
    TINGGAL 8 KOTAK JE LAGI..
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  3. #363
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    YES COMBO DEALS!!!

    PATI DELIMA + PATI DELIMA = RM35
    PATI DELIMA + PATI KURMA = RM35
    PATI DELIMA + CUKA EPAL = RM35
    PATI DELIMA + CUKA KURMA = RM35
    PATI DELIMA + CUKA ANGGUR = RM35
    CUKA ANGGUR + CUKA KURMA = RM35

    ATAU CAMPUR SAJA MANA2 PATI BUAH / CUKA BUAH MENGIKUT SELERA ANDA.. SEMUANYA RM35 SHJ!!!


    CUKA ANGGUR ( KEMAL KUKRER ) ( 500ml - TURKEY )



    HARGA PROMOSI RM18 SHJ!!!


    ... - juga mempunyai pelbagai khasiat dan vitamin yang sangat baik untuk badan. Kandungan gizi yang terdapat di dalam cuka anggur tidak hanya baik untuk mencegah gangguan kesihatan malah ia juga baik untuk mengubati penyakit. Ramai pengamal kesihatan menekankan kandungan vitamin antioksidaan yang terdapat padanya dapat membantu ...anda dalam mencegah pelbagai penyakit yang berkaitan dengan faktor usia.

    Khasiat CUKA ANGGUR:

    - Dapat membantu menurunkan kadar kolestrol dan mencegah pengoksidaan kolesterol LDL(kolesterol jahat).

    - Dapat mencegah dari risiko serangan penyakit jantung dan stroke.

    - Mengawal paras gula dalam darah (untuk penghidap kencing manis sangat digalakkan).

    - Membantu penyerapan kalsium & menentang bakteria berbahaya.

    - Melancarkan sistem penghadaman.

    - Melangsingkan badan dan mengembalikan keremajaan kulit (awet muda).

    - Merawat radang kulit dan keadaan kulit yg merekah dan pecah-pecah.

    - Meredakan masalah keletihan dan sakit-sakit badan serta memudahkan tidur.

    - Meredakan sakit kepala, hidung tersumbat dan asthma.

    Khasiat & Kelebihan Cuka Anggur: Tahukah Anda?


    Antara khasiat & kelebihannya:-

    ** (1)
    Boleh melangsing badan & meremajakan sel-sel kulit, caranya sama seperti menggunakan cuka epal & kurma - masukkan 2 sudu besar cuka angggur bersama 1 sudu besar madu ke dalam segelas air kosong, kacau sebati & minum (3 kali sehari = sebelum sarapan, makan tengahari & makan malam).

    ** (2)
    Cuka anggur membantu penyerapan kalsium, mengawal paras gula darah, melancarkan penghadaman & menentang bakteria berbahaya (sangat digalakkan untuk pengidap kencing manis - type 2).

    ** (3)
    Gosokkan cuka anggur (un-deluted) ke bahagian kulit yg berselulit untuk menguraikan kolesterol yg tersumbat.. kulit beransur lembut, licin & cerah! .. tapi ambil masa juga ye.. bukan hari ni buat, esok terus hilang selulit tu..

    ** (4)
    Ratakan campuran cuka anggur & air mineral ke seluruh wajah anda menggunakan pad kapas (seperti memakai ‘toner’) untuk menghilangkan kesan ‘sunburn’, mengecilkan pori-pori yg terbuka, mengeringkan jerawat & mengawal kulit berminyak. Biarkan selama 10 minit, kemudian bilas bersih. Lakukan setiap malam sehingga nampak kesan.. pejam mata ketika melakukannya untuk elak pedih mata.

    ** (5)
    1 sudu besar cuka anggur dikacau bersama segelas air & diminum sebelum tidur boleh meredakan masalah keletihan & sakit2 badan serta memudahkan tidur.

    ** (6)
    Cuka anggur boleh merawat radang kulit & keadaan kulit yg merekah & pecah-pecah. Caranya, sapu cuka anggur ke bahagian kulit yg bermasalah itu. Untuk bahagian tumit kaki yg pecah-pecah, rendamkan kaki anda ke dalam sebesen air bercampur cuka anggur (sediakan 1 besen air suam, masukkan 1 cawan cuka anggur ke dalamnya & rendam kaki anda selama 20 minit, kemudian cuci bersih >> lama-kelamaan kesan rekahan & pecah-pecah beransur hilang..).

    ** (7)
    Berkumur dgn sedikit cuka anggur dapat menghilangkan sakit tekak! Masukkan 1 sudu besar cuka anggur ke dalam 1/2 gelas air, kacau & kumur (..juga dapat mencegah jangkitan bakteria).

    ** (8)
    Jika anda sakit kepala, masukkan 2 sudu besar cuka anggur ke dalam 1 mangkuk air panas & wapkan muka anda sambil pejamkan mata.. insyaAllah dapat meredakan sakit kepala, hidung tercumbat & asthma serta boleh merawat masalah bintik-bintik hitam pada kulit wajah! ..plus exclusive bonus.. you will get a skin that glows too!..

    ** (9)
    Cara membuang kutil / ketuat. Celupkan bola kapas ke dalam 1 sudu besar cuka anggur, kemudian tekapkan pada kutil / ketuat, kemudian lekatkan dgn medical tape, biar semalaman (bawa tidur), cuci bersih keesokan pagi. Ulang setiap malam sehingga kutil / ketuat tanggal. (bahagian bermasalah itu hendaklah dicuci bersih sebelum & selepas rawatan)
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  4. #364
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    Pati Jus Delima Pekat Penuh Khasiat!



    100% perahan buah delima tulen, mengandung khasiat semulajadi utk menjaga kesihatan tubuh badan secara menyeluruh & berupaya merawat pelbagai jenis penyakit.. InsyaAllah..

    Antara khasiat delima yg dikenalpasti & teruji ialah:-

    01 Menyihatkan fungsi jantung & hati, melancarkan kerja2 mengepam darah utk keperluan sel2 badan
    ... ... ...
    02 Melancarkan peredaran darah

    03 Melancarkan proses penghadaman makanan, membersih usus & mengeluarkan keracunan badan

    04 Menyingkirkan lemak berlebihan

    05 Membakar kalori dgn cepat, meningkatkan tenaga & memulih keletihan

    06 Mengelakkan rasa mual

    07 Memelihara kadar keseimbangan hormon semasa haid

    08 Menegangkan payudara, membentuk perut & punggung yg lebih kemas

    09 Dikenali sebagai \'natural viagra\', dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi

    10 Merapatkan rahim, menyuburkan rahim = kembali dara. I tell you.. memang ketat!

    08 Mencuci darah kotor, mencantikkan kulit muka & badan dari dalam

    09 Menurunkan paras glukosa dlm darah, membantu pesakit kencing manis

    10 Menghapuskan kahak, mereda penyakit batuk

    11 Mencegah berlakunya serangan angin ahmar bagi golongan warga tua >> jangan lupa berikan pati delima ini utk bonda kesayangan anda

    12 Anda hamil? Ambil lah pati delima ini utk menambah-cantik-gebu kulit bayi anda..

    13 Awet muda.. amal dari sekarang.. tengok lah dlm 10 tahun lagi (kalau umur panjang), anda pasti menghargai & bersyukur.. InsyaAllah..



    Dalam perubatan Yunani dan homeopati, delima dapat mengubati cirit birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi dan kurang lawas penghadaman, membuang lemak dan juga mengeluarkan toksin dari badan. Pati Buah Delima kini boleh didapati dalam pelbagai produk seperti jus dan kapsul.

    Jika anda ingin mengetahui dengan lebih mendalam bagaimana pati delima boleh digunakan sebagai rawatan alternatif untuk mengatasi masalah kesuburan wanita dan masalah disfungsi ereksi lelaki (ye, selalunya berkesan!), sila lakukan carian maklumat di internet ini dari sumber-sumber antarabangsa dan tempatan yang dipercayai.


    Saya senaraikan secara ringkas dan padat tentang fungsi dan khasiat umum pati delima

    * melegakan batuk
    * lawas
    * buang angin, jangan terkejut kalau kerap buang angin
    * bakar kalori / lemak
    * menurunkan tekanan darah tinggi / kolesterol tinggi
    * utk lelaki / wanita - meningkatkan keupayaan libido (seksual)
    * mengetatkan rahim (sambil meningkatkan pelinciran semulajadi, menjadikan hubungan intim lebih selesa dan mesra)
    * 100% dapat mengatasi masalah kekeringan vagina wanita secara semulajadi
    * melancar aliran darah
    * memperelok perjalanan haid
    * mengempiskan perut
    * mengeluarkan peluh / toksin
    * melegakan sakit kepala
    * sangat bermanfaat untuk ibu-ibu hamil - mengatasi masalah morning sickness dan rasa berat badan; kulit baby cantik
    Kandungan: 250ml

    HARGA RM18
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  5. #365
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    KEBAIKAN & TESTIMONI SABUN SUSU BERAS 100% NATURAL



    SABUN SUSU BERAS

    Ia mengandungi 100% dari bahan semulajadi dan di rumus khas dari susu beras yang asli.
    • Khasiat susu dan beras membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang
    • Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati
    • Berkesan menanggalkan -sel kulit mati, parut-parut jerwat, jeragat & kulit berminyak.
    • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
    Jika digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu:
    • Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.
    • Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
    • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
    • Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
    • Boleh menghilangkan bau badan
    • Boleh digunakan sebagai pencuci muka untuk menanggalkan make up pada kulit wajah
    * Menaikan Aura Seri Wajah secara semula jadi
    * Menjadi kulit lebih cerah, halus dan tegang tanpa penglupasan
    * Berkesan menanggalkan kotoran, minyak, sel kulit mati, parut jerawat dan jeragat
    * Berkesan menanggalkan bekas Makeup pada kulit muka
    * Menghilangkan kesan hitam pada bawah ketiak, di celah paha dan siku
    * Sesuai digunakan untuk orang yang menghadapi masalah kulit dan resdung
    * Mampu memberi kesegaran sepanjang hari serta badan tidak melekit walaupun berpeluh
    * Boleh mengatasi masalah bau badan
    ----------------------------------------------------------------------
    TESTIMONI PENGGUNA

    TESTIMONI 1
    Saya telah mengguna sabun kecantikan susu beras dan setakat ni amat puas hati. Buih sabunnya yang halus dan lembut membuatkan kulit wajah jadi lebih licin dan tidak kusam. Ia dapat membuang sel kulit mati, kesan jerawat, mengecil pori muka dan mencerah kulit. Saya sangat berpuas hati

    TESTIMONI 2
    Saya sungguh berpuas hati setelah menggunakan sabun kecantikan ini, kerana ia menghaluskan kulit muka saya , lebih licin , liang roma semakin kecil, muka terasa tegang saya mendapat keyakinan apabila berurusan dengan ramai orang. Anda patut mencubanya ...barulah mendapat tahu kebaikannya, lagi ianya menjimatkan"

    TESTIMONI 3
    Selama ini saya mempunyai masalah kulit wajah yang tidak bermaya, kusam dan berjeragat. Selepas 3 hari menggunakannya, wajah saya nampak bersinar dan berseri. Jeragat juga semakin hilang. Saya sangat gembira dengan keberkesanan SABUN SUSU BERAS. Suami dan keluarga saya pun sangat berpuas hati dan mengalami perubahan seperti yang saya alami.

    TESTIMONI 4
    SABUN SUSU BERAS bagus kerana bila kita menggunakannya kulit kita tidak berminyak dan kulit kita juga menjadi tegang. Bekas hitam yang ada di muka juga beransur hilang.Yang paling bagus ialah kulit wajah bertambah halus.

    TESTIMONI 5
    Setelah saya memakai SABUN SUSU BERAS ,kulit saya yang selalu kelihatan berminyak telah berkurangan.Bintik-bintik hitam di muka saya pun telah berkurangan. Saya suka sabun ini kerana keharumnya yang berbeza dengan sabun yang lain.Memang bagus lah!!

    TESTIMONI 6
    Setelah saya menggunkan SABUN SUSU BERAS , kulit saya menjadi tegang dan cerah.Sabun ini berkesan mengurangkan kesan kesan jeragat pada muka walaupun baru menggunakannya untuk beberapa hari. Kesannya amat ketara hingga sering ditegur oleh kawan-kawan.Kini saya yakin dengan produk ini dan akan terus menggunkannya.

    TESTIMONI 7
    Saya sudah berumur 54 tahan,wajah saya sudah ada tompok-tompok hitam.Setalah saya mencuba SABUN SUSU BERAS ,tompok-tompok hitam di wajah saya beransur hilang.Jadi saya pun mempromosikan sabun ini kepada kawan-kawan saya.- produk kecantikan dari alam semulajadi

    - produk dari thailand
    - mengebukan dan mencerahkan kulit tanpa pengelupasan
    - menghilangkan bintik-bintik hitam
    - menghaluskan kulit
    - melembapkan kulit
    - menanggalkan kotoran minyak, sel kulit mati, parut jerawat dan jeragat.
    - menanggalkan bekas make-up pada kulit muka.
    - menghilangkan kesan hitam pada bawah ketiak, celah-celah paha dan siku.
    - sesuai digunakan untuk orang yang mengalami masalah kulit dan resdung.
    - mampu memberi kesan kesegaran sepanjang hari serta badan tidak melekit walaupun berpeluh.
    - boleh mengatasi bau badan.



    Natural handmade rice milk soap from the local of Thailand, containing ( 100%) rice milk soap, beeswax and moisturising oil. Rice milk oil is a natural anti-oxidant and also offers a small degree of sunscreen protection and solve the pimple problem, acne blemish, dark spot and the dead skin cell problem. The rice milk soap makes you feel smooth and relax. Moreover, rice milk soap can be used in all kinds of skin and It’s suitable for everyone.

    This product you looking for is a skin care line. This product is 100% natural rice milk that extract from young grown jasmine rice that yeild good quality milk enriched with vitamin and nutrition which help to reduce blemish and dark spot on face, reduce freckle and wrinkle-free, make your skin feeling soft and bright and enjoy the young rice fragance smelling.

    Ingredients: Coconut oil, Palm oil, Olive oil, Sodium Hydroxide solution, Milk, Young rice milk, Seed, Rice Milk, Vitamin E, B,C, AHA, Jojobar Oil, Honey, Collagen, Natural Glycerin etc.


    Directions : To apply on your face and body daily, massage gently 2-3 minutes, then clean off. it can be used both face and body.

    Harga RM4/pc
    beli 3pcs RM10 shj
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  6. #366
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    JERSLIN POWER OIL



    TEMPAHAN BOLEH DIBUAT MELALUI SMS KE 0134475900 (ZURA)


    ( Free Pos + Diskaun 10% ke atas produk jerslin )

    - Ekstrak Lintah

    - Mengandungi Habatus sauda dan herba terpilih.

    - Tidak perlu makan hanya sapu

    - Tiada Kesan sampingan

    - Selamat untuk semua peringkat usia,ibu megandung & bayi.

    - Halal

    - Kandungan.20ml,30ml,40ml dan 50ml

    HARGA

    20ML RM25.00 SM & RM30.00 SB/SRWK

    40ML RM35.00 SM & RM40.00 SB/SRWK

    50ML RM45.00 SM & RM50.00 SB/SRWK

    BOTOL RE-FILL KOTAK HITAM 30ML 25.00 & RM28.00 SB/SRWK



    JERSLIN POWER OIL dibuat daripada;



    Minyak Bijan

    Minyak Zaitun

    Minyak Bunga Matahari

    Habbatus Sauda

    Herba tempatan terpilih.

    Dalam penghasilan JERSLIN POWER OIL, tiada sebarang bahan digunakan dan ini menjadikan JERSLIN POWER OIL selamat digunakan oleh pelbagai peringkat umur.

    JERSLIN POWER OIL telah disahkan halal oleh JAKIM.

    JERSLIN POWER OIL hanya untuk kegunaan luaran badan sahaja. JERSLIN POWER OIL adalah minyak serbaguna, semua dalam satu. Mengurut badan dengan menggunakan JERSLIN POWER OIL adalah sangat baik, terutamanya untuk mengurut wanita lepas bersalin.

    Penggunaan JERSLIN POWER OIL tidak hanya terhad untuk mengurut sahaja, minyak ini juga boleh digunakan untuk mengubat penyakit-penyakit dalam badan. JERSLIN POWER OIL boleh digunakan dengan kerap kerana tiada kesan sampingan ke atas pengguna.

    Sebagai minyak serbaguna semua dalam satu, JERSLIN POWER OIL mempunyai banyak kebaikan dan khasiat yang hanya akan dirasai dan diketahui jika anda menggunakannya.

    Harga runcit untuk JERSLIN POWER OIL ialah RM25.00 sahaja.

    Oleh kerana banyak kegunaannya dan harga yang sangat berpatutan, disarankan setiap keluarga memiliki sekurang-kurangnya 1 botol di dalam rumah.

    Untuk persediaan kecemasan, JERSLIN POWER OIL adalah pilihan yang sangat tepat.

    Penyakit / Masalah Kesihatan yang boleh dipulihkan dengan JERSLIN POWER OIL adalah seperti berikut;-



    Gastrik

    Demam panas / panas badan berlebihan

    Resdung

    Sakit kepala / Migrain

    Asma / Lelah / Semput

    Sakit buah pinggang

    Sembelit / Cirit-birit / Buasir

    Kencing Manis

    Tekanan Darah Tinggi

    Jangkitan Faraj / Keputihan

    Penyakit kelamin

    Sakit sendi / Lutut bengkak / Gout

    Kekejangan otot / Simpul Biawak

    Mati pucuk / lemah syahwat / tidak bernafsu

    Sengal-sengal tulang

    Kulit kasar, warna tak sekata, berjeragat

    Sakit usus

    Kembung perut

    Kesukaran bernafas

    Selsema, batuk, hidung tersumbat

    Tumor / Kanser / ketumbuhan

    Mudah lesu

    Keracunan makanan

    Stroke / Angin Ahmar

    Anggota tubuh lumpuh / lemah

    Tekanan darah tinggi / rendah

    Kerapa kencing pada waktu malam / kencing tak lawas

    selalu / mudah kena selsema

    Alahan / alergik dengan makan laut / habuk /debunga / ubat

    Sukar mendapat zuriat / anak

    Anak yang dilahirkan kurang sihat

    Manopause

    Hormon tidak seimbang / ketidaksimbangan metabolisma.

    Kesuburan lelaki / wanita menurun

    Senggugut

    Sakit buah pinggang

    Tulang reput / mudah patah

    Pergerakan perlahan

    Mudah beremosi / cepat marah

    Kitaran haid yang tidak tetap

    Sukar memahami / mengingati pelajaran

    Kurang tumpuan terhadap pelajaran atau kerja yang dilakukan

    Kolesterol tinggi

    Penglihatan kabur / selalu keluar air mata / mata kemerahan

    Kesejukan kaki / tangan

    Tangan / kaki menggeletar / menggigil

    Sukar tidur (Insomnia)

    Untuk bayi;- kembung perut, demam panas, demam biasa, batuk, muntah-muntah.
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  7. #367
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    PATI KURMA



    RM20/ BOTOL...

    Pati Kurma Sohra
    InsyaAllah ,manfaat Pati Kurma:
    Kata Nabi, “Berilah makan buah kurma kepda isteri-isteri kamu yang sedang hamil, karena isteri-isteri kamu yang sedang hamil. Karena sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, niscaya anak yang akan lahir kelak akan menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas. Sesungguhnya makanan Siti Maryam takkala melahirkan Nabi Isa a.s adalah buah kurma. Sekiranya, Allah s.w.t., menjadikan suatu buah yang lebih baik dari pada buah kurma, maka Allah telah memberi makan buah itu kepada Siti Maryam.” (H.R. Bukhari)

    Adalah Q.S. Maryam, ayat 25-26 perihal Siti Maryam yang disinggung Nabi diatas. Firman Allah, “Dan goyanglah pangkal pohon kurma itu ke arahmu, maka pohon itu akan menggugurkan buah yang masak kepadamu, maka makan serta minumlah dan bersenang hatilah kamu.

    1. Makanan dan minuman terbaik untuk ibu hamil dan selepas melahirkan serta menstabilkan kembali darah dan nutrisi yang sempurna untuk bayi melalui susu ibu yang mengambil kurma
    2. Menstimulasi pengeluaran susu ibu.
    3. Mencegah dan mengobati strok.
    4. Mengobati anemia, lesu dan letih.
    5. Menambah berat badan anak.
    6. Memperlancar saluran kencing.
    7. Meningkatkan platelet dalam darah.
    8. Mengatasi sakit-sakit sendi.
    9. Mencegah tubuh dari bakteria dan kanser.
    10. Memelihara dari rabun.
    11. Memperlambat penuaan tubuh,
    12. Menyihatkan kulit lebih lembut.
    13. Membantu pertumbuhan tulang dari kekurangan kalsium, sangat baik untuk diet,
    14. Mengatasi buasir.
    15. Dalam kurma terdapat hormon yang mirip dengan hormon oksitosin yang membantu proses melahirkan bagi ibu. Setelah melahirkan, hormon oksitosin juga bermanfaat untuk mengeringkan rahim.

    Kandungan: 500ml

    HARGA; RM18
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  8. #368
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    CUKA EPAL






    Harga: 17/ botol





    InsyaAllah manfaat Cuka Epal:
    Bersabda Rasulullah S.A.W., ” Sebaik-baik hidangan makanan ialah KHAL. Ya Allah berkatilah pada KHAL, sesungguhnya KHAL adalah makanan nabi-nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus KHAL dalam suatu rumah.” (Hadis Muslim 2052, Ibnu Majah 3318).
    1. Melambatkan proses penuaan dan mengimbangi keasidan dalam tubuh kerana asid tinggi menyebabkan mengantuk dan malas.
    2. Memecahkan pembentukan kolesterol dalam darah
    3. Memberi kesan baik pada rambut kerana mengimbagi pH level dan membunuh bakteria-membantu masalah rambut gugur dan kelemumur.[Petua:campur 1 sudu untuk sukatan 1 cawan air , gunakan untuk bilasan terakhir selepas menggunakan syampu dan kemudian bilas, 2 kali seminggu, lebih jika anda perlukan tetapi jangan setiap hari]
    4. Mengawal tekanan darah tinggi dan gout.
    5. Meningkatkan metabolisma badan serta membantu menurunkan berat badan.
    [Petua: letak 2 sudu cuka bersama air 3 kali sehari sebelum makan]
    6. Membersihkan buah pinggang
    7. Menghilangkan sakit tekak,athma dan resdung.
    8. Membantu pemasalah pencernaan dengan membunuh parasit di dalam perut .
    9. Walau bersifat asid, tetapi dapat mengalkalikan badan , sesuai untuk penghidap gastrik.
    10. Meningkatkan stamina badan dan mengurangkan kepenatan selepas bersenam.
    11. Membantu menghilangkan jerawat kerana fungsi sebagai anti bakteria, mengimbangi pH kulit dan menyerap lebihan minyak.
    12. [Petua: selain minum,boleh dijadikan toner -1 bahagian untuk cuka, 2-3 bahagian air, tinggalkan 10 minit kemuadian bilas,3 kali sehari]
    13. Meningkatkan sistem imun badan
    14. Mencegah alergik.
    15. Meningkatkan daya ingatan.
    16. Menghilangkan selulit.
    [Petua: Untuk sapu, letak 3 bahagian cuka dan 1 bahagian minyak urutan anda, 2 kali sehari]
    #Cara minum: 1-2 sudu bersama secawan air, 2-3 kali sehari semasa perut kosong/sebelum makan. Sekiranya anda tidak tahan masam, boleh campurkan di dalam Pati Delima,jus buah, teh dan paling baik ialah madu yang diletak di dalam air.

    Kandungan: 500ml
    HARGA: RM20
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  9. #369
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    Cuka Kurma


    Harga: RM13/botol

    InsyaAllah manfaat Cuka Kurma;
    1. Mengatasi masalah gastrik di perut (walaupun bersifat asid).
    2. Mengatasi masalah hempedu (membersih hempedu dari lemak yang membentuk batu)
    3. Mencegah terhadap bahayanya ubat-ubatan (kesan sampingan dari ubat yang pelbagai) yang boleh membawa kepada kematian.
    4. Melancarkan susu ibu
    5. Melancarkan perjalanan darah yang berketul dalam perut (masalah gangguan haid).
    6. Mengatasi masalah limpa
    7. Membersihkan usus (membuang toksik di perut).
    8. Menguatkan sistem perut (masalah buasir)
    9. Menghilangkan masalah dahaga (panas badan)
    10. Mencegah sebarang pembengkakan yang akan terjadi di tubuh manusia (seperti kanser, bisul dan sebagainya)
    11. Membantu sistem penghadaman makanan yang kasar dan membersihkan darah manusia (darah yang beracun).
    12. Merawat masalah rahim
    13. Menguatkan tulang dengan penyerapan kalsium lebih sempurna
    14. Menguatkan gigi, mata dan telinga
    Kandungan: 500ml
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  10. #370
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    HABBATUSSAUDA




    InsyaAllah, manfaat Habatussauda:
    Diriwayatkan dari Aisyah ra, beliau mendengar Rasulullah saw bersabda:




    Sesungguhnya Al-Habbatus Sauda’ boleh menyembuh segala penyakit kecuali Al-Sam”. Aku bertanya. “Apakah Al-Sam itu? Baginda menjawab, “Al-Sam itu ialah mautRiwayat Imam Bukhari.
    1. Antiinflamasi, mengubati sakit kerongkong.
    2. Antiarthritis, mengubati reumatik.
    3. Analgesik, mengubati sakit gigi dan sakit kepala (migrain).
    4. Mengatur kitaran haid dengan lancar dan meningkatkan aliran susu bagi ibu.
    5. Antiseptik, mengubati bau mulut.
    6. Antivirus, mengubati demam dan selsema.
    7. Dermatologi, mengubati jerawat,eczema dan menghasilkan kulit muka yang cerah.
    8. Urinary tract, mengubati saluran pundi kencing.
    9. Sistem kekebalan, meningkatkan daya tahan tubuh untuk menangkal penyakit.
    10. Gastrointestinal tract, mengubati rasa loya, cirit-birit dan sembelit
    11. Mengubati masalah tidur
    12. Nematocidal, mengubati cacing pita.
    13. Respiratory tract, mengubati sesak nafas (asma).
    14. Merawat batu karang
    15. Mengurangkan kolesterol.
    16. Meremajakan sel-sel sehingga kulitpun menjadi bersih, sehat, tegang, dan lembut.
    17. Menurunkan kelebihan berat badan
    18. Meningkatkan energi
    19. Peningkatan deria rasa, dengar dan hidu.
    20. Pengecutan tumor (jika ada)
    21. Memperbaiki daya ingatan
    22. Memperbaiki kadar gula darah dan tekanan darah.
    23. Memperbaiki fungsi hati dan ginjal.
    24. Meningkatkan daya tahan tubuh.
    HARGA: RM15 SEBOTOL


    BERAT: 100g


    ~~~Amalkan habbatussauda..ia mengembangkan saluran darah yg tersumbat dan melarutkan lemak2 di sekeliling arteri.. sesuai diamalkan oleh pesakit jantung~~~


    #####Orang2 Amerika dan Eropah juga telah mengamalkan Habataus Sauda’ (black cumin seed / nigella sativa) kerana mereka mengetahui khasiat dan kebaikannya yg banyak. Oleh itu adalah sedih sekali ramai orang Islam masih kurang mengenali Habbatus Sauda ini. Masih ramai yg tidak mengetahui bahawa ianya menjadi amalan Baginda Nabi S.A.W####
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  11. #371
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    MINYAK AJAIB MORHABSHI






    HARGA PASARAN: RM13

    Berapa botol anda perlukan?

    harga borong pek kecil baru

    1 botol = RM12
    3 botol = RM30;
    12 botol = RM100
    50 botol = RM350
    100 botol = RM600
    200 botol = RM1000

    Promosi: pos percuma.


    KEGUNAAN:

    histeria
    dirasuk syaitan
    sihir (buatan orang)
    santau
    bayi 'diganggu'
    bayi 'kembung'
    sawan tangis
    pusat bayi (agar mudah tanggal)
    batuk
    lelah/asma
    sakit gigi
    senak
    cirit birit
    kanser (luar)
    kayap
    kurap
    gatal-gatal (termasuk celah jari kaki & pangkal paha)
    jerawat batu (termasuk bisul kecil pada muka, kepala, tubuh)

    Cara penggunaan:

    Untuk penyakit luaran, sila gunakan secara sapuan. Manakala untuk masalah 'dalaman' seperti santau, sila masukkan 2-3 titik ke dalam 1/3 air suam dan diminum.

    Minyak Morhabshi tidak beracun. Oleh itu jika anda sakit gigi, anda boleh menyapunya terus pada gusi atau gigi yang berlubang dan sakit itu. Caranya, ambil secebis tisu, celupkan dalam Minyak Morhabshi dan tampalkan ke dalam gigi yang berlubang. Saya telah mencubanya 3 tahun lalu dan hingga sekarang tidak pernah mengalami sakit itu lagi.

    Untuk bayi dan kanak-kanak, calitkan pada kening, ubun-ubun, belakang cuping telinga, sendi-sendi kaki dan tangan, serta tengkuk bagi menghindari daripada gangguan. Amalkan setiap hari (sebelum maghrib) pada bayi anda.
    Amalkan menyapu pada perut bayi setiap hari dapat mengelakkan bayi diserang kembung perut. Insya-Allah.


    Tambahan:
    Untuk lelaki, sila sapukan pada alat kelamin dari pangkal ke hujung dengan cara mengurutnya perlahan-lahan. Elakkan minyak daripada memasuki lubang kencing anda. Boleh dilakukan pada bila-bila masa tetapi bukan untuk berjimak (bersetubuh). Pastikan anda mencuci hingga bersih sebelum bersama isteri. Ramuan herba ini bertindak melancarkan perjalanan darah seterusnya membantu zakar anda sihat dan hebat.
    Demikianlah pengalaman yang dikongsikan oleh beberapa orang rakan yang telah mencubanya.
    Alhamdulillah.


    Originally Posted by aleeza77
    assalammualaikum zura.....

    hari tu dah beli minyak morhabshi 10 botol,memang bagus......ingat nak order lagi sepuluh botol lagi untuk kegunaan sendiri dan bagi2 kat mak dan adik2....

    nie nak bagi testi sikit...saya dah abis guna 2 botol...ada lagi dlm 4 botol tinggal tuk diri saya sebab selebihnya bagi adik dan mak...

    sebenarnya mcm nie,saya nie dah lama sakit...sakit misteri gak...sebab dah banyak tempat gi jumpa perawat .sakit dekat 2 tahun....dah banyak tempat dan banyak perawat yg saya jumpa sebagai ikhtiar...tapi tulah,sampai tak larat...asal pergi,baiknya 2-3 hari jer,pastu datang balik....sbb ustaz kat darusyifa bagitau yg saya kena gangguan akibat jin dan sihir...

    so,ikhtiar terakhir saya disamping mengamalkan ayat2 rukyah dan quran sebagaimana dalam buku2 dan kitab2 agama....saya iktiar guna minyak mohabshi nie dengan menyapu kat sendi2 badan dan belakang badang yang sakit2 macam ada benda bergerak2 kalo tiba time dari asar dan masuk maghrib hingga isyak....saya bole rasa macam ada benda yg mencengkam bahu dan tengkuk saya....tapi alhamdulillah,bila saya amalkan minum mohabshi nie dgn dititikkan dlm cawan bsama air suam....memang terasa ada makhluk asing dlm badan yg sedang bergerak2 kat seluruh sendi2 badan.....agaknya dia rasa tak sedap kot...pastu saya sapu gak minyak tu kat seluruh badan yang terasa sakit time nak tido....alhamdulillah,tido nyenyak hingga ke subuh...

    insyaallah,mudah2an ikhtiar terakhir ini diberkatiNya dan moga dengan izin Allah,segala gangguan ini sembuh...doakan saya yer...

    jgn lupa yer,saya nak oder lagi 10 botol....
    nanti pm saya bole saya bank in sok pagi...

    tqvm...
    aleeza

    Apabila orang ramai membaca testimonial yang kami titip; barangkali ramai yang bertanya: “benarkah?”



    Saya tidak terkejut jika anda juga salah seorang daripada mereka.


    Sebenarnya bukan hanya anda. Malah ahli keluarga rapat kami juga pada mulanya kurang percaya dengan testimonial keampuhan Minyak Morhashi. Bahkan saya sendiri kadangkala serba salah untuk berkongsi pengakuan beberapa pesakit atau ahli keluarga mereka tentang kemujaraban produk warisan ini.






    Barah hati kronik, stroke, lumpuh hampir 2 tahun, sakit mata hampir 2 tahun, sakit gigi hingga habis beratus ringgit, histeria, kena sihir hingga bercerai berai, kena sengat mempesan, digigit cicak tokek, bayi menangis setiap maghrib hingga ke pagi, dan banyak lagi kes yang aneh-aneh pernah disampaikan kepada saya samada melalui sms, telefon, email, atau diceritakan secara bersemuka.






    Sebagai contoh, puan Hasnah daripada Holland sudah 3 kali datang ke Malaysia dan menemui kami di Melaka setelah membeli melalui internet. Begitu juga seorang pengguna dari Perak yang berusaha untuk berjumpa ibu saya setelah matanya sembuh.






    Bagi kita yang beragama Islam, kita beriman bahawa itu semua kehendak Allah Taala. Allah Taala yang menentukan Minyak Morhabshi dapat memberi kesembuhan. Minyak Morhabshi hanya alat sebagaimana pisau yang ditakdirkan mampu memotong sesuatu.






    Di sebalik kehebatan Minyak Morhabshi, bukanlah niat kami sebagai pengeluar untuk mengambil alih semua kaedah perubatan sedia ada. Membeli, memiliki, dan menggunakan Minyak Morhabshi bukan bermakna kita tidak perlu lagi ke hospital atau klinik atau memutuskan hubungan dengan produk kesihatan lain.






    Bagi saya Minyak Morhabshi adalah seperti kit kecemasan yang membantu di kala kecemasan.


    Bayangkan jika anda diserang sakit gigi di tengah malam atau perut memulas di dalam sebuah bas yang sedang melalui lebuhraya. Buka beg tangan anda dan keluarkan sebotol Minyak Morhabshi. Insya-Allah ia akan membantu anda. Menariknya, ia bukan untuk sementara malah memberi kesembuhan kekal.


    Contohnya, saya sendiri pernah diserang sakit gigi pada suatu tengah malam 6 tahun yang lalu. Saya basahkan secebis tisu dengan Minyak Morhabshi dan masukkan ke gigi yang berlubang. Tidak sampai 10 minit, sakit pun hilang dan tidak pernah berulang lagi sehingga ke hari ini. Padahal sebelum itu saya sudah menghabiskan lebih RM200 untuk rawatan akar yang tak menjadi!


    Justeru kami mengesyorkan setiap keluarga sentiasa menyimpan Minyak Morhabshi supaya boleh digunakan di waktu kecemasan.


    Saya sering mendapat panggilan, sms, mahupun secara bersemuka bertanyakan cara menggunakan Minyak Morhabshi dengan lebih berkesan.



    Berdasarkan pengalaman sendiri, keluarga, dan pelanggan lama, berikut adalah cara paling berkesan apabila menggunakan minyak Morhabshi.



    Sakit gigi/gusi:


    Celup minyak morhabshi menggunakan kapas atau tisu, lekapkan terus pada gigi atau gusi. Boleh lakukan berulang kali dalam sehari.


    Sakit kepala:


    Sapu pada kulit kepala.


    Buasir:


    Sapu terus pada dubur.


    Batuk dan sakit tekak:


    Telan terus tanpa dicampur dengan air. Biar sampai melekat pada tekak. Jangan bimbang jika 'terlebih' sebab semua bahan memang boleh dimakan. Jika menggunakan botol yang baru kami keluarkan, lebih mudah.


    Sekian dulu. Saya akan sambung lagi untuk penyakit lain nanti.
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  12. #372
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    TESTIMONI PELANGGAN

    ANAK KECIL MENANGIS MALAM

    husband saya bekerja di KL dan kadang2 dah maghrib baru sampai rumah. Bila selalu dia balik time mcm tu...anak kecil saya mesti meragam..menangis...mata pejam sambil menggaru-garu telinga kiri dan kanan....bila mcm tu, saya letak minyak Morhabshi di belakang telinga kiri dan kanan dan juga di kening anak saya...alhamdulillah, terus dia senyap dan tak menggaru lagi...bukan baru sekali jadi macam tu dah byk kali dah...saya selalu jugak sapu ke perut anak kecil saya selepas mandi...alhamdulillah tak ada pulak kembung perut...kalau kena gigit nyamuk atau semut...saya sapu minyak morhabshi saje...kalau terkena percikkan minyak masak panas tu cepat2 sapu minyak morhabshi...tak ada melepuh pun...kalau dulu..kena minyak panas aje..terus naik gelembung...saya mesti standby minyak morhabshi satu kat dapur...
    Nor Azmah Binti Ab. Aziz - Putrajaya




    pengidap kencing manis yg terbakar kakinya,



    seorg penguna minyak moehabshi telah menceritakan kpd sy tentang khasiat minyak ini, di mana dia telah mengalami luka akibat terbakar, yg merisaukan rakan kita ni ialah dia ni pengidap kencing manis, kesan luka ni sememangnya mengambil masa yg lama baru akam sembuh, bila menguna minyak morhabshi yg di sarankan oleh seorg rakan yg lain, rakan ni membeli 1 btl dan menyapukan minyak ini kepada lukanya, selama 3 hari menggunakan minyak ini, luka tersebut telah kering sepenuhnya...sy yg mendgr cerita dr rakan sy merasa benar2 bersyukur brtapa besarnya kurniaan allah yg menemukan penyembuh yg mujarab ini...


    hashimah ramli - SARAWAK








    sakit kepala dan untuk menegangkan muka.



    sy mengalami sakit kepala yg teruk hingga ke bhg belakan, bila saya sapu dan buat urutan di kepala tengkok n bahu..allhamdulillah, berat n sakit kepala sy hilang..dan yg paling bestnya bila sy jdkan untuk urutan d muka, kulit muka terasa tegang dan nampak berseri....walaupun kdg kurang tidur...mesti cuba...


    hashimah ramli - 100 BOTOL








    Minyak Morhabshi Baik Untuk penawar gigitan serangga.



    Saya telah melanggan minyak ini sejak awal tahun 2010.Pengalaman saya pertama ia lah saya pernah digigit serangga berbisa dan menggunakan minyak ini sebagai ubat dan ternyata hanya 2 minit sakitnya hilang. Yang kedua ialah Saya terkena benda tajam yang melukakan ditangan saya dan darah terlalu banyak. Syukor saya terbawa minyak ini dan menggunakannya dan ternyata darah terhenti dan kulit pun terus melakat dan tidak bernanah. Yang ketiga saya sejak 10 tahun yang lalu saya sering datang ke hospital untuk ambil ubat gatal,jika tidak gatal-gatal itu membawa kulit saya terluka (berkudis).Selepas saya melanggan minyak ini saja yang saya gunakan dan dia berkesan menyembuhkan yang gatal. Saya jarang ke hospital selepas saya gunakan minyak in. Terima kasih kepada pihak admin yang membantu saya memperkenalkan ubat minyak ini. Oleh kerana saya merasakan keberkesanan minyak ini maka saya mahu membuat pesanan lagi. TQ


    Jaimis Bin Luntau - 20 botol.








    Minyak yang berkesan samada dalaman atau luaran



    Mengambil kesempatan bagi saya utk menulis di ruangan ini dimana sebelum ini telah disiarkan sms saya mengenai penyakit saraf yg telah saya alami selama 2 bln maka dgn ini saya nak berkongsi satu lagi cerita mengenai cucu kepada abang saya yg mana dia ni terlalu hyper, maka saya telah memberi 1 botol pada anak saudara saya, dia pun menyapukan keseluruh badan anaknya minyak tersebut, setelah beberapa hari dia pun menjadi hairan kenapa anaknya menjadi tenang(cool down)nenek dia pun hairan ingatkan dia tak sehat, dia sarankan anak nya buatkan ayam goreng untuk cucu dia, rupa2nya bukan dia tak sehat itu adalah penangan minyak morhabshi, dan ada lagi kawan2 saya yg mendapat menafaat dr minyak tersebut.


    Halimah Morshidi - 20 botol








    Memang berbaloi..



    Pengalaman kakak saya sendiri.Dia memakai minyak ini kerana mengalami sakit kepala yang teruk setiap hari.Bagaikan tak percaya, sakit kepala nya hilang tiba2.Dia sendiri berkata minyak ini minyak ajaib.


    JUSNIWATI BINTI SALLEH - 20








    Minyak Morhabshi



    Apabila saya menggunakan pertama kali,alhamdulilah ia amat mujarab sekali.Lenguh-lenguh dibadan saya hilang


    wan suhaimy iskandar - 8








    3 thn tak dapat tanggalkan cincin



    Aslkm Kawan saya mengadu hal cincin emas dijarinya tidak dapat dicabut hampir 3 tahun.Pelbagai ikhtiar telah dilakukan seperti sabun,minyak masak dan minyak herha.Putus asa beliau nk pergi potong cincin tersebut.Saya syorkan minyak Mohabshi dengan berselawat atas Nabi 7 x beliau sekelip mata tanpa rasa sakit dengan mudah cincin tersebut berjaya ditanggalkan. Satulagi anak buah saya menangis setiap masuk magrib cuma sapu kat antara dua kening dia terus berhenti nangis. Sekian,KISAH BENAR


    Azizul Rahman B.Manja - 16








    kucing kena racun



    Oleh krn beberapa pengguna bercerita ttg kucing, saya ingin berkongsi cerita drpd pemilik syrkt printing morhabshi. Anak beliau menemui seekor anak kucing yg termakan racun. Mereka memberi minum minyak morhabshi dan kini boleh dikatan sembuh sepenuhnya. Pada peringkat awal, racun itu menyebabkan ia bisu. Kini sudah bersuara semula. Alhamdulillah.


    Cheguman (admin) - Melaka








    Ubat Patah



    Kucing jiran saya baru je berusia 2 bulan .Malang menimpa kerana dilanggar motor ,kaki kiri belakang patah,tulang pinggul patah serta tulang rusuknya sekali...saya terus suruh ambil minyak Mohabshi yg dibeli oleh jiran saya..Minyak di sapu dan sedikit urutan pada anak kucing tersebut...esok dah boleh berjalan walau pun terhincut-hincut sedikit...Terima kasih pada Allah kerana menemukan minyak mustajab ini...Amin..


    Azizul Rahman B.Manja - 16






    Alhamdulillah.Minyak morhabshi memang berkesan

    Anak sulung saya mengalami sakit gigi yang agak teruk..Oleh sebab dia juga mengalami masalah 'Autism'.jadi saya susah untuk mengetahui mana satu giginya yang bermasalah.Ini kerana giginya berlubang atas dan bawah.Lebih mengecewakan lagi,doktor gigi yang saya temui tidak mahu menampal atau mencabut gigi anak saya dengan alasan belum berumur 6 tahun.Lagi satu alasannya ialah tidak boleh menampal gigi yang sedang sakit.Hampir kesemua klinik gigi di bandar Kota Tinggi telah saya pergi, namun itu saja alasan yang saya dengar.Alhamdulliah,Allah itu Maha Besar.Selepas sembahyang Subuh saya tergerak untuk membuka laman web berkenaan ubat sakit gigi,dan Allah telah menemukan saya dengan satu laman blog (saya terlupa siapa blogger tu),dan terbaca khasiat minyak Morhabshi.Dari situlah saya terus menempah minyak morhabshi dan terus menggunakannya sebaik saja tempahan saya itu diterima.Dalam 2 hari saya menggunakan minyak morhabshi ( dengan mencelupnya ke kapas dan menyumbatkan di lubang gigi anak saya yang skit),Alhamdulillah kesannya amat ketara.Anak saya kurang nangis, boleh makan macam biasa dan tidurnya juga nyenyak..Kini setelah 3 minggu menggunakannya sakit giginya seperti tiada lagi.Saya mengucapkan syukur kepada Allah kerana menyembuhkan anak saya dan berterima kasih kepada semua pihak Morhabshi.com, kerana menghasilkan minyak Morhabshi yang bermanfaat kepada semua golongan.Amin.


    mohd hakimi rizal bin abdullah - 5 botol








    Selain berubat, dapat juga menjana income!



    Alhamdulillah, kemujaraban minyak Morhabshi memang tidak dpt dinafikan lagi. Banyak yang telah sembuh dengan asbab minyak ini. Sakit gigi, luka, kurap, sakit perut, cirit birit, semuanya sembuh dgn izin Allah melalui minyak ini. Malah dengan minyak ini juga saya mampu menjana income sehingga cukup untuk menampung sementara menunggu hari gaji saya. Ini kerana sambutan yg hangat dan permintaan yang tinggi di Sarawak terhadap minyak Morhabshi amatlah memberangsangkan!


    Asri bin Sapiee - 5 botol








    Penawar Santau



    Saya mengalami penyakit kulit sejak berkahwin ,setelah menyapu minyak tersebut terasa sejuk dan tidak gatal lagi ,Syukur Alhamdullillah


    Azizul Rahman B.Manja - 16








    Penyakit Kulit akibat sihir



    Saya pengamal perubatan tradisoinal telah memberikan sebotol minyak Morhabshi kat kawan saya kerana terkena sihir seluruh badannya berkudis,InsyaAllah hampir sembuh baru dua kali sapu.


    Azizul Rahman B.Manja - 16








    Kegunaan untuk binatang



    Boleh juga di gunakan untuk binatang. Pelangan ana , ada seekor kucing yang tidak boleh membuka mata, tapi alhamdulillah ana suruh titikkan minyak Mohabarshi ke mata kucing sambil berselawat, keesokan harinya kucing itu dapat membuka mata . semua dengan keizinanNya . Wallahu'alam


    Muhammed Raffi Shaik Allaudeen - 16








    Testi dari Sarawak..



    Mungkin ramai daripada anda sudah mengetahui atau telah membaca sedikit sebanyak info mengenai minyak Morhabshi sama ada melalui rakan atau link yang disediakan dalam blog ini. Memang saya tidak mahu komen lebih-lebih sehingga saya sendiri yang mencuba atau mereka yang terdekat dengan saya melihat keberkesanannya terlebih dahulu sebelum berkongsi manfaatnya dengan anda. Berikut ini adalah catatan ringkas seperti yang diceritakan kepada saya daripada mereka-mereka yang telah mencubanya.. ‘Kulit Melecur’-Lokasi:Bandar Baru Samariang Seorang surirumah terkena air panas ketika bekerja didapur dibahagian lengan menyebabkan kulitnya melecur teruk. Dalam keadaan kesakitan itu beliau telah menyapukan sedikit minyak dibahagian yang melecur tersebut dan dalam beberapa minit kulit tersebut tiba-tiba menjadi kempis dan kering serta kesakitannya berkurang. Ia juga telah menggurangkan kesan melecur/parut pada kulit berkenaan’ ‘Bengkak Bahagian Peha’-Lokasi:Kpg Kudei Seorang pelajar sekolah rendah sedang mengalami kesakitan beberapa hari dibahagian peha akibat bengkak. Walaupun sudah berurut tetapi masih tidak sembuh sepenuhnya. Ibu yang sudah risau telah cuba mengurutnya dengan minyak ini dan dengan tidak semena-mena bengkak dan sakit semakin hilang dan sembuh sepenuhnya. Ibu yang gembira itu telah berkongsi pengalaman dengan jiran sebelah dan berita baik itu telah menjadikan ibu yang asalnya tidak pandai mengurut tiba-tiba menjadi tukang urut asbab minyak yang digunakan. ‘Rambut Gugur’-Lokasi emak Laut Seorang kanak2 mengidap sejenis masalah kulit kepala yang kering sehingga keguguran rambut.Telah banyak usaha dilakukan tetapi apabila mencuba minyak ini dengan menyapu sedikit dibahagian kulit kepala,masalahnya terus berkurangan dan hilang. ‘Luka Kena Parang’-Lokasi:Kenyalang Park Seorang pekerja ukur tanah telah terkena parang semasa melakukan kerja-kerja dalam hutan dan telah menyebabkan luka sepanjang 1 inci serta dalam mengakibat darah keluar dengan cepat. Dalam hutan yang serba kekurang peralatan kecemasan minyak diletakkan sedikit dihujung jari dan disapu pada tempat luka dan dalam beberapa minit darah terus berhenti. Beliau dapat menyambung kerja-kerja yang masih berbaki tadi. ‘Sakit Gigi’-Lokasi: Perindustrian Demak Seorang pekerja kilang tiba-tiba mengalami sakit gigi yang amat sangat dan akibat menahan kesakitan itu.sehingga tidak dapat melakukan kerjanya. Seorang rakan yang melihat keadaan itu membantu dengan menggunakan minyak tersebut meletakkannya sedikit pada kapas dan ditekan pada bahagian gigi yang sakit. Tidak lama selepas itu kesakitannya hilang dan pekerja tersebut telah berminat dengan keberkesanan minyak tersebut dan telah membeli lebih 10 botol untuk dikongsikan manfaatnya kepada mereka yang lain. Sebenarnya banyak lagi cerita yang telah disampaikan kepada saya namun ruang masa yang agak terbatas untuk saya menulis kesemuannya disini. Itu belum lagi termasuk mereka-mereka yang mengalami gangguan yang berunsur rohani seperti (sihir, rasuk, bayi menangis malam, murung,sakat dan sebagainya. InsyaAllah mungkin pada kesempatan lain sambung cerita. Perlu diingat! Yang menyembuh bukannya makhluk, tetapi Allah jua yang Maha Menyembuh melalui makhluknya yang berupa minyak yang telah dibaca Quran dan doa dengan izin-Nya. Tujuan saya memperkenalkan minyak ini juga ada sebahagian dari usaha mengurangkan kebergantungan pesakit kepada perawat secara terus samada masalah yang beruba fizikal atau rohani. Ini kerana perawat juga adalah makhluk yang sudah semestinya mempunyai banyak kelemahan dan kemampuan yang terbatas dan Allah jualah sebaik-baik Penolong. Wallahu’alam.


    sudir-rahman








    Tidak boleh berjalan



    Seorang saudara saya berusia 70an tahun tidak boleh berjalan, tempurung lututnya teramat kejap dan tidak bergerak langsung bila digoncang. InsyaAllah selepas saya sedekahkan sebotol minyak Morhabshi untuk diurut pada tempurung lutut dan pelipat kakinya, tempurung lututnya sudah boleh bergerak dan Alhamdulillah sudah boleh berjalan.


    Md Junid Abdullah - 5 botol








    Gatal-gatal



    Minyak Morhabshi ini berkesan untuk membantu menyembuhkan penyakit gatal2 yg dialami oleh anak saya, alhamdulillah..


    Shifa






    Gangguan makhluk halus



    Salam,saya sangat berpuas hati dgn minyak Morhabshi ini kerna dia membantu saya utk perubatan yg saya lakukan,sebelum ini saya menggunakan aura serta ayat2 Al'Quran utk menghalau makhluk halus tapi setelah saya menggunakan minyak ini lebih mudah lg bagi saya utk menghalaunya,rupa2nya makhluk halus ini takut juga dgn miyak morhabshi yg saya letakkan pada tubuh pesakit..bukan itu saja dia juga boleh merawat luka yg terkena benda yg tajam..saya berpuas hati dgn myk Morhabshi ini,terima kasih pd cikgu Azman kerna sudi memberi peluang pada saya utk menggunakan..myk morhabshi ini adalah myk serbaguna yg mana setiap rumah harus ada sebotol begitu juga didlm kenderaan kita..wassallam..


    Rosli Bin Hj Md Darus - Pahang



    Sakit Tulang Bahu,Pinggang Dan Kaki.




    Sejak kecil lagi saya menggunakan minyak morhabshi sampai skrg.. Tahun 2000 Saya terlibat dalam kemalangan dan menyebabkan Tulang belakang bahu dan pingga saya sengal² dan saya menggunakan minyak morhabshi tiap² hari stelah telah memulihkan semula. Pinggang sya mengalami retak otot yang perlu memakan vitamin dan ubat sepanjang hayat. kaki kiri saya pula(food drop)atau kurang upaya sepauh kekal dan tak berfungsi. hampir 6bulan kaki sya membengkok dan xdapat lurus dengan sempuna.. Doc. kata kalau buat operation 50-50 sama ada sembuh atau terus lumpuh.. saya menggunakan minyak morhabshi dan alhamdulillah kembali lurus dan boleh berjalan semula sampai hari ini.. Jitra,Kedah (0126179128) http://biztomoney.blogspot.com


    kHuzaiMie Mansur - 100








    Mujarab!



    Adik saya terkena pisau pemotong sayur, darah yang keluar agak banyak, sebaik sahaja menyapu minyak Morhabshi, dengan izin Allah, darah berhenti mengalir dan luka ditangan sudah hilang rasa sakit. Alhamdulillah


    Mohd Nazri Ab Aziz - 5 botol








    Serasi dengan keluarga



    Saya mengenali minyak morhabshi kerana Cikgu Azman menempah iklan elektronik bagi mempromosikan morhabshi di Melaka. Beliau menghadiahkan saya sebotol dan rupa-rupanya telah menyelesaikan masalah anak-anak yang 'ketakutan' di waktu malam. Sekarang anak-anak saya sudah berani tidur di bilik masing-masing dan tidak 'diganggu' lagi. Ia baik utk kembung perut dll. Bermula dengan sebotol percuma, kini saya sudah membeli 20 botol krn rakan2 turut berminat.


    Othman - Melaka








    berak darah



    Assalam, Alhamdulillah suami saya yg idap berak darah dah sembuh sepenuhnya bru 1 mggu minum. tqvm (mesej daripada chatrolMorhabshi)


    kamariah - ...








    Minyak morhabshi yang BAGUS....



    Sebelum Aidilfitri 2009 saya telah pun membuat pembelian minyak morhabshi ini dan telahpun menggunakannya. Saya juga telah memberi beberapa botol kepada kawan saya dan beliau telah memberikannya kepada datuk dan adik beliau yang mana datuk beliau mengalami sakit kaki yang tidak dapat dibengkokkan... alhamdullillah sebaik sahaja meyapu bahagian lutut tidka berapa lama kaki dapat dibengkok dan dapat bergerak dengan lebih baik. Adik beliau pula telah menitikkan minyak morhabshi ini ke atas gigi yang sakit dan alhamdulillah gigi beliau tidak berasa sakit lagi...Terima kasih kepada Cikgu Man atas minyak morhabshi ini dan kesyukuran atas limpah kurnia ALLAH SWT atas nikmat dan khasiat alam yang tiada bandingannya.


    MD NIZAM BIN HASHIM








    baik untuk bayi



    tahniah cheguman kerana berjaya memasarkan morhabshi melalui internet. Kami lebih mudah mendapat bekalan sekarang berbanding dulu. Alhamdulillah saya baru mendapat cucu lagi dan kiriman cikgu telah diterima sebelum raya. nampaknya cukup serasi dengan cucu baru saya ni.


    Puan Aminah - Johor








    lelah/batuk



    sejak diperkenalkan minyak morhabshi oleh cikgu azman, anak saya (fatin) sudah jarang diserang lelah. Ia juga serasi menyembuhkan batuk.


    Ibu Fatin - Melaka








    ruam bayi



    kulit bayi saya yang ruam/alahan semakin baik setelah saya sapu minyak ini beberapa kali. Suami saya juga gunakan di celahan jari kaki dia.


    Samsiah Azrieen - Perlis








    kulit alahan



    Kulit saya memang alahan sejak kecil. Kalau salah makan, teruk le tergaru-garu terutama malam. Minyak morhabshi membantu saya menghilangkan kegatalan terutama di tempat-tempat tersorok seperti celah jari kaki, kelengkang dll. hargapun amat berpatutan...


    Zack - Selangor








    Bayi



    Saya setuju dgn Puan Hazreen. Kita tak tahu sebab sebenar bayi kita menjerit terutama di waktu malam. Mungkin hanya kembung dan mungkin juga kerana sesuatu yang lain (gangguan dsb)

    Nurhana - N. Sembilan

    untuk bayi



    saya syorkan ibu/bakal ibu menggunakan minyak morhabshi untuk bayi anda. Sebelum ini saya guna minyak Yuyi. Ternyata minyak ini lebih baik dari beberapa aspek.


    Hazreen - Johor








    minyak moharbshi teman setia anda...



    Alhamdulillah,minyak moharbshi sangat mujarab untuk kegatalan kulit akibat alahan baik alahan makanan ataupun peluh(heat rashes). Begitu juga untuk bisul dan jerawat akan mengecut dengan cepat. Tidak menjadi masalah kita sapu berulangkali pada tempat yang gatal sebab ia tiada kesan sampingan berbanding ubat sapuan doktor yang meninggalkan kesan tompok pada kulit terutama pada kulit muka selain kesan sampingan steroid. Selain itu minyak ini juga mujarab untuk sakit gigi,titikkan pada gigi yg sakit,insyaAllah sakit gigi hilang. Begitu juga untuk sakit perut,baik apa juga sakit perut termasuk senggugut,insyaAllah. Botol minyak moharbshi yg kecil dan diperbuat daripada plastik memudahkan kita untuk membawanya kemana-mana sebagai teman disaat kecemasan...


    Puan Maymot - Johor








    Semakin hebat



    Memang hebat! Saya telah mencubanya. Hanya sapu beberapa kali seminggu pada alat kelamin, urut perlahan-lahan dari pangkal ke hujung zakar, hasilnya ketara lebih hebat dari dulu. Malah isteri saya merasa perbezaannya. (ditulis semula berdasarkan email yg diterima - Admin)


    Anak Jantan - Pahang








    Pelajar Histeria



    Saya adalah guru/warden asrama SM di Kelang. Minggu lalu seorang pelajar perempuan tiba-tiba kerasukan. Apabila saya sapukan minyak morhabshi pada badannya, dia menjerit: "panas... panas..." Namun dalam masa yg sekejap, pelajar itu terus diam.


    Syamsul Hisham - Selangor








    Serasi dengan anak-anak



    Salam cheguman, Saya telah masukkan RM30 ke akaun bank cheguman untuk kiriman tempohhari.Produk memang bagus dan ada keserasian dengan anak-anak saya. Saya doakan usaha cheguman mendapat keberkatan dan terus menempah kejayaan. T.kasih Hamdan 019-3103271


    hamdan samad - KL








    Histeria di asrama



    Saya memang dibekalkan oleh ibu saya minyak Morhabshi utk dibawa ke kolej. Pada suatu malam beberapa org rakan asrama saya menjerit secara tiba-tiba. Saya segera memberikan minyak ini kepada warden kami dan menyuruhnya menyapu pada leher, kening, ubun-ubun, dan sendi-sendi pelajar yg menjerit-jerit itu (sambil bersalawat). Dengan serta merta mereka berhenti menjerit. Alhamdulillah. Sebenarnya saya ada beberapa pengalanan lagi dgn minyak ini kerana keluarga kami memang sudah lama menggunakan minyak ini. Nanti saya ceritakan.


    Maisara Mohd - Selangor








    Penyakit kulit



    Saya dapati minyak ini cukup baik utk sakit kulit. Anak kecil saya yang alahan pada kulit (bersisik) pun sekarang dah nampak tambah bersih kulitnya.


    Sulaiman Basir - KL








    Buasir



    Saya telah lama mengidap buasir. Bila buang air besar, bercampur darah. Akhirnya rakan sekerja saya memberi saya sebotol minyak morhabshi. Alahamdulillah, setelah minum minyak ini, sudah lebih setahun tidak keluar darah lagi. Sekarang, saya dan keluarga memang sentiasa menyimpan minyak ini di rumah dan di dalam kereta. Minyak ini juga amat bagus untuk bayi saya.


    Murad M Nor - Perak








    Stroke dan Kebas Sebelah Badan



    Nama : Normala Binti Md Desa email : mala.desa63@gmail.com Alamat : No 34,Lorong Mahsuri 4,Taman Mahsuri,11950,Bayan Baru,P.Pinang Telepon : 0135167414 Blog: http://cikgumala.blogspot.com Saya telah mengalami kemalangan jalanraya pada awal Mei lalu yang menyebabkan kecederaan pada bahagian kepala dan kesan dari kecederaan itu saya telah mengalami kebas dan lemah pada separuh dari tubuh saya sebelah kanan, dan setelah merujuk pada pakar dinyatakan saya menghidapi serangan strok TIA yang menyebabkan kesakitan dan kebas beberapa kali dalam tempoh 24 jam. Pada petang 24 Julai yang lalu saya menerima pesanan minyak morhabshi dan terus menggunakannya dengan mengurut bahagian sebelah badan yang kebas. Subhanallah...selepas solat Maghrib kesan kebas pada bahagian badan saya terasa beransur kurang. Sehingga kini saya teruskan rawatan mengurut sendiri bahagian badan saya dengan minyak Morhabshi. Kesan kebas dan lemah terasa berkurangan dan saya akan menjalani ujian ct scan pada 29 Julai ini mengikut jadual temu janji dengan doktor dan tak sabar untuk mengetahui perkembangannya.


    Normala Binti Md Desa - Pulau Pinang








    BARAH HATI



    saya adalah pengamal perubatan tradisional. baru-baru ini saya dikunjungi pesakit barah hati yang kronik!! terlintas dihati saya ingin mencuba kemujarapan minyak morhabsi!!! lantas saya menyuruh pesakit tersebut menggunakan minyak tersebut dengan menitikkan minyak morhabshi lima titik kedalam air suam kemudian diminum airnya 3x sehari. ALHAMDULILLAH...nampak amat ketara perubahannya selepas 2 minggu dia mengamalkan seperti yang saya anjurkan, sehingga DOKTOR merasa hairan!!!

    samsudin bin ibrahim - terengganu

    Luka



    Untuk luka memang mujarab. Kalau masuk hutan (perkhemahan), saya mesti bawa.


    sakroni - Pahang








    Sakit Gigi



    Minyak morhabshi ini sungguh berkesan untuk sakit gigi. Saya pernah mengalami sakit gigi di tengah malam sehingga berair mata menahannya. Alhamdulillah, saya segera teringat pada minyak morhabshi yang memang telah lama keluarga saya gunakan. Saya mencelup secebis kapas ke dalam minyak ini dan menyumbat ke dalam gigi yang berlubang. Malam itu saya boleh tidur lena dan bercadang utk ke klinik esoknya. Namun, sakit itu terus hilang dan tak pernah berulang. Alhamdulillah.


    azura - Pahang








    Ulat air/gatal celah jari kaki



    Sudah puas saya menggunakan pelbagai jenis ubat dan krim tapi tak sesuai. Celah-celah jari kaki saya berkulat dan berlendir. Apabila terkena air, pedih. Akhirnya seorang rakan menyuruh saya mencuba minyak Morhabshi. Alhamdulillah. Masalah tersebut telah selesai.


    Mohd azmi - Kedah








    Bayi menangis maghrib



    Pada suatu petang saya mendengar bayi jiran saya menangis tak henti-henti. Saya segera melihatnya dan membawa minyak morhabshi. Mata bayi itu terbeliak sambil memandang ke atas. Saya menyuruh suami jiran saya itu menyapu minyak ini ke ubun-ubun, belakang telinga, tengkuk, dan sendi-sendi bayinya sambil membaca selawat. Alhamdulillah, bayi itu terus diam.


    Norazhar - Selangor








    testimoni saya



    1. Isteri saya yang baru melahirkan anak sering sakit/lenguh belakang/pinggang. Setelah menggunakan minyak morhabshi beransur-ansur reda dan terus hilang (sekali sapu pada malam tu lepas tu tak pernah merungut sakit/lenguh belakang lagi sampai sekarang.. Alhamdulillah) . 2. Anak saya mengalami sakit perut memulas dan muntah2 baru2 ini. Setelah diberi minum air yang dicampurkan dengan beberapa titik minyak morhabshi disertai dengan menyapu minyak pada perut Alhamdulillah sembuh. 3. Bisul pada kaki yg kemerahan baru hendak menjadi Alhamdulillah terus terhenti dan tidak aktif lagi selepas disapukan minyak morhabshi. 4. Bnegkak/lebam akibat tersepit dan jatuh pulih dalam sehari semalam setelah disapu minyak morhabshi dua kali (Saya guna utk sahari semalam shj. Mungkin terus hilang bekas jika terus disapu pada hari ke2 dan ke-3, wallahua'lam) Dzulkhairi bin Yusoff - 68000 selangor


    Dzulkhairi bin Yusoff - Selangor








    asma/lelah



    Saya ok. Tapi ada kakak di ofis saya mengadu anaknya yang berumur 6 tahun sudah beberapa kali diserang lelah. Baru lagi agaknya. Oleh kerana saya pernah membeli minyak morhabshi 5 botol, saya berikan pada akak tu sebotol. Beberapa hari slps tu akak tu bgtau asma anaknya dah kurang. Sekarang, sy jadi tukang order minyak morhabshi (agen sukarela) utk rakan-rakan ofis.


    Saiful Anuar - Selangor
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  13. #373
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    WELCOME TO VIEW BABY FLOWER HEADBAND ALBUM ON MY FB..

    http://www.facebook.com/media/set/?s...7251246&type=1

    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  14. #374
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    PATI DELIMA
    Dalam perubatan Yunani dan homeopati, delima dapat mengubati cirit birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi dan kurang lawas penghadaman, membuang lemak dan juga mengeluarkan toksin dari badan. Pati Buah Delima kini boleh didapati dalam pelbagai produk seperti jus dan kapsul.
    Jika anda ingin mengetahui dengan lebih mendalam bagaimana pati delima boleh digunakan sebagai rawatan alternatif untuk mengatasi masalah kesuburan wanita dan masalah disfungsi ereksi lelaki (ye, selalunya berkesan!), sila lakukan carian maklumat di internet ini dari sumber-sumber antarabangsa dan tempatan yang dipercayai.

    Saya senaraikan secara ringkas dan padat tentang fungsi dan khasiat umum pati delima
    * MELEGAKAN BATUK
    * lawas
    * buang angin, jangan terkejut bunyi kent*t yang pelik-pelik (buang semua jenis angin!)
    * bakar kalori / lemak
    * menurunkan tekanan darah tinggi / kolesterol tinggi
    * utk lelaki / wanita - meningkatkan keupayaan libido (seksual)
    * mengetatkan rahim (sambil meningkatkan pelinciran semulajadi, menjadikan hubungan intim lebih selesa dan mesra)
    * 100% dapat mengatasi masalah kekeringan vagina wanita secara semulajadi
    * melancar aliran darah
    * memperelok perjalanan haid
    * mengempiskan perut
    * mengeluarkan peluh / toksin
    * melegakan sakit kepala
    * sangat bermanfaat untuk ibu-ibu hamil - mengatasi masalah morning sickness dan rasa berat badan; kulit baby cantik
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  15. #375
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    YES SALE!!!

    PATI DELIMA: RM20
    CUKA EPAL: RM20
    CUKA ANGGUR: RM20
    CUKA KURMA: RM20
    PATI KURMA: RM20
    HABBATUSSAUDA: RM15
    LEPTIN GREEN COFFEE: RM70 (INCLUDE POS)
    MINYAK MORHABSHI: DEPENDS ON QUANTITY
    SABUN SUSU BERAS: 1PC RM4; 3PCS RM10 ONLY

    BELI 2BOTOL CUKA/PATI RM35 JE..
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  16. #376
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    PROMOSI BABY FLOWER HEADBAND RM7/PC



    1A - SOLD OUT


    2A - SOLD OUT


    3A


    4A


    5A


    6A


    7A - SOLD OUT


    8A


    9A


    10A


    11A


    12A


    13A


    14A


    15A


    16A


    17A- SOLD OUT


    18A


    19A


    20A


    21A


    22A - SOLD OUT


    23A


    24A


    25A


    26A


    27A


    28A

    sume da sold out
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  17. #377
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    TESTIMONI PENGGUNA SABUN SUSU BERAS


    TESTIMONI 1
    Saya telah mengguna sabun kecantikan susu beras dan setakat ni amat puas hati. Buih sabunnya yang halus dan lembut membuatkan kulit wajah jadi lebih licin dan tidak kusam. Ia dapat membuang sel kulit mati, kesan jerawat, mengecil pori muka dan mencerah kulit. Saya sangat berpuas hati


    TESTIMONI 2
    Saya sungguh berpuas hati setelah menggunakan sabun kecantikan ini, kerana ia menghaluskan kulit muka saya , lebih licin , liang roma semakin kecil, muka terasa tegang saya mendapat keyakinan apabila berurusan dengan ramai orang. Anda patut mencubanya ...barulah mendapat tahu kebaikannya, lagi ianya menjimatkan"


    TESTIMONI 3
    Selama ini saya mempunyai masalah kulit wajah yang tidak bermaya, kusam dan berjeragat. Selepas 3 hari menggunakannya, wajah saya nampak bersinar dan berseri. Jeragat juga semakin hilang. Saya sangat gembira dengan keberkesanan SABUN SUSU BERAS. Suami dan keluarga saya pun sangat berpuas hati dan mengalami perubahan seperti yang saya alami.


    TESTIMONI 4
    SABUN SUSU BERAS bagus kerana bila kita menggunakannya kulit kita tidak berminyak dan kulit kita juga menjadi tegang. Bekas hitam yang ada di muka juga beransur hilang.Yang paling bagus ialah kulit wajah bertambah halus.


    TESTIMONI 5
    Setelah saya memakai SABUN SUSU BERAS ,kulit saya yang selalu kelihatan berminyak telah berkurangan.Bintik-bintik hitam di muka saya pun telah berkurangan. Saya suka sabun ini kerana keharumnya yang berbeza dengan sabun yang lain.Memang bagus lah!!


    TESTIMONI 6
    Setelah saya menggunkan SABUN SUSU BERAS , kulit saya menjadi tegang dan cerah.Sabun ini berkesan mengurangkan kesan kesan jeragat pada muka walaupun baru menggunakannya untuk beberapa hari. Kesannya amat ketara hingga sering ditegur oleh kawan-kawan.Kini saya yakin dengan produk ini dan akan terus menggunkannya.


    TESTIMONI 7
    Saya sudah berumur 54 tahan,wajah saya sudah ada tompok-tompok hitam.Setalah saya mencuba SABUN SUSU BERAS ,tompok-tompok hitam di wajah saya beransur hilang.Jadi saya pun mempromosikan sabun ini kepada kawan-kawan saya.- produk kecantikan dari alam semulajadi


    - produk dari thailand
    - mengebukan dan mencerahkan kulit tanpa pengelupasan
    - menghilangkan bintik-bintik hitam
    - menghaluskan kulit
    - melembapkan kulit
    - menanggalkan kotoran minyak, sel kulit mati, parut jerawat dan jeragat.
    - menanggalkan bekas make-up pada kulit muka.
    - menghilangkan kesan hitam pada bawah ketiak, celah-celah paha dan siku.
    - sesuai digunakan untuk orang yang mengalami masalah kulit dan resdung.
    - mampu memberi kesan kesegaran sepanjang hari serta badan tidak melekit walaupun berpeluh.
    - boleh mengatasi bau badan.



    Natural handmade rice milk soap from the local of Thailand, containing ( 100%) rice milk soap, beeswax and moisturising oil. Rice milk oil is a natural anti-oxidant and also offers a small degree of sunscreen protection and solve the pimple problem, acne blemish, dark spot and the dead skin cell problem. The rice milk soap makes you feel smooth and relax. Moreover, rice milk soap can be used in all kinds of skin and It’s suitable for everyone.

    This product you looking for is a skin care line. This product is 100% natural rice milk that extract from young grown jasmine rice that yeild good quality milk enriched with vitamin and nutrition which help to reduce blemish and dark spot on face, reduce freckle and wrinkle-free, make your skin feeling soft and bright and enjoy the young rice fragance smelling.

    Ingredients: Coconut oil, Palm oil, Olive oil, Sodium Hydroxide solution, Milk, Young rice milk, Seed, Rice Milk, Vitamin E, B,C, AHA, Jojobar Oil, Honey, Collagen, Natural Glycerin etc.


    Directions : To apply on your face and body daily, massage gently 2-3 minutes, then clean off. it can be used both face and body.


    Harga RM5/pc
    beli 3pcs RM12 shj
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  18. #378
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    Pati delima blh ambk mcm tu je..satu sudu pg n mlm..rasa masam2 manis..blh jgk campur dgn madu, bncuh dgn air..sedap..rase mcm teh o limau..khasiatnya byk trutama untk wnta..untuk memejalkn pnggung, pyudara, mngetatkan balik vagina..

    xbohong tau..ada satu kes..suami istri asa mslah hubngn intim smpai hampir nak bercerai..saya cdgkan si isteri cuba minum pati delima..alhmdlh suami die pn terkejt dgn prubahan die..selamat rumah tngga tu..alhmdlh

    selain tu pati delima bagus utk melawaskan..saya sendiri ada sembelit..tmbh2 masa pregnant ni..tp sejak amalkan pati delima bulan 3 ari tu sampai skang..alhmdlh, stiap ari blh g toilet dgn mudah
    itu la kesan yg plg ketara sy nampak..pati kurma pn sgt elok utk pesakit kncing manis..mak mertua saya amalkan..dlm masa sebulan setengah...bacaan kncing manis die turun dari 17 ---> 7 ONLY!!!! mmg terkejut...tp umum dah tau kan khasiat kurma ni..ni diambil buat pati..lg la bgus..
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  19. #379
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    Quote Originally Posted by alimi View Post
    salam,

    dah dapat parcel tu semalam

    sedap pati delima tu...rasa nak ami 3-4 sudu sehari...hehe boleh tak?

    minyak morhabishi tu pun ok....kurang gatal-gatal kat kepala ni
    sakit gigi pun hilang...peknen boleh ke guna mohabishi ni masuk mulut
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

  20. #380
    Peniaga Mini @ Plaza D'Airiz
    Join Date
    05 Apr 2009
    Posts
    921

    Default Re: KOPI LEPTIN, CUKA EPAL, CUKA KURMA, PATI DELIMA UTK KURUS RM20! CCPP RM45, MINYAK AJAIB, SUSU BERAS, BABY FLOWER HEADBAND

    TESTI SMS pelanggan yg bjaya hamil dgn amalkan pati delima..(dgn izin Allah):

    "Alhamdulillah, kwn akak mkn pati delima alhmdlh dah 2org pregnant stelah lama menunggu,tp diorg dah ada anak la..cuma dah menunggu lama utk ada anak lg.."
    www.timurtengahfood.blogspot.com
    FB: Nor Baizura Zulkifli

 

 

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •